bloggkommentatorerna

Äckliga människor
Lady Dahmer har varit på spa. Influencer-spaet Yasuragi. Det var underbart, men hon önskar att män inte fick äga tillträde. 

Vad tycker ni om det? Jag tycker att män bör kunna exkluderas när det finns säkerhetsskäl för det, men inte för att de i högre grad stör ordningen. De som stör bör istället avvisas. Men jag är helt med på att män är mer störande än kvinnor. Och hur äckligt det är på herrtoaletterna! När jag och min man är ute någonstans så går vi ju på herr- respektive damtoan, och möts utanför. Min man kommer ofta ut helt vit i ansiktet och frågar hur toan var: "Ok" säger jag. Medan han vittnar om piss på golvet, ospolade toaletter, pisserännor med kräks i osv. Höjden var på Åby travbana där någon hade valt att bajsa på golvet, och (någon annan?) sedan spytt över hela skapelsen.

Lady Dahmer tycker att män förstör upplevelsen av ett spa. 

Jag tycker FOLK förstör min upplevelse av spa. Jag tycker det är SÅ äckligt. Även om spaet är jättevackert och fräscht, så är det ändå lika äckligt med nakna människor där som i den kommunala simhallen, eller i duschen efter gymmet. Lady Dahmer berättar lyriskt om tvagningen, där man sitter naken på en träpall och tvagar sig med en tvättlapp mellan benen, mitt bland andra människor. Det var jag med om på Asia Spa i Varberg häromåret. Jag trodde jag skulle svimma där inne. "Säg aldrig nej till att bli tvättad på ryggen", stod det på någon hotfull skylt i omklädningsrummet. Jag tittade ut genom fönstret och andades i fyrkant. SJÄLVKLART genomförde jag inte tvagningen. Omtöcknad tog jag mig ut i spadelen och genomförde alla de där procedurerna man ska göra, men helt utan njutning. Hade jag varit helt själv så hade det varit en annan sak. Jag hade visserligen blivit uttråkad väldigt snabbt, men inte illamående. Hade jag kunnat betala en halv miljon för en eftermiddag själv där inne, så kanske det hade gett mig samma upplevelse som alla andra verkar ha på spa och rekreationscenter, men jag kan inte njuta i en bassäng där massa andra människor sitter, halvnakna, utfläkta, några centimeter ifrån mig. 

Lady Dahmer skriver att män är så fula, och kvinnor är så ljuvliga och vackra. Nja... Nakna främlingar i samma lilla pool som mig har jag svårt att se något vackert i faktiskt. 

Finns det NÅGON mer som inte fattar grejen med spa?

//Mia
#1 - Carro Blomqvist - I min Bipolära karusell

Som besökare kan man ju välja att stanna hemma också, då. Men nej, då finns det inget att skriva sura texter om, såklart.

Jag har typ aldrig varit på spa, tänkte prova de där .. floating nån gång ... eller hur de stavas, men då är man ju i alla fall ensam i en bubbla eller va de är .. enkelt, smidigt och man behöver inte trängas med andra : )

Svar: Ja, jag stannar hemma från och med nu. Jag hade mina misstankar innan jag testade, (jag känner mig själv väl), om att spa inte var för mig, men folk brukar bli väldigt arga när man dömer ut något otestat.

Jag har faktiskt varit på spa tre gånger (på 12 år). En gång bröllopspresent, en gång vinst, en gång betalade själv, och nu tycker jag att har tillräckligt på fötterna för att säga att det inte är min grej.

//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Amelia

Jag älskar spa och har alltid upplevt de jag varit på som väldigt fräscha och rena. Asia i Varberg är en stor favorit. :) Kan erkänna jag också blev nervös av den skylten haha men är nog extremt få som vill skrubba en främling?

Däremot upplever jag "badhus" och äventyrsbad som väldigt äckliga. Vet inte om det är för att många barn vistas där och jag får för mig de oftare kissar i vattnet? Tycker alltid jag får äckliga långa hårstrån runt fingrarna när jag simmar där usch. :( Ilaluktande toaletter, folk som luktar svett, spottloskor på golven m.m... Aldrig hänt på spa än så länge...

#3 - Maria

Hahaha, hotfull! Själv älskar jag Asia spa men håller med om att jag helst hade varit där själv.

#4 - Emma

Jag är en sån som älskar tanken på spa men när jag väl är där så upplever jag vad du beskriver och jag känner mig sällan varken ren eller harmonisk när jag kommit därifrån. Jag gillar inte ens att smörja in mig hemma så vem försöker jag lura egentlugen?

Svar: Exakt samma här. Jag tror alltid att det ska bli trevligt att spaa hemma, men tycker egentligen att det är jättetråkigt att smörja in mig.
//Mia
bloggkommentatorerna

#5 - K

Håller helt med! Ogillar dessutom att bli kall o blöt. Och folk?! They are the worst. Fattar ej grejen med spa ALLS.

#6 - Kari

Haha det her minner meg om da jeg var på Yasuragi og folk snorket høylytt i både meditasjonsklasser og silent lounges. Er enig med de andre her om at jeg helst hadde vært der alene. LOL.

#7 - Petra

Jag var i Tylösand i somras och tyckte det var helt fantastiskt tills jag insåg att det var ovanligt lite folk där (kom fler sista dagen). Nu vill jag inte riskera att hamna där under högsäsong.

#8 - Petra En

Jag är helt med på ditt spår Mia, har svårt för nakenhet, manlig som kvinnlig, och lockas inte alls av tanken på att bada, masserade, tvätta mig etc bland andra människor. Inte BARA för att jag förvisso är rätt pryd och privat av mig, och finner kroppar och nakenhet "äckligt" (oavsett hur "vackra"), men också av sanitära skäl?

Har också länge undrat ang trenden att ha nakna kvinnor på tavlor/posters hemma.. nu pratar jag inte om typ porrstjärneposters som unga killar hade på typ 80-talet, men alla dessa "konstnärliga" fotografierna som var och varannan bloggare har på väggarna... Vill man verkligen se en annan kvinnas nakna kropp hela dagarna? I sitt eget hem? Varför? Ser inte alls tjusningen och skulle personligen bli väldigt obekväm av att ha sådana bilder hemma hos mig. Gillar folk verkligen det, eller följer de bara trenden där man "ska" tycka att nakna kvinnor är det vackraste som finns och estetiskt tilltalande...?

#9 - Katja

Inte för att förminska LD:s märkbart traumabaserade upplevelser men nog finns det inget mer befriande ställe än offentliga bad. Det gäller båda könen! Jag brukar tipsa folks med dåligt kroppssjälvförtroende att gå till ett badhus - och helst ett ungerskt sådant! Alla är precis lika härligt skrynkliga och underbart fula, så som vi människor är skapta. Fett avdramatiserande!

#10 - Anonym

Har aldrig vart på spa men tror jag skulle gilla det. En sak som jag däremot dömer ut utan att ha testat är massage. AVSKYR när folk (typ min sambo men även vissa random typ arbetskamrater???) kommer bakom en o trycker ner fingrarna i nacken på en o ba "vad steeeeel du är!!" Det gör ju ont?? Och att BETALA för att en främmande människa skulle trycka på min rygg?? Nä usch!!!

#11 - ab

När jag har varit på spa har det varit behandlingar i privatrum. Å ena sidan tänker jag att jag inte får ut allt av det man har betalat för när jag skippar pool, sauna, osv men å andra sidan så vill jag också slippa den där obekväma känslan. Vad gäller offentlig nakenhet så använder jag bara pool i hotell just för att jag kan duscha och byta om i mitt hotellrum.

#12 - hanna

Jag gillar bad- och bastudelen av spa, ju fler och annorlunda pooler desto bättre. Vann är fantastiskt i detta avseende – det luktar, lyser och ser olika ut i varenda vrå. Däremot håller jag med #10 om att massage är vidrigt. Har vart på det på spa en gång och känner aldrig mer, det gjorde ju bara ont, och klarar absolut inte av när nån kollega ska börja picka på en. Min reaktion är att stelna till ännu mer än vanligt och då kommer kritiken om att jag inte slappnar av... :))) SLUTA med det herregud.

Mitt största störningsmoment på spa är dock ljudet! FINNS det nån regel? Ibland hamnar man i en pool där det är så knäpptyst att man själv knappt vågar pysa ur sig ett "aaah" av välbehag när man kliver i, ibland kan man komma in i en bastu där åtta 45-åriga kvinnor sitter och pratar av sig vitt och brett. Jag säger inte att något är rätt eller fel och vet knappt själv vad jag gillar bäst (eller ok "kvinnor på vift" är en grupp som generellt är för högljudd) (men när jag själv är på spa med ett kompisgäng VILL jag ju också kunna prata...) men kan vi komma fram till nån slags regel?

#13 - JB

Jag skulle aldrig kunna besöka ett spa. Jag kan inte heller bada i bassäng. Jag tänker bara på allt som lossnar från kroppen och flyter omkring och/eller ligger på diverse ställen. Dessutom avskyr jag fötter och ser helst inte nakna människor. Har precis börjat gymma och det är en pärs, människor torkar ju inte av redskapen efter sig, trots att de är (jätte)svettiga. Fy.
Angående toaletter, så upplever jag det omvända. Jag kommer ofta ut från damtoaletter med kräket i halsen medan min kille har haft en bättre upplevelse. Jag går dock sällan på offentliga toaletter, och det sker oftast i samband med fotbollsmatcher, så tjejer som går på fotboll kanske är sämre på att hålla toaletter rena, vad vet jag :)

Svar: Men du kanske är mer äckelmagad än din kille? Det låter ju som att du är lite känsligt för sånt, om man läser vad du skrivit. :) Då kanske du hade kräkts rätt ut om du kommit in på killtoan som din kille tyckte var helt ok.
Nä, jag vet inte, det var bara en teori. Fy fan, ja, allt som lossnar från kroppen när man badar. Det ser man ju i sitt eget badkar. Tänk då hur vidrigt det är när hundra pers samsas i en pool.

//Mia
bloggkommentatorerna

#14 - Anonym

Ja vad är egentligen grejen med män och toaletter? Vi hade gemensamma toaletter på jobbet i några år och usch vad äckliga dom var :( nu har vi tjej och killtoaletter och tjejernas toaletter är alltid fräscha!!

#15 - Linnea

Haha blir så förvånad över hur många som ogillar spa och massage. Enligt mig är det drömmen. Med en nyfödd hemma och en kropp som känns överkörd fantiserar jag om spa och massage hela dagarna nu.
Och apropå kollega som spontant klämmer i ens nacke - like a dream! Ah! Min bästa!
Det är fantastiskt att vi är så olika och tur är väl det för annars skulle det ju vara ännu mer folk på landets SPA’n :-)