bloggkommentatorerna

Serier istället
Efter allt med Blondinbella förra veckan så tröttnade jag på sociala medier och hängde knappt med. Jag tröttnade liksom på Bellas grej, men allt annat kändes så litet, så jag sket i det. Förutom poddar då. Poddarna går hela tiden på min telefon. 

Och så har jag sett på tre serier. Är inte klar med någon av dem, men jag tipsar ändå. Gillar alla. 

Bachelor har jag inte skrivit om på ett tag. De flesta tjejerna som kommit långt är påfallande snälla och förstående mot varandra i år. Förutom Karin som helt valt att överge tjejgruppen för Davids skull. Sånt kan ju funka. Det kan gå bra att offra andra tjejer för att komma närmast killen men just i det här läget var det omöjligt för Karin. Eftersom hon var tvungen att umgås med tjejerna dygnet runt, och bara träffa David korta stunder så blev hennes gnäll och backstabbande bara irriterande för honom. 
 
Semester började jag kolla på bara för att sötaste Penetrator-Chris från Skam är med. Han spelar huvudrollen Erling i serien och är där cirka 20 år, bortskämd rikemansunge som slarvat bort polarnas pengar och lite vilsen i livet. Det är en ungdomsserie, men jag gillar den mycket. Älskar de sällsynta skildringarna av unga människor efter studenten. Den värsta tiden i mitt liv. Herman Tømmeraas är jättebra och händelserna är än så länge trovärdiga. Det är inte helt olikt Skam, och känns lite som en fortsättning, fast med bara en karaktär.

Haunting of Hill house har jag börjat se på Netflix och är det mest intressanta jag sett inom rysargenren. Såg det sjätte och hyllade avsnittet av tio igårkväll och det var verkligen helt fantastiskt. Serien handlar om en familj med fem numera vuxna barn, som alla bearbetar sina trauman från tiden då de bodde i ett hemsökt hus där mamman dog under dramatiska former. Alla barnen och pappan har hanterat det på olika sätt, och man får lära känna alla i varsitt program och allt varvas med tillbakablickar från spökhuset. Jag kan uppskatta rysare, men tycker ofta att det läggs för mycket energi på att skrämmas och för lite på resten, men här är relationerna och karaktärerna i centrum, och skräcken ett trauma som format dem. Enda nackdelen med serien är att jag har försökt skrika av skräck i sömnen tre nätter i rad, utan att få fram riktiga ord, bara panikslaget mummel som fick min dotter att tro att jag härmade ett bi. 

Det är detta jag sysslar med. Ser på Bonde söker fru också, såklart, men det är ingen som bryr sig. 

//Mia
 
 
#1 - XoX

Tramsfrans bryr sig alltid!

#2 - Teresa

The haunting of hill house är nog en av dom bästa serierna jag någonsin sett. Försökt få alla mina nära och kära att ge den en chans men dom flesta tror att det är som ännu en b-skräckis. Men icke! Och jag är kräsen. Uppskattar allt med den! T.o.m alla skådisarna känns trovärdiga och det är en sån sak jag brukar irritera mig på annars om själva storyn är bra och så är det kassa skådisar, (eller tvärtom med bra skådisar och dålig srory!) M E N här är verkligen allt bra. Har hoppat till ett antal gånger och jag är inte lättskrämd.. t.o.m gråtit. Haha, låter lite besatt men ja.. bra serie! 🤗

#3 - Karin

Åååh, älskade Haunting of hill house, det blev en sådan tomhet när jag sett sista avsnittet 😕 Skriv gärna vad du tyckte om slutet!! (När du sett det såklart)

#4 - Line

Usch, tiden efter gymnasiet var den värsta i mitt liv med, iaf om man tänker en längre sammanhängande period. Jag har haft det svårt på senare år med, men inte lika långa perioder liksom. Jag var så vilsen, visste inte vad jag ville göra så jag jobbade med skittrista grejer som såklart gav pissdåligt betalt pga ung/oerfaren. Bodde ensam. Mitt sociala liv utspelade sig på krogen. Jag behandlade män som skit, eftersom de behandlade mig som det. När jag var 22 träffade jag min nuvarande man och det satte äntligen punkt för mitt miserabla singelliv (vi firar nio år nu). Sen började jag plugga osv. Det vore intressant att ta del av andras erfarenheter.

#5 - Anonym

Är det mkt splatter i house on the haunted hill? Klarar inte splatter....

#6 - Anonym

Tiden efter gymnaster: började på teknisk högskola och festade konstant ett år. Va typ skitpackad minst 1-2 gånger i veckan å det va så gött att bara släppa på alla krav och måsten. Efter ca 1,5 år drog jag ner på festandet å tog tag i min utbildning. Stannade kvar rätt länge och när jag kom ut hade jag en doktorsexamen. Har faktiskt bara njutit av tiden efter gymnasiet och få känna mig fri. Festandet va lite to much dock. Det ångrar jag lite

#7 - Teresa

Till anonym: verkligen inget splatter! Men är dock sjukt obehagligt/läskigt. Vilket jag tycker är positivt! Har svårt för att bli skrämd av skräckisar men denna serien har veeerkligen fått håren på hela kroppen att resa sig :D Och så välgjord serie att man som en annan kommenterade här, kände sig tom efter att den tog slut. Se den! 👏

#8 - :)

men hallå bonde söker fru är ju superviktigt att bry sig om! ;) ;) roligt med sånahär inlägg som handlar om allmänna serietips osv utöver bloggar :)

#9 - Lisa

Jättebra serie, The Haunting..., ända fram tills sista avsnittet. Vet inte vad som hände där men en besvikelse.

#10 - Jenny

Jag älskar Bonde söker fru! 😉🙂

#11 - Anonym

Lisa: håller med dig om sista avsnittet! Ovärdigt avslut på en annars väldigt bra serie.

#12 - Grit

Älskade också The haunting. Lite pajjig ibland med allt vitt smink men vissa avsnitt gjorde faktiskt att jag rös. Sista avsnittet tyckte jag också var en besvikelse.

#13 - Bello

Serietips: Killing Eve! Finns på HBO tror jag. Briljant - smart, okonventionell och rolig!

#14 - Anonym

Tack Teresa - har sett första avsnittet nu 😊