bloggkommentatorerna

Den roligaste bloggen
Favoritbloggar förändras ju över tid, dels för att man själv förändras, men också för att bloggaren är inne i olika faser. 

Min roligaste blogg just nu, som jag läser med störst behållning är Isabella Löwengrips. Det handlar som sagt delvis om ens egen sinnesstämning och just nu, när jag läser vad Bella skriver så hör jag allt inom mig med en uppskruvad Duracell-röst. Som ettrigt berättar om hur fantastiskt allt är, och hur effektivt allt sker, om man bara använder sig av rätt strategi. 

(null)

Det går liksom inte att sova längre än till fem, pga allmän iver över livet. 

(null)
 

(null)

Det gäller alltså att veta hur man bränner varje procent av sin energi och aldrig låta något gå till spillo. 

Det är som att läsa en beskrivning om ett liv på en annan planet, eller i alla fall en annan kultur, med helt andra regler och förutsättningar än mina. 

Läsarna intygar att de blir inspirerande, och det är ju meningen, men jag tycker det låter som en parodi på den lyckade kvinnan. 

//Mia 
#1 - Erica

Hon är verkligen mästare på allt hon gör och provar. Tränar hon en gång är hon fitnesstjen och träningsguru, föder hon ett bar skriver hon bok em det, tillbringar hon en dag på kontoret med möten är hon värsta Power business Woman. Typ går och och handlar med barnen en gång skriver hon en guide om hur man gör det.

Gissar att om typ tre dagar får vi läsa att hon ”haft en svår period”, ”haft ångest”, att det varit ”träningshets” eller vad det nu kan va. Känns verkligen genuint.

#2 - M

Hon överanalyserar precis allt hon gör och skriver råd, i värsta fall böcker, om det så fort hon har gjort det en gång, precis som Erica skriver. Allt hon gör är heeelt magiskt och perfekt. Några månader senare visar det sig att hon "mådde jättedåligt" just då. Eller att inte allt var precis rosenskimrande när barnen var bebisar, så som det lät då. Ser man mönstret så känns hennes blogg inte särskilt genuin, vi ser exakt det hon vill att vi ska se precis just nu. Det betyder inte att det stämmer om två dagar. Jag hoppas hon mår bra av den verklighet hon skapar för sig själv, eller att det under ytan finns något annat.

#3 - Styrr

Jag blir illa till mods. Tycker det är så många tecken på gränslöst beteende.
Hoppas hon har anhöriga som kan få henne att söka hjälp, om det behövs. Ser man det utifrån verkar det som det...

#4 - Linda

Håller med dig, det låter så vansinnigt fake, även om det kanske funkar så för henne. Men jag måste erkänna, jag skulle inte byta en dag i mitt liv mot hennes! Funkar det för henne så är det ju jättebra för henne, men är det verkligen möjligt??

#5 - Hanna Hanna

Orkar inte ens läsa längre. Hur ”perfekt” kan en människa och hennes liv vara liksom. Noll personlighet i bloggen och det är så uppenbart att inläggen är regisserade ner till varenda punkt och kommatecken. Trist.

#6 - Annie

Det uppskruvade tempot hon rusar genom livet i är ju läskigt. Jag blir trött bara av att läsa om hennes liv. Skulle aldrig orka leva så, eller ens umgås med någon som är på det viset. Frågan är också hur mycket som är sant och hur mycket hon kryddar sina berättelser. Litar inte på Bella en sekund.

#7 - Jenn - forever abroad

Haha - fattar poängen. Jag gillar Isabella och har följt henne i många år. Men att effektivisera allt och "jobba ett par timmar varje kväll för då ligger man steget före alla andra" är inget jag varken inspireras av eller vill eftersträva.

Skrev lite om det här innan, your speed doesn't matter, forward is forward: https://jennifersandstrom.se/2018/01/03/speed-doesnt-matter-forward-forward/

Det tycker jag är ett mycket härligare förhållningssätt till livet... :)

#8 - Anonym

En manisk period kan hålla i sig rätt länge...

#9 - Ulrika

Håller helt med! Är extremt fascinerad av Blondinbella som fenomen och persona för tillfället, tycker bloggen är som en mystisk berättelse med så mycket mellan raderna eller bakom kulisserna som man undrar. Känns verkligen som att man inte har någon aning om vad som kommer att hända?
OBS att jag naturligtvis önskar personen Isabella allt gott, att det ska bli så bra som möjligt med familjelivet och stabilitet och trygghet i livet. men som samtidsfenomen och varumärkesperson är allt med hennes blogg extremt fascinerande för mig.

#10 - Hanna Karlsson

Visst funderar jag över hur Isabella egentligen mår men samtidigt inspireras jag av hennes driv och effektivitet. Särskilt nu när jag pluggar, jobbar och så vidare och bara känner mig allmänt otillräcklig och stressad över allt jag måste hinna lära mig.

#11 - Anonym

Jag tycker hela internetpersonan idag känns som en skenande häst. Petra Tungårdens liv är ju likadant. Omänskligt mycket jobb och stress och kaosigt stökigt hemma j ä m n t! Emilia De Porets veckoberättelse lät heller inte som någon picnic i parken efter att ha legat däckad i influensa och Sofi Fahrmans e v i g a resande trots ensamstående med barn. Vad är detta för nutidsfenomen som ocensurerat får infiltrera en hel generations syn på vad som är en rimlig arbetsbelastning och livssituation?

#12 - Emma

Alla är ju olika men det låter som en mardröm för mig.. Efter en dag av plugg på avancerad nivå vill jag bara mysa med min man i soffan framför serie eller tvspel. Finns ingen poäng i att vara effektiv hela tiden. Hoppas att hon är genuint glad

#13 - Jossan

Det är ju vinter! Förstår inte hur man inte kan inse att soffan och sängen är guds gåva till mänskligheten. Speciellt denna årstiden! Så fort jag är ”ute på äventyr” vill jag bara åka hem och chilla i soffan tillsammans med mina barn 😊 orka denna stress!

#14 - Casssndra

Ja det där med favoritbloggar ändras verkligen hela tiden. Jag tycker Bellas blogg har blivit riktigt tråkig senaste tiden. För mkt jobb. Mina favoriter bland de stora är just nu är prinsessans dagbok, Tvillingarna Lagergren, Gabriella Joss och Johanna Kajsons.

#15 - Anonym

Jag hade för inga pengar i världen velat byta mig till hennes liv.