bloggkommentatorerna

Kila stadigt
Paula länkade till programmet Kila stadigt, där hon och Hugo intervjuas av Hanapee (eller Hanna Persson, hon har inte, mig veterligen, tagit avstånd från sitt bloggalias, till skillnad från typ alla andra). 

Gillade programmet. Satt och fånlog genom stora delar. Känns sjukt att recensera någons förhållande, men jag tycker det verkar som att både Paula och Hugo är trygga med varandra. De bråkar om allt, säger och skriver de, och man får ta del av tjafset men det känns inte obehagligt. Man känner inte att maktbalansen är skev och att någon blir ledsen av gnabbet. 

Däremot är det en bedrövlig strategi som Hugo berättar att han tog till när första barnet föddes. Han är dock inte ensam. Nästan varenda man jag vet har gjort samma sak: "Buhu, min tjej gillar bebisen. Bebisen gillar sin mamma. Snyft. Jag drar mig undan och gör något annat." Och sedan när barnet blir lite äldre och lär sig känna igen sin farsa så visas vissa tecken på kärlek och då kommer pappan tillbaka och ba: "Nu börjar det blir kul! Jag bondar mer när ungen börjar snacka. Jag passar bäst som förälder till lite större barn." 

Jag fattar att man gör så om det gäller en kompis eller en kärleksrelation: "Nähä, hen verkar inte särskilt intresserad. Jag drar." Men man bör inte agera likadant när det gäller ens barn. Ett litet tips till alla killar där ute.

Det blev lite obehaglig stämning när Paula och Hugo medgav rakt av att deras förhållande är ojämlikt på så sätt att Paula tar det mesta ansvaret och tjatar på att Hugo ska uppfylla sin del av hemarbetet. Men så är det ju. Folk har det ju så. Jag älskar alla som vågar erkänna.

Det finns även ett avsnitt med Margaux Dietz och Jacob Liebermann, som jag inte hunnit se. 

//Mia
 
 
#1 - Annica

Tycker det ger mer pondus till dem, då de faktiskt går ut med att "såhär har vi det" .. :) All lycka och kärlek till dem!

#2 - Emma

Jag håller helt med om att det är bättre att vara ärlig om att tex förhållandet är ojämnställt och försöka ändra på det än att låtsas som att det regnar.

#3 - Cornelia

Gillade både detta avsnittet och det med Margaux, känns ärliga liksom. Känns som att många förhållande är ganska ojämlika? Fint att det får komma fram då i så fall. I Margaux och Jacobs fall pratar de om att Jacob var osäker på att skaffa barn under hela graviditeten så att Margaux mådde dåligt hela tiden och inte fick chansen att vara glad, kändes så sorgligt... Måste varit väldigt tufft.