bloggkommentatorerna

Borta bra, med Janni Delér!
Hemma igen, från en ljuvlig resa! Men positivt är att jag har lättare för att hänga med och blogga igen. Det sker ju på halvfart när man är annorstädes. Inte minst när man har det så himla härligt som jag har haft det. 

 
Det syns inte så bra, men på första bilden sitter jag och njuter av en fin bok under stjärnorna. Sedan står jag och låter mig fläktas av en svalkande bris. En annan dag var jag på djungeläventyr, lite ovanligt snygg för att vara jag. Solbränna och blekta lockar gör allt!

Nej, bilderna är Janni Delérs, och när jag ser dem vill jag aldrig mer åka någonstans. Det är ingen idé. Jag var på Kanarieöarna och det blåste friskt hela tiden. Jag frös och fick svepa in mig i hotellets diarréfärgade fleecefiltar om jag ville sitta utomhus och läsa en bok på kvällen. Blev lite brun i ansiktet med började flå redan innan jag skulle resa hem! När det händer så känner man att man kastat pengarna i sjön. 

Janni reser runt i Jamaica och andra ställen runt omkring och det ser ju helt jävla otroligt ut. Titta på alla inlägg innan det jag länkade till också.  En mörk tanke kan inte existera på en sån resa. Ett bråk om vem som låste in nyckelkortet, eller glömde hämta Fanta till barnet kan inte genomföras. Man hamnar såklart i något sorts meditativt tillstånd när man är i en sån vacker miljö, och slutar gnälla över någonting alls. 

Men det är för jobbigt för mig. Det är jättelång flygresa och jag får myror i benen av att flyga längre än tre timmar. Det tar så lång tid med allting. Hämta väskor, boka taxi, checka in. Jag orkar inte byta hotell heller, när jag väl är framme. Jag kanske har någon vitaminbrist eller något för jag blir alltid akut trött när jag ska packa upp saker ur min resväska. 

//Mia
#1 - Ida

När var du på Kanarieöarna? Ska själv dit i slutet på mars och blir nu lite orolig

Svar: I mars är det säkert varmare. Men faktum är att vi har åkt flera gånger i januari/februari och haft jättefint väder. Men det är absolut inte solgaranti på Kanarieöarna på vintern, det får man vara medveten om.
Nu bodde vi tydligen på ett väldigt blåsigt ställe (Bahia Feliz), men det stod naturligtvis inte på resebolagets hemsida. :)

//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Anonym

Känner faktiskt ingen som varit på Kanarieöarna och tyckt att det varit tillräckligt varmt eller soligt. Förstår inte att folk som absolut vill ha värme och solsäkert åker just dit.

Svar: Den stora fördelen (enda) med Kanarieöarna är ju att det är på såpass nära avstånd. Man behöver inte flyga så långt, man kan vara borta en vecka, man slipper jetlag osv. Jag har varit med om väldigt fint väder där, flera vintrar. Men det är absolut inte Jamaica. :)

//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Emma

Fast vi var på Gran Canaria i januari och det var som en bra svensk sommar! Men vi kanske hade tur

#4 - Anonym

Kanarieöarna är fantastiskt på sommaren. Lågsäsong, fina stränder, ungdomar som spelar fotboll vid strandkanten, familjer som har picknick och väder som mycket bra svensk sommar.

#5 - Pethra

Men Kanarieöarna åker man till på sommaren, då är det som bäst där. Åker man på vintern får man räkna med att det kan bli en enda stor flopp vädermässigt. Vintern kräver ju nästan långresa för att säkra sol och värme.

Svar: Det är säkert kanonbra där på sommaren, men själv väljer jag hellre ännu kortare flygresa, till en vackrare miljö om jag reser på sommaren, som till exempel grekiska övärlden eller Mallorca. Och jag är inte ensam om det, med tanke på hur många hotell på Kanarieöarna som stänger på sommaren (eller om de är öppna för andra gäster än de som reser via svenska resebolag dvs.)
//Mia
bloggkommentatorerna