bloggkommentatorerna

Algoritmen alla pratar om
Det pratas mycket om Instagrams nya algoritm nuförtiden. Eller nej, det pratas såklart inte om Instagrams algoritm särskilt mycket. Jag hör aldrig någon ens prata om Instagram, förutom när jag pratar med Anna-Maria, och det är rakt inte så att någon i min närhet går och funderar över Instagrams algoritm. Men det skrivs om det ibland. Främst på Instagram, faktiskt. 

Anitha Schulman deppade lite häromveckan, hon menar att hon är en av dem som missgynnas av algoritmen eftersom hon saknar tydlig nisch. Hon skriver också att hon tappat följare i och med algoritmen (och till följd av det samarbetspartners) och jag och flera läsare förstår inte vad hon menar, för om man inte syns så avföljs man inte, men hon menar att hon pratat med Instagram om detta och det är så, skriver hon. Jag vill veta mer om det. 
 
Blondinbella deppar förstås inte, utan hon tipsar om hur man ska jobba med algoritmen, inte mot den. Jag fattar fortfarande inte helt och hållet hur den fungerar, och är så glad att jag slipper jobba utifrån den. Den kan ju ändras igen, utan att man har någon makt över det, och står då ens företag och faller på den jävla algoritmen så är det ju jättejobbigt. 

Själv önskar jag att både Facebook och Instagram gick tillbaka till att bara skicka ut allt i kronologisk ordning. Kanske därför jag fortfarande gillar bloggar bäst. Där vet man var inläggen finns, de hoppar inte runt. Då får man själv ansvara för att man följer lagom många, så att man känner att man orkar med flödet. 

//Mia
#1 - Cornelia

Saknar verkligen den kronologiska ordningen, tycker att det borde vara valfritt, som det var(är?) på Facebook, att man kan läsa senaste eller anpassat. Helt orelevant med någon annan indelning tycker jag, blir förvirrad när jag ser ett inlägg om min helg i bilder på Instagram en onsdag, så ser jag att det fotot är tre dagar gammalt. Hatar det!

#2 - Linda

Men eller hur, nu måste man ju leta och så missar man ändå saker, följer jag nån så vill jag ju se vad personen/företaget gör, annars hade jag ju inte följt...

#3 - Jenn - forever abroad

Tycker det är intressant hur Isabella beskriver allt som fakta, men baserar det helt på sin egna upplevelse - eller?

#4 - Jenn - forever abroad

Har också skrivit lite om Instagram tidigare och resonerat som så att det viktigaste (om man vill jobba med Instagram) är att man vet sitt syfte och tar fram en strategi efter det. Har skrivit mer om det här: https://jennifersandstrom.se/2018/01/11/darfor-ska-du-ha-en-strategi-instagram/

#5 - Jo

Fast det behöver ju inte bara ha med instagrams algoritm att göra utan helt enkelt att man blir lite mätt på vissa personer. Jag slutade följa Anitha S för en tid sen och det har tvärtom med att göra att jag såg för mycket av henne. Jag är helt ointresserad av att följa bloggar och intagram som enbart kretsar kring "influencing". Så fort det blir för mycket samarbeten, uppdrag och utmaningar som bara syftar till att skapa innehåll tackar jag för mig.

#6 - Funkisistan

..läste också om den där algoritmen på Isabellas blogg, men förstår fortfarande inte riktigt hur den funkar..och så bloggar och instagrammar jag för att det är kul och ett bra sätt för mig att få vara kreativ eftersom jag är maskiningenjör och sitter och konstruerar hela dagarna (högst styrd kreativitet). Men nu kan jag alltså lika bra lägga ner bloggen och mitt Instagram direkt för jag är inte en av de stora än och då kan man lika bra ge upp? Jag som tycker det är så kul.. hmm suck bli lite besviken och butter faktiskt.. nu skall jag iallafall göra lite nya inlägg på min blogg, för min egen skull, så det så!

#7 - ab

Det går att välja "Most Recent" på facebook men blir irriterad på att det automatiskt går tillbaka till "Top Stories" efter en tid.

#8 - Hanna Karlsson

Jag saknar också den kronologiska ordningen. Det nya systemet är värdelöst. Jag tycker det är synd att IG och Facebook inte lyssnar på kritiken.