bloggkommentatorerna

Trångsynt om avundsjuka
Camilla Läckberg och Simon Sköld har åkt till Oman, med en massa barn. Camillas barn, samt hennes exmans Martin Melins dotter. Lilla Polly får dock stanna hemma hos farmor och farfar den här gången. 

Både Simon och Camilla har svarat på varför de valt att låta henne vara hemma. Hon är inte ens två år, hon har ingen glädje av den typen av resa, hon älskar att vara hos farföräldrarna och de älskar att passa henne (jag tror hon är deras enda barnbarn, och de ser pigga ut, jag kan lätt föreställa mig att jag hade älskat att passa Polly om jag var dem), och nästa resa ska Polly åka med på utan syskon för det passar bättre. 

Det är väl ok? I alla fall för mig. Alla gör det som passar bäst för dem, och Simon och Camilla verkar ha tänkt till. 

Det fåniga är vissa av dem som peppar familjen Läckberg/Sköld, under försvarsinläggen på instagram och som påstår att folk som ställer sig frågande till att lämna minstingen hemma är avundsjuka, bittra och missunsamma. Som om det är helt otänkbart, rentav skrattretande dumt att välja semesterresmål som passar alla barnen. Som att ingen på allvar kan tycka att det är en stor sak att lämna bort sitt lilla barn för att åka på semester i en vecka (vet dock inte hur länge de ska vara borta den här gången). 

Jag tycker att det är onödigt att skriva till familjen att man inte förstår hur de kan lämna Polly hemma. Man behöver inte berätta allt man tänker, även om man inte håller med, i alla fall inte så länge ingen verkar fara illa. 

Men de som förutsätter att allt handlar om avundsjuka kan tänka om. Jag skulle inte frivilligt lämna bort något av mina barn i mer än tre nätter än, och de är 5 och 8 år, och det gör inte att jag är avundsjuk på familjen Läckberg/Sköld för att de väljer att göra det. Jag är avundsjuk på deras stålar. Vissa är säkert avundsjuka på att de har så bra kontaktnät och att far- och morföräldrar så gärna ställer upp som barnvakt. Det finns massor av saker man kan vara bittra för, men vissa vill bara inte lämna bort sina barn för att åka på semester. 

Jag tycker trångsyntheten kommer från alla håll här. 

//Mia
#1 - Susanne

Fast jag kan nog tycka att det är lite missunnsamt att ifrågasätta via en mysig semesterbild som någon bara vill dela glädje med?
Du väljer att inte lämna bort och det är det bästa för dig. Det finns de som gjort andra erfarenheter och vill göra på annat sätt. För att behålla en familjerelation eller ett äktenskap.
Tycker det är drastiskt och väldigt mycket drama att avfölja någon p g a vilka som följer med på en semesterresa?

#2 - o

De flesta skulle säkert inte lämna bort en tvååring en vecka pga semester. Men vad är det som driver en att läxa upp Läckberg för det? Ganska långt steg tänker jag, som egenltigen inte har så mycket att göra med om man själv hade gjort samma val eller inte.

Camilla L har ju förklarat att de lever efter någon sorts storfamiljsideal och även om min egen känsla är att det tar emot att lämna bort ett sånt litet barn till farmor & farfar så är det ju liksom inte så tokigt att det känns i närheten av rimligt att börja gapa på föräldrarna om det för att skydda Polly?

Jag tror människor motiveras att skriva nedlåtande saker om andras föräldraskap för att det ifrågasättande av ens egna beslut som föräldraskap medför är tungt, och det är skönt att höja sig själv lite genom att klanka ner på andras. Inte avundsjuka alltså, men ändå en känsla av att det är härligt att känna att man själv är bättre. Kan inte komma på något annat rimligt incitament?

Svar: Jag tycker det du skriver är helt rimligt. Tror du har rätt.
//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Johanna

Jag skulle aldrig kommentera på instagram men kan verkligen störa mig på Camillas "humor". Att polly ska lämnas på hundpensionat och rottweilern Rut hälsar... Haha så otroligt tokigt och roligt eller bara knäppt. Sen att folk kommenterar "ni är för härliga" eller "Polly passar bra med hundarna" och fem gubbar som skrattar så de gråter.
Behöver inte avfölja för jag har instagram. Söker på Google ibland både kändisar och okända eftersom jag är förveten;)

#4 - Johanna

Jag har inte instagram skulle det stå:)

#5 - Sarah

Johanna, om du stör dig på hennes humor som hon ger uttryck för på sin instagram så är det verkligen läge att sluta googla på henne. Finns så mycket bättre saker du kan göra med din tid och energi.

#6 - Anonym

Drastiskt eller dramatiskt att avfölja? Ja om det är ens bästa kompis kanske men en kändis. Avfölj, följ igen, gilla eller gilla inte. Herregud.

#7 - Maris

Skulle inte få för mig att kommentera att angående att C o S åker ifrån Polly en vecka även om det är tredje gången på ganska kort tid. Om jag skulle kommentera ngt skulle det vara allt flygande. Det där med klimatet

#8 - Vanja

Det värsta de gör mot barnen är detta hysteriska flygandet dom förstör vår planet 😢.

#9 - S

Håller med. Varken jag eller min sambo kan se oss lämna ifrån oss vår dotter. Hon är visserligen bara 14 månader, men vi har inte varit ifrån henne samtidigt i mer än några minuter hos morföräldrarna.
Det utesluter dock inte att andra kan/vill lämna ifrån sig sina barn. En vecka är kanske lite mycket (för en 14-månaders), men nog är nyttigt för barnet att vara ifrån föräldrarna och "bryta sig loss" för att skapa en egen individ.