bloggkommentatorerna

Julens lyx
Underbara Claras inlägg om julkonsumtion var intressant, för jag har inte sett det så innan. Att julen kostar mer numera, eftersom den varar längre för varje år. Vi börjar så tidigt nu, så det klart att det kostar mer. Och det behöver inte vara fasansfullt att beloppet vi spenderar är högre, om det beror på att vi köper bättre, mer hållbara och ekologiska grejer. Men jag vet att det inte alltid är så. Fast bra perspektiv på diskussionen i alla fall. 

God jul nu då! ♥️

//Mia 

(null)

#1 - Strong Mama

Ja det är ju nog så att vi konsumerar mer eftersom julen börjar ju nästan redan i november för många. Det pynstas redan sista veckan i november och håller på hela december. Det maxas mer och mer. Förr fanns inte julkalendersjulklapparna men nu ska barnen ha julklappar VARJE dag fram till jul .. Alltså vi lever i en vidrigt ytlig värld.

#2 - Anonym

Jag försöker stå utanför det där till viss del iaf. Köper tex inte nytt julpynt även om vi tar upp pyntet betydligt tidigare än i min barndom. Handlar julklappar ganska tidigt men det för att slippa den stressen närmare jul

#3 - Lillie

God jul!!

#4 - Och god jul BK!

#1 strongmama

Jag fick alltid en liten julkalenderspresent som barn, är född 1989, och det fick även min bror som är född 1962. I en kalender mamma pysslat ihop själv, som gick i arv till mig. Så något nytt påhitt är det ju verkligen inte. :) Sen kanske dagens småpaket skiljer sig från dåtidens, då fick man någon liten leksaksgrej, någon pyntsak, ett sudd, en godisbit, eller vad som helst i luckorna!

Har aldrig upplevt det som ytligt, snarare symboliskt. En väldigt mysig tradition som jag kommer göra vidare till mina barn!

#5 - Mikkan

Jag och mina syskon hade också ”paketkalender” när vi var små på 80-90 talet. Min gammelmormor gjorde den åt min mamma när hon var liten på 60-talet. Samma fina kalender använder jag varje jul till mina barn. Har fyra kids så det blir en hel del paket, men det är så mysigt att se dem känna samma spänning varje morgon som jag gjorde som liten :) Så i vår familj är detta inget nytt iallafall, dock var jag den enda av mina kompisar som hade det så lyxigt när jag var barn.