bloggkommentatorerna

Framtiden blir som förr
Trendenser skriver i det här inlägget om varför hon brukar göra så kallade look a like-inlägg. Jag skrev raljerade över det för ett tag sedan då jag skojade om att jag ser det som budgettips. 

Jag tycker att det är bra att hon gör de där inläggen. Man får koll på hur mycket "fusk" det finns i branschen och även hur konsumtionen ser ut i vårt samhälle. Ofta är de där sakerna grejer man inte behöver eftersom folk kan tänka sig att köpa kopiorna. Vill man verkligen ha en kvalitetsljusstake och behöver en så slår man till på en dyrare som håller. Om man bara köper för köpandets skull så nöjer man sig med en sämre som man kommer tröttna på. 

Det är som jag tänker om kaffebryggare. Har man ingen Mocca Master så behöver man en. Då går man och köper den trots att den är dyrare än andra skitmaskiner. Man får gott kaffe, en snygg och hållbar kaffebryggare. Köper du en billig får du äckligt kaffe, en ful kaffebryggare och den går sönder. Då blir det också dyrare i längden eftersom du behöver köpa en ny bryggare. 

Men det är klart. Designmöbler kan bli en dyr affär. Lite större investering än en kaffebryggare. Då får vi gå tillbaka till att ärva och ha samma möbler i många, många år (som innan IKEA) om vi skall investera i stolar till matbordet för flera tiotusentals kronor. 

Framtiden blir mer som förr. 

//Anna-Maria 

En annan look-a-like på favorit-Göran:

(null)


#1 - Thesadbox

Hahaha anna-maria, älskar din sense of humor 😄

#2 - Lina från grannar på landet

Underbara bilder!

#3 - Åsa Aabakken

Ha ha ha ha du är underbar Anna-Maria älskar inlägget ❤️

#4 - Hatern

Jag tycker att det är fantastiskt att hon uppmärksammar det, tycker sådan kopiering är fruktansvärt lågt och alla som gynnar fuskföretagen som livnär sig på andras design tycker jag är lika dåliga som fuskföretagen i sig (såvida man gör det medvetet för att få en budgetkopia på en annars dyr produkt). Tycker nästan lika illa om detta som om solklara märkeskopior. Höjden av skamlighet.

Och förresten finns det ingen anledning att känna sig skammad för att man inte har råd med originalet. En dagg-vas är ingen livsnödvändighet. Köp en annan jäkla vas som du har råd med istället. Jag har inte råd med någon Picassotavla på väggen, inte tusan köper jag en kopia då, det kryllar av vacker konst som jag faktiskt har råd med och som jag har på väggarna i stället.