bloggkommentatorerna

Era bästa argument
Kan inte ni smarta människor ge mig de bästa motargumenten till när någon säger: 

-#metoo har gått för långt!

Klapp på förhud*//
Anna-Maria 

(null)
*tack på förhand
#1 - Carolina

Det är de sexuella trakasserierna/övergeppen som har gått för långt. Annars hade inte #metoo behövts.

Och det är inte synd om män det är synd om dem som blivit sexuellt trakasserade.

#metoo har inte gått tillräckligt långt förrän de sexuella trakasserierna/övergreppen har minskar kraftigt och till slut upphör (vet att det är en utopi)

Och när argumenten ”man vågar ju knappt säga något längre”
- nej om du är rädd att och tror att allt du säger kan tolkas som kränkande eller trakasserier, då är det nog bäst för alla att du faktiskt håller käft.

”Man vågar ju knappt prata med kvinnor längre”
- om inte du vet skillnaden på att säga hej och begå sexuella övergrepp så bör du nog söka hjälp omgående.

Har använt mig av allt det här. Det funkar.

#2 - Annika

EXAKT vad min bonusmamma sa för några veckor sedan. Jävlae vad jag blev förvånad och arg. Jag minns inte vad jag sa, men jag sa massor. Blev så besviken på att just hon sa det, trodde faktiskt inte det... hon sa något i stil med att ”killar vågar inte flörta med tjejer längre” och då sa jag typ att de ska ge fan i att flörta om de känner sig osäkra med flörtandet pga #metoo. Blir fortfarande explosionsarg och superbesviken när jag tänker på vår diskussion.

#3 - Anonym

Det, allt tjafs om CA och vit feminism gör mig så trött

#4 - Frida

Håll med och brodera ut... ”Ja-a det är verkligen fruktansvärt med enmancipationen. Det var MYCKET bättre för när kvinnorna bara höll käften!”

#5 - Lisa

Jag tycker lite att det är hela grejen, det ska kännas jobbigt att få insikten i hur utsatta kvinnor är i alla sammanhang. Att det är just känslan ”att det gått för långt” som visar bredden av problemet. Att det skaver i en och är obekvämt att alla kvinnor delar denna erfarenhet. Att en värjer i från sig med ursäkten att det gått för långt. Att de tror att det har gått för långt, när kvinnor berättar visar ju att de inte förstått vidden. Hoppas ni förstår vad jag menar.

#6 - Petra

Jag tror inte det är någon som menar så som ni verkar tolka det, när de säger att det gått för långt.

Jag tror att man menar att det problematiska är när kvinnor öppet anger specifika män som förövare, utan att det är bekräftat, det finns ju fall där kvinnor bara "hakat på vågen" och hittat på (de har erkänt t ex), det är ju en otroligt allvarlig anklagelse och kan ju förstöra mannen i frågas liv (ett mansliv är väl lika mycket värt som ett kvinnoliv, även om inte alla håller med). Men även om de de skriver är sant, och man tycker att mannen då förtjänar att få livet förstört, så kan det ändå räknas som förtal om mannen ifråga anmäler henne pga att det smutskastar honom. Oavsett om det hon skriver är sant eller ej. Och så som vårt rättssamhälle ser ut så blir ju så att kvinnan då begår ett brott, man kan ju inte hur som helst skriva ut vad som helst om personer och komma undan med det bara för att det är sant, eller möjligtvis skulle kunna vara sant, men framförallt inte om det är en ren lögn.

Det som gått för långt är väl hela grejen att det inte finns någon kontroll, att allt detta ska vara okej bäddar ju för att massa andra olika typer av förtalsbrott också måste vara okej, om ni förstår hur jag menar? Frågan blir ju, vad ska man få säga om andra människor, oavsett om det är sant eller inte?

Missförstå mig inte, jag står inte på förövarnas sida, och säger inte att det inte kommit mer gott än ont ur kampanjen, men man måste ju kunna se det uppenbart problematiska med den.

#7 - Sanna

Hörde ett bra argument förra veckan på en föreläsning om jämställdhet. Typ att målet med jämställdhet är ju att det ska vara jämt, därför kan det aldrig gå "för långt" åt nåt håll, då är det ju inte jämnt och alltså inte jämställt! Hon så det givetvis på ett bättre sätt men nåt man iallafall kan ha nytta av att ha med sig tycker jag!

Sen tycker jag alltid det funkar när någon säger nåt extremt dumt så man bara vill skrika rakt ut, att istället fråga "hur menar du då?", "hur tänker du då" eller liknande. Ofta blir personen i fråga lite ställd för att den måste faklara det den har slängt ut sig och själv får man lite tid att samla sig och tänka på vad man kan svara.

#8 - EmmaS

Jo Petra, det finns människor som tycker att det gått för långt och det handlar inte om att utpeka någon felaktigt.

Om de använder sociala medier, säg till dem att läsa mansbebisar på instagram.

#9 - Hmm

Petra: Hur många är det som offentligt har blivit utpekade innan en utredning gjorts? Ca 4 st skulle jag tro. För mycket tycker du?

#10 - Maria

Absolut har alltför många män kommit undan med alldeles för mkt men kanske en del som säger att det gått för långt tänker på exempelvis en man som skickat olämpliga sms 2013 (inga hot eller så), bett om ursäkt för det och sedan flera år därefter blivit anklagad för de igen och blivit avstängd från sitt jobb, hängts ut i media som den värste mördare osv. Faktiskt lite överdrivet tycker jag.

#11 - Hah

#10, Pratar du programledaren som dessutom varit samboende med kvinnan i fråga? 😂

#12 - Maria

11. Vet bara att de hade ett förhållande. Vet ej om de varit sammanboende. Men troligtvis menar vi samma person.