bloggkommentatorerna

Andlighet
Jag tycker att jag har märkt att andligheten har ökat. Om det bara är bland mina kontakter och på sociala medier vet jag inte? Ni kanske har upplevt samma sak? Carolina Gynning har alltid varit på det där och Hannah och Amanda. Men nu har till exempel KattaKvack startat ett magikonto på Instagram som jag följer med spänning. 

Det är främst magi i olika former med kristaller och tarotkort samt horoskop och astrologi som jag har uppmärksammat. Det hänger väl ihop lite med yoga också. Vilket bara blir större och större. Det handlar om att få ro i själen och att hitta sig själv. Som en terapi och tröst i något som man inte kan styra över. 

Jag har en teori varför det ökar och varför jag tror att det kommer att öka. Historiskt sett har människan velat ha en tröst och någon att "prata med", lägga sina problem hos och finna styrka och funnit det i olika Gudar. Man försökte att be till olika krafter för att få hjälp och guidning. Vetenskapen och förnuftet har konkurrerat med religiösa tankar och andra sorters icke-vetenskapliga aktiviteter länge. Men nu när människor börjar känna ångest över jordklotets framtid och de krisiga situationerna i världen så hamnar vi återigen i någon slags känsla av att inte ha kontroll. Det är då vi vänder oss till det magiska och det religiösa för att vi har insett att vi bara är människor med fel och brister och vi behöver fan hjälp. Typ nu. 

Här är ett häxtips:

(null)#1 - Anonym

Tror också att en faktor är att alla är så stressade och uppkopplade jämt. Andligheten blir en flykt från stress och teknologi.

#2 - Anonym

#1 tror också det!
Tror dock det blir lite kontraproduktivt att leta andlighet på sociala medier

#3 - Hmm

Hepp. Vad hände? Min kommentar försvann.

#4 - Bella

Jag håller med! Folk på mitt jobb går hos spåtanter och medium och åkte på andlig kryssning😛jag ryggar av sånt haha, såg förmycket på det okända som ung och blev mörkrädd och vill inte höra om andar och sånt

#5 - A.J.

Jag älskar det!! Jag är väldigt involverad i den engelskspråkiga andliga communityn och är glad att det börjar öka i Sverige med. :)
Jag ser det som att det mest naturliga för människan är en tro på något "mer". Man ser det historiskt, att där människan varit på vitt spridda platser i världen så hittar antropologer alltid tecken på någon slags gudstro och andlighet.
Idag tror jag särskilt kvinnor lockas av en andlighet som stärker en själv, som absolut inte är beroende av en manlig andlig ledare som vi ser inom de största religionerna. Kvinnor vill själva ta kontroll och känna att de är värdefulla och kunniga nu. Det är härligt att se! :)

#6 - Anonym

Ja det är väl lättare att flumma (sorry) i hopp om räddning istället för att göra något konkret som att sluta flyga.

#7 - Le Saint Homme

Tror dock det blir lite kontraproduktivt att leta andlighet på sociala medier

#8 - wigwag

Jag tror på tomten.....Det är väl också nån slags andlighet.Eller?

#9 - Lisa

Sjukt att vända sig till andlighet för att få mer kontroll, varför vänder man sig inte ännu mer till vetenskapen då? Jag tror allt handlar om rädsla för döden, man vill hitta något svar för varför död existerar, och alla religioner och andligheter tröstar eftersom de oftast lär ut att det finns liv efter detta och även innan detta. Finns säkert även kopplingar till att gå tillbaks till det ”genuina”, till naturens ”helande” krafter, till uråldriga sk ”visdomar” för att man tror eller lever i villfarelsen att uråldrig visdom är sann och kan ge svar som vetenskapen inte kan. Man tror att läkemedelsbolagen är onda, vaccinering dåligt men ger tummen upp för tanken att planeternas positioner vid födelsen styr ens personlighet och utseende.
Tycker det är en otäck utveckling och inte något som direkt kommer hjälpa oss om vi fixa klimatkrisen.

#10 - COUNTRYGIRL and HOUSEWIFE

Intressant inlägg och jag tror att du har en hel del poänger. Tror människan börjar vilja komma tillbaka till det där mystiska och spännande och övernaturliga igen. Både pga. miljön och att vi känner att vi har tappat kontrollen men också för att fler och fler tycker att det är intressant att "tänka utanför ramarna".

/V

http://fondofhome.blogg.se - från kråkbo till husdröm

#11 - Krister

Inte ett ord om vad kyrkan genom tron på Jesus Kristus kan göra i våra liv, se på Sebastian Stakset som ett talande exempel.

#12 - Sonja

Jag tror också att andligheten kommer att öka och det är vettigt av den enkla anledningen att det finns en andlig verklighet. Och jag kan säga att magi, tarotkort och annat hokus pokus (yoga inräknat) är ett no go, sånt ska man inte ens göra på skämt, särskilt inte spådamer och seanser. Folk drar förbannelse över sig själva pga denna okunskap. Nej svaret är Jesus. Jag blev inte kristen pga att nån smart sa "Jesus e fin" utan det var för att Jesus personligen kom när jag ropade på honom, drog mig upp och visade mig att han är på riktigt. Och som Krister här ovanför nämnde så är det samma Jesus som Sebastian Stakset haft ett möte med. Och denna Gud säger alltså att vi absolut inte ska ägna oss åt spådamer och kontakta andar etc. Så vad man än tycker om kristendomen så tycker jag att man ska vara medveten om att det är ett väldigt varnande mot såna aktiviteter i Bibeln. Av goda orsaker.

#13 - Noella

#9 Oj oj fördomsfullt så det ryker om det! Jag är megaandlig och tror på kristaller och tarotkort m.m. men har ingenting emot varken läkemedelsbolag eller vaccinationer (jobbar inom vården faktiskt). Det är sådana fördomar som gör att jag håller min tro helt hemlig även från vänner. Är så fult att man blir påhoppad och det antas man är outbildad och naiv för man har en annan tro än gemene man. Typiskt Sverige.

#14 - Noella

#12 Typiskt nyfrälsta att sprida rädsla och paranoia! Och homosexuella, de skapar också en förbannelse över sig själva eller hur?
Trams!! Jag är så glad att min tro och mina redskap inkluderar och ger kärlek till ALLA i samhället. Jag har arbetat med tarotkort i 15 år och aldrig någonsin haft en skrämmande händelse i samband med det. Sedan stämmer ju inte fördomen att alla sitter och försöker förutspå framtiden med tarotkort utan de är väldigt bra redskap för att gå inåt och förstå sig själv och livet bättre (boken "Tarot at a Crossroads" är skriven av psykologer och terapeuter som använder korten i terapi). Otroligt trist att svenskar sprider så mycket rykten och fördomar istället för att faktiskt ta reda på vad vi inom new age/naturtron egentligen står för.

#15 - Anna

#5A.J. Har du några tips på bra communityn?

#16 - A.J.

#15 Anna: YouTube och Instagram har mycket bra att erbjuda! :) På YouTube kan du se: Kelly-Ann Maddox, PowerFemme, Avalon Cameron, Gigi Young (Gigi är kanske lite väl flummig ibland, men man får själv sålla och känna vad som känns vettigt och bra :) ). Trevligt att ha på såna videos medan man sminkar sig, städar, målar naglar, ritar m.m... På instagram finns många bra konton under hashtags som typ spirituality, tarot, witch...