bloggkommentatorerna

Mörk middag
Linda Hallberg har varit på en restaurang som jag aldrig har hört om tidigare. Har missat detta fullständigt. "Dinner in the dark" heter den och där äter man mat i totalt mörker och så får man lyssna på musik samtidigt. 

Jag kan tänka mig att det gör att man känner hur maten smakar på ett helt nytt sätt på grund av att sinnena får fokusera på annat än synen. Det Linda skrev att hon hade pratat med folk också låter trevligt. Lättare att göra det när alla är på samma "nivå". Intressant. 

Frågan är bara hur man ser ut när man kommer ut därifrån? Bäst att inte ta på finstassen. Fast man kanske får en jättehaklapp?😂

Har ni testat?

//Anna-Maria

Shit, vad följare hon har på Insta😱
(null)

#1 - Bambi

Jepp, det har jag! Vill gärna testa det igen. Man måste äta med händerna, det var väl det enda som jag kanske inte riktigt gillade: http://www.femme.se/bambi/2013/09/28/svartklubben-pa-soder/

#2 - johanna

Jag har vart på det, på ett ställe som drevs av personer med synnedsättning och själva syftet var (förutom underhållning och mat då) att vi skulle få en inblick i livet utan syn. Väldigt intressant! Såg nån gång på min semester i somras att det fanns ett helt "blindhus" i nån av städerna vi åkte förbi, där man skulle ta sig igenom nån slags vardagshinderbana, typ trappor, övergångsställen och liknande utan syn. Vi hann aldrig dit men det kändes verkligen som nåt man borde göra för att öka förståelsen för andra.

#3 - Sandra

Jag köper det här med större förståelse och respekt för synnedsättning. Men mat äter man ju med ögonen också (om man är van vid att se förstås)? Det är väl så att det är ursvårt att känna smaker om man inte ser maten? Allt smakar typ samma och känns slemmigt och lite läskigt. Känns inte som den bästa matupplevelsen? Det låter mycket bättre med olika typer av upplevelsebanor tycker jag.

#4 - Johanna

Sandra: Nej nån matupplevelse var det inte, jag håller helt med dig om att en stor del av upplevelsen försvinner med synen. Dessutom var det stället vi var på ingen fine dining-restaurang utan det kändes mer som en middag hos en mindre matintresserad kompis, typ kyckling, rostad potatis, sås och nån pannacotta till efterrätt. Kanske inte det man ska satsa på som ett noga utvalt restaurangbesök på nån högtidsdag, men kul som kontrast en gång om man ändå går ut och käkar rätt ofta :)

#5 - Sandra

Haha, ja, jag förstår :)