bloggkommentatorerna

Världens giftigaste ämnen
Elaine skriver om botox och hur det kan förstöra eller försämra relationer om man sprutar in det i ansiktet. Hon menar att om man inte kan läsa av en människas känslor i ansiktet så känner man obehag. 

I Stockholm är det vanligare att se botoxade ansikten. Här i Åsa, inte lika vanligt, vilket gör att jag har svårt att veta hur jag reagerar på ett botoxat ansikte. Men jag kan tänka mig att man blir frustrerad av att inte se vad en person känner genom ansiktsuttrycket. För bebisar är det antagligen oerhört viktigt att kunna läsa av ansiktsuttryck. Annars måste de få svårt att lära sig att kommunicera. Det känns inte bra! 

Så jag är också skeptisk till detta med botox i skönhetssyfte. Migrän och andra sjukdomstillstånd är en annan sak. 

Vi lever i ett samhälle som får oss att känna varje dag att vi inte duger. En del av kapitalismen fungerar så för att vi ska KÖPA produkter och tjänster. En massa behov skapas som vi inte visste om att vi hade. En del av detta är botox. Om det nu gör att vi kommunicerar sämre med ansiktet fullt med botox så borde det nog följa med en varningstext precis som Elaine skriver. 

Om inte annat för att det är ett av världens mest giftiga ämnen och att 2,6gram dödar hela Sveriges befolkning. 

//Anna-Maria

(null)

SKOJA!

Men det är så det kan kännas när man blir pepprad med reklam för kläder, smink och annat. 

(null)


Japp! 
#1 - J

Men alltså, normala doser botox syns ju inte. Från både ditt och Elaines sida är det ju fördomar som pratar. Jag har testat flera gånger i pannan och kråksparkar.jag kan fortfarande le med ögonen, höja ögonbrynen och rynka pannan. Man ser mycket väl vad jag känner och inte ens min man ser skillnaden. Det jag gillar är att min spännande panna slappnar av vilket gör att arg-rynkan får vila och jag får mindre huvudvärk. Men det krävs ju orimliga mängder för att bli stel.

#2 - J

Men alltså, normala doser botox syns ju inte. Från både ditt och Elaines sida är det ju fördomar som pratar. Jag har testat flera gånger i pannan och kråksparkar. Jag kan fortfarande le med ögonen, höja ögonbrynen och rynka pannan. Man ser mycket väl vad jag känner och inte ens min man ser skillnaden. Det jag gillar är att min spända panna slappnar av vilket gör att arg-rynkan får vila och jag får mindre huvudvärk. Men det krävs ju orimliga mängder för att bli stel.

#3 - Anonym

Jag tror att det är vanligare än ni tror.. jag har använt botox sen jag var 28 (32 nu) och det är inget nån vet om.. hehe

#4 - Sofia

2,6 g av det riktiga giftet kanske bör förtydligas ;) Inte 2,6 Botox! Så inte någon som precis gjort det för dödsångest haha

#5 - Sofia

2,6 g av det riktiga giftet kanske bör förtydligas ;) Inte 2,6 Botox! Så inte någon som precis gjort det för dödsångest haha

#6 - Anonym

#4 Det är förtydligat om man följer länken. Om man sprutar in botox så hoppas jag verkligen att man är medveten om vad man gör. Vad det är man sprutar in i sin kropp.

#7 - A-M

#2 Jag hade märkt med en gång om någon i min närhet hade gjort botox. Det syns men man är snäll nog att inte säga något.

#8 - L

Sen att det är ett nervgift gör mig nojig, att det inte ser bra ut med utslätade ansikten på vuxna människor är en annan sak. Kan känna liknande ni beskriver med folk som bär glasögon med tjocka glas som förstorar ögonen typ, tycker varenda kotte ser elsk ut fast människan kan vara hur snäll som helst.

#9 - Anonym

Så komiskt och lite tragiskt att botoxbehandlade personer tror att ingen ser att de har Botox i fejset. (Vi ser men är väluppfostrade så vi säger såklart inget).

#10 - Haha

#7, #9 - Hur vet ni att ni kan avgöra på exakt alla?

Det kanske finns människor i er närhet som använder botox men inte pratar högt om det, och som ni inte har någon aning om att de har botoxat sig? Hur kan ni vara så säkra på att det inte är så?

(Kanske blir en dubbel kommentar om samma sak nu, pga skrev samma sak nyss men det dök inte upp, så vet inte om det bara blivit någon "bugg" så att det inte syns för mig eller om det inte kom fram)

#11 - Anna

@#7 & 9: två olika personer berättade för mig att de använder borox mer eller mindre regelbundet, och jag hade inte märkt eller sett något. Båda är personer jag träffar rätt ofta.

#12 - Cc

Jag har gjort i små doser för att dämpa glabellan + pannan och är supernöjd. Har berättat för en vän och han hade inte sett något. Ingen av mina övriga vänner har sett något (tro mig de är brutalt ärliga och hugger vi på allt annars.....!)

#13 - Sanna

Vad trött man blir. Ni som är av denna åsikt: "Så komiskt och lite tragiskt att botoxbehandlade personer tror att ingen ser att de har Botox i fejset."

Då kan jag meddela att var och varannan människa som ni träffat har använt både fillers+botox!
Om behandlingen är bra gjord så syns det inte.

Sätt två kompisar i samma ålder bredvid varandra. Den ena kommer förmodligen att ha MINDRE rynkor än den andra (men utan att ha gjort botox!). Hur ska en främling då kunna se att den rynkigare personen sedan går och gjort botox (förutsatt att det är bra utfört)?? Hon kanske bara har "bra gener"- precis som sin kompis!?

Hur ska en bebis kunna veta att personen som gjort "naturlig botox" inte bara har bra gener och mindre rynkor än någon annan som är född med bra gener och mindre rynkor?

Man kan välja PRECIS hur mkt av fillers och botox som ska synas. det är ett aktivt val. dom som ni ser som har "gjort botox", dom VILL vara helt släta och se botoxade ut. Dessa är dom personer som Ni med förutfattade meningar ser, för ni ser inget annat.
Sedan finns det resten som 1. antingen har bra gener = inte lika mkt rynkor och därför inte gör botox men ser ändå naturligt släta ut. eller 2. har gjort botox men ändå ser ut som en "normal" människa med bra gener.

Tröttsamt med förutfattade meningar. Låt folk göra som dom vill.