bloggkommentatorerna

Självhatet
Exakt så här är det som Linnea skriver. Läs! Man kämpar mot självhatet varje dag. För de flesta är det vardag. Många vet inte själva att saker de gör och känner är självhat som yttrar sig i olika handlingar. Hur ska man veta vad som är vad när man har formats in i det från första stund? Sminkar jag mig för min egen skull? Tänker jag på mitt utseende för min egen skull? Curlar jag karlarna på jobbet för min egen skull? 

Att göra alla de där sakerna som Linnea skriver blir ett livsmål för att man blir belönad om man gör det. Man får uppmärksamhet av män och blir omtyckt av män. Det vinner man en hel del på på grund av patriarkatet. Det är inte lätt att sluta med det. Men om man gör det så mår man kanske så mycket bättre? Den tanken slår mig ibland. 
 
För vem är jag egentligen? Vem är jag utan samhällets påverkan? 

Jag har ingen aning. 

//Anna-Maria 

Idolämne:
(null)


#1 - Tess

Istället för att få "uppskattning" och "belöning" från män får hon det bara från andra håll. Se mig! Hör mig! HOn har ju knappast regnbågsfärgat hår "för sin egen skull". Det är märkligt att alla "kämpar", självutnämnda "feminister" och liknande ALLTID ser likadana ut. ALLT för att blidka flocken, se ut på bästa möjliga sätt framför beundrarna.