bloggkommentatorerna

Utan triggervarning
Underbara Clara har skrivit en krönika om Triggervarning. Vet inte om jag håller med om inledningen, för det första tror jag verkligen inte att triggervarning är ett begrepp som är allmänt känt. Folk som debatterar på nätet har hört det till leda, men vanligt fölk har ingen aning, tror jag. Och det som hon själv beskriver som trams, om att varna för sånt som låter äckligt, det är lite väl tramsigt. 

Men slutklämmen och kontentan är spot on, tycker jag:

Problemet är att vi lever i en tid där vi inte vill ta ansvar – bara utkräva det av andra. Och jag är rädd att vi uppfostrat en generation människor till att bli offer för omständigheterna. Som i stället för att hitta strategier för det svåra – vill slippa det svåra helt.  Men den inställningen gör oss inte till starka, fria människor. Det gör oss till krymplingar.
 
In och läs, tycker jag. Och återkom gärna med era åsikter om kravet på triggervarningar. Jag avskyr just det aggressiva kravet som ofta kommer efter någon skrivit en viktig text. "Triggervarna TACK!" Man undrar: "Ok, den enda reaktionen på det här är att DU mår dåligt av att läsa det här?"

//Mia
 
Trångsynt om avundsjuka
Camilla Läckberg och Simon Sköld har åkt till Oman, med en massa barn. Camillas barn, samt hennes exmans Martin Melins dotter. Lilla Polly får dock stanna hemma hos farmor och farfar den här gången. 

Både Simon och Camilla har svarat på varför de valt att låta henne vara hemma. Hon är inte ens två år, hon har ingen glädje av den typen av resa, hon älskar att vara hos farföräldrarna och de älskar att passa henne (jag tror hon är deras enda barnbarn, och de ser pigga ut, jag kan lätt föreställa mig att jag hade älskat att passa Polly om jag var dem), och nästa resa ska Polly åka med på utan syskon för det passar bättre. 

Det är väl ok? I alla fall för mig. Alla gör det som passar bäst för dem, och Simon och Camilla verkar ha tänkt till. 

Det fåniga är vissa av dem som peppar familjen Läckberg/Sköld, under försvarsinläggen på instagram och som påstår att folk som ställer sig frågande till att lämna minstingen hemma är avundsjuka, bittra och missunsamma. Som om det är helt otänkbart, rentav skrattretande dumt att välja semesterresmål som passar alla barnen. Som att ingen på allvar kan tycka att det är en stor sak att lämna bort sitt lilla barn för att åka på semester i en vecka (vet dock inte hur länge de ska vara borta den här gången). 

Jag tycker att det är onödigt att skriva till familjen att man inte förstår hur de kan lämna Polly hemma. Man behöver inte berätta allt man tänker, även om man inte håller med, i alla fall inte så länge ingen verkar fara illa. 

Men de som förutsätter att allt handlar om avundsjuka kan tänka om. Jag skulle inte frivilligt lämna bort något av mina barn i mer än tre nätter än, och de är 5 och 8 år, och det gör inte att jag är avundsjuk på familjen Läckberg/Sköld för att de väljer att göra det. Jag är avundsjuk på deras stålar. Vissa är säkert avundsjuka på att de har så bra kontaktnät och att far- och morföräldrar så gärna ställer upp som barnvakt. Det finns massor av saker man kan vara bittra för, men vissa vill bara inte lämna bort sina barn för att åka på semester. 

Jag tycker trångsyntheten kommer från alla håll här. 

//Mia
Bring it on
Ni vet att systrarna Bring och Törnegren har varit gravida samtidigt. Har varit alltså. Nu är det bara Victoria som är gravid. Alexandra Brings lilla tjej ville ut 50 dagar för tidigt. 😱 Allt gick bra som tur var. Grattis! 👶

Syrran Victoria är lite bitter över sin egen situation, men vem klandrar henne. Jag hade också varit lite irriterad över att ha varit gravid i två månader före systern och sen föder hon före! Om Victoria går ända till vecka 43 kan det bli så att hon har varit gravid nästan tre månader längre än sin syster. Hoppas för hennes skull att det sker snarast. 

//Anna-Maria

(null)