bloggkommentatorerna

Ja eller nej
Jag har missat någonting, för jag förstår inte Bellas senaste inlägg. Hon fick en fråga av Gillis, om hon är kär i hans pappa. Hon skriver: "jag fick undvika min Saga-fälla (svara ett kort nej) och istället ta upp att jag älskar honom på något sätt eftersom han är deras pappa."

Vad är en Saga-fälla? Vad är felet med att svara "nej, det är jag inte", på en ja- eller nej-fråga? Vissa saker som barn, eller folk överhuvudtaget, undrar kräver bara ett ja eller nej. Det kan ju handla om att försöka lista ut vad "kär" betyder, genom att kolla vilka som är i varandra och inte. Ibland blir det bara konstigt om man börjar ge massa information någon inte bett om. 

//Mia
#1 - Yllet

Kan det vara en koppling till Saga i Bron? Att bara svara kort och ärlig fast det skulle gå att linda in för barnen skulle? Göra det lite mjukare?
Obs! Killgissning delux pga har inte ens SETT Bron.

#2 - Hanna

Men alltså ibland undrar jag hur gammal Isabella tror att barnen är? Ett förskolebarn frågade mig en gång om jag var "kär" i vår kattunge som vi hade och jag svarade "ja". Alltså ett barn vet inte vad "kär" är för något. Snacka om att krångla till det! Det hon borde ligga och grubbla över är hur man bäst förklarar vad "kär" är för något, dvs. att man kan "gilla" både flickor och pojkar, typ? För övrigt så hade det förskolebarnet lika gärna kunnat fråga mig om jag var "kär" i min mat som jag åt, då denne likställde ordet "kär" med att man tycker om något/någon.

#3 - ab

#1 Du har nog rätt. Gjorde en sökning på "bron" på hennes blogg och hittade detta
"Oavsett om det kan betraktas som att jag är för energisk ena dagen eller för mycket Saga (i Bron) resten av dagarna."
samt ett annat inlägg där hon frågade Odd om hon är som Saga.

#4 - Annie

Isabella gillar att hinta om att hon är lik Saga i bron. Effektiv, rak (Saga är ju autistisk). Och Bella har även tidigare beskrivit hur hon inte kunnat svara på tillsynes enkla frågor från barnen. Hur svårt kan det vara att säga "nej, jag tycker om honom men jag är inte kär längre" eller nåt liknande.

#5 - Diana

Nja jag antar att hon inte vill såra sina barn med att svara just "nej det är jag inte.. " rakt av. De är små och det är deras pappa och barn har oftast en dröm om att föräldrarna ska vara kära. Det kommer nog att pågå ett tag men sen växer de ifrån det.
Hur som helst, jag tror Bella klarar av det galant. Hon är en smart tjej och en toppen bra mamma.

Ha en bra alla hjärtans dag.

#6 - Anna

Jag tycker nog det var ganska bra av Bella att inte bara säga nej. Att Gillis frågar tror jag kommer från att han hört/sett/lärt sig att föräldrar "ska" vara kära i varandra och eftersom hans mamma och pappa inte lever ihop så fick han inte ihop det. Att bara säga nej hade kanske gjort honom ledsen för något som han inte alls behöver vara ledsen över. Jag gissar att de kanske pratat om kärlek iom alla hjärtans dag på föskolan eller nåt och så har han funderat på det.
Jag tror att Bella kommer svara något klokt idag i stället, i stil med att kär kan man vara i vem som helst och det kan gå över - så hon är inte kär i deras pappa - men man kan ändå känna kärlek och älska någon som är en del av ens familj eller en fin vän.

#7 - Carro Blomqvist - I min Bipolära karusell

Förstår inte riktigt varför hon skriver ut dessa saker på bloggen .. de känns (som någon läsare skrev i hennes blogg) som att gå in i den privata zoonen så mycket, hon som ändå är en offentlig person. Jag personligen hade inte skrivit så mycket privata saker om mitt barn, media gör rubriker av allt liksom. Hade jag varit offentlig hade jag hållit mitt barn från min blogg. Men men. Inte min sak att avgöra, bara en tanke och åsikt.

#8 - Annica

Jag tänker ändå lite som Bella i detta. Även om min romantiska kärlek skulle ta slut till min make och vi går isär är han ändå mina barns pappa och för det kommer jag alltid ha kärlek över även till honom. Oavsett.

#9 - Alina

#8 Fast det är ju inte samma sak som att vara kär. Du kanske alltid kommer att älska honom på något sätt, han kommer alltid att betyda mycket - men du är inte kär för det.