bloggkommentatorerna

Lästips
När Sandra Beijer lägger upp sina nitton böcker hon har läst blir jag påmind om att jag inte har läst så mycket 2018 som jag brukar. Det blev mest på sommarlovet faktiskt och Bokmässan missade jag också. 

Bra tips hon har dock. Måste läsa Alex Schulmans bok och Vigdis Hjorts bok. 

Jag läser en del ungdomsböcker i jobbet i och för sig och den bästa i år har varit Comedy Queen. Handlar om en tjej vars mamma begått självmord. Men hon försöker överleva genom att bli komiker. Boken är varm, kärleksfull, rolig och sorglig. Jag skrattade högt och sen hulkgrät jag om vartannat. 

Vilken är den bästa boken ni läst 2018? Och varför? 

//Anna-Maria 

(null)

#1 - Ajli Müller

Jag tror att jag blev mest förtjust i Kvinnan på tåget. Den kom väl för tre år sedan nästan, haha, men jag kom mig inte för att läsa förrän i år. Det är den bästa boken för att jag kände igen mig i hennes överlevnadsstrategi och kände frustrationen i att inte bli trodd. Då blir det liksom en trovärdig karaktär!

#2 - Amanda

I början av året läste Björnstad del 2 - Vi mot er. Den är riktigt bra! Likaså första delen =)

#3 - Marlene

Sebastian stakset senaste bok berörde mig mkt så läsvärd

#4 - Ida

Mitt nyårslöfte för 2018 var att läsa mer. Läste ut 21 böcker under året! De bästa var nog Malin Giolitos "Störst av allt", Niklas Natt och Dags "1793", Elin Olofssons "Krokas" och Elisabet Nemerts "Vargarnas tid".

#5 - Anonym

”Konsten att fejka arabiska” av Lina Limnan. Fantastisk bok om att växa upp som flicka/kvinna med autism och vad konsekvenserna blir om man inte får rätt diagnos.

#6 - ida

jag tror att den bok jag tyckte var bäst och som jag tror fler skulle älska var "jag är jag är jag, ett hjärtslag från döden av Maggie o'farrell. det är en biografi uppbyggd kring noveller. nu när jag tänker på det skulle säkert någon av novellerna funka i en högstadieklass också, det finns väldigt mycket i den boken att både prata om och uppleva.

#7 - Linnea

Jag har läst många bra böcker i år, och upptäckt att jag faktiskt gillar biografier. "Ett jävla solsken" om journalisten Ester Blenda Nordström, Hans Roslings "så lörde jag mig förstå världen " (samt hans "Factfullness") en thriller som heter "En helt vanlig familj" som påminde mkt om Giolitos "Störst av allt" är också ett bra tips.

#8 - Marias bokhylla

Jag har en hel hög av böcker som var mest läsvärda 2018. Måste säga att den som stannat mest hos mig är ljudboken av "Dagen du förstörde allt" av Linnea Dahlgren. Grät mig igenom den under barnvagnspromenader.

Annars måste jag pitcha lite för min vän Ulrica Edvinsson Sundins serie Drakens dotter. Andra delen "Viljornas krig" kom ut 2018 och hon har gjort allt själv (även omslag). Riktigt spännande serie.

#9 - Josephine

http://giraffen197.webblogg.se/2019/january/bocker-2018-books-2018.html