bloggkommentatorerna

Drottninglik
Såg att Monas universum dömde ut Sara Danius Nobelklänning som ful. Ett statement, visst, men ful ful ful. 

Foto: Pontus Lundahl TT
Det känns helt fel tycker jag. Den där klänningen platsar inte på skalan ful - snygg. 

Ebba von Sydow beskriver det så bra här. Så som jag tycker men inte kunde tänka ut själv. Klänningen säger att Sara Danius inte skäms eller viker ner sig. Hon ber inte om ursäkt. 

Dessutom älskar jag kombinationen av en knallrosa stor och skrymmande klänning som inte liknar någon annan och ett stramt ansikte som inte ställer sig in. 

Vad tycker ni?

//Mia
Barn eller inte?
Kissie vacklar väldigt mycket kring barn just nu. Häromdagen skrev hon att hon är mer och mer inne på att aldrig skaffa barn. Det är den känslan jag har kring Kissie, att hon inte planerar ett liv med barn. Ett tag skrev hon att hon inte kunde få barn, men jag vet inte om det någonsin kom fram någon förklaring till varför hon skrev så. Nästa dag blir hon mer sugen och plötsligt har hon drömt att hon fått barn. Men hon har inte bestämt sig än. 

När jag började läsa kommentarerna under inläggen så förväntade jag mig att alla skulle försöka övertyga Kissie om att barn är det bästa som finns, och meningen med livet. Det visade sig att ungefär hälften av kommentarerna hade det budskapet, medan andra hälften menade att man kan ha ett bra liv utan barn, och att det inte är någon idé att skaffa barn bara för att det förväntas. 

Jag håller med den sista gruppen. Jag har barn som jag älskar över allt annat, och som förgyller mitt liv, men utan dem så hade jag haft något annat som var viktigast. Jag hade också sluppit mycket negativt om jag var utan dem. Och då menar jag inte potträning, simundervisning, läxor och mobbing, utan större, existentiella problem. Jag hade varit en betydligt friare människa, där mina val var mina egna på ett helt annat sätt. Jag hade sluppit en viss oro som sänker livskvaliteten. Det är lätt att säga att det är värt det, för just dessa individer ÄR ju värda allt det där. Men om jag inte hade haft dem så hade jag ju inte saknat DEM. Så om Kissie inte ens saknar barn i allmänhet, så behöver man verkligen inte skaffa barn för att få ett fullkomligt liv. 

Vilken av grupperna tillhör ni?

//Mia

Sorgen
Nu blir det om Bella igen. Men jag måste bara kommentera det senaste hon har skrivit om sorgen  Jag tycker det är fint. Måste kännas förjävligt i hjärtat och själen. Det är som om Hampus hastigt och tragiskt har gått bort för henne. Förnuftet ryckte in, men känslorna är kvar. Smärta. 

Frågan är hur mycket Bella styr över detta själv?  Är det hon eller investerarna som bestämmer? De hårda inläggen om honom börjar mjukna. Först var hon tvungen att sätta ner foten. Men nu kan hennes äkta känslor sippra fram. 

Den här sorgen som Bella har nu tror jag alla som har varit med om ett uppbrott från en vän eller partner kan förstå. Tänk då att du är kuggen i ett mångmiljonhjul samtidigt och måste välja rätt för en massa andra människors skull. Inte bara för barnen och dig själv. 

//Anna-Maria

(null)