bloggkommentatorerna

Att inte ta kritik
Idag gick jag och Mia kritik i Fredagspodden. På ett sätt blir jag faktiskt smickrad. Det är kul att Hannah och Amanda vet om att vi finns. De är jättekända och giganter i mediabranschen. Vi är en blogg med många läsare, men vi har absolut inte den makten som de har. 

Kritik är något positivt. Jag gillar att få konstruktiv kritik så att jag kan bli bättre och göra bättre. Kritik behövs i ett samhälle med yttrandefrihet. Vi startade den här bloggen för att vara en motvikt till all den makt som bloggare fick över en natt. Det gäller att kunna ta kritik om man har makt oavsett om man är mediapersonlighet, politiker eller tjänsteman. Vi har lärt oss jättemycket av att få kritik från er läsare om inte annat. 😍

Jag och Mia har absolut inget emot Hannah och Amanda som personer. Vi gillar båda två. Vi kritiserar sak och inte person. Sen har vi skrivit en massa positivt om dem också. Ibland hyllar vi folk tills vi blir höga på lyckokänslor. Sen det där att vi inte skriver om känslor känner inte jag igen alls. Jag är väldigt transparent här i bloggen och har berättat om många av mina svagheter, ångest och sjukdomar. Mia med. 

Sen är det klart att kritik kan kännas. Det gör det. I morse blev jag nervös för jag vet att det aldrig är positivt när Hannah och Amanda kritiserar oss. 

Men vi ser detta som att vi fortfarande behövs och det känns bra. 

Ha en härlig fredagskväll!😘

//Anna-Maria

(null)

#1 - Blomma

Vad sa de då? En gång lyssnade jag för att de skulle prata om er. Det var såå långt och tråkigt, och sedan visade det sig att jag hade hört fel avsnitt. Orkar definitivt inte lyssna på avsnittet för att få höra vad de sa.

#2 - A-M

#1 De sa att vi alltid har kritiserat dem och att vi inte gillar dem. De sa också att vissa människor bara kritiserar medan andra känner. Det var inte så mycket egentligen. Jag svarade på deras kritik här i inlägget.

#3 - Anna

Heja er! Ni gör ett fantastiskt jobb! Skulle vilja påstå att er blogg är den bästa bloggen ✨ Era kommentarer behövs i den här världen.

#4 - Jenny

Om jag får ge lite kritik nu då: ;)).
Jag tycker inte ni ska svara på H&As kommentarer, ge de inte det utrymmet, de har uppenbarligen inte koll på vad de pratar om här... Har gått från att smågilla H&A till att närmast förakta deras sätt att sälja på känslor, psykisk ohälsa och kvasifeminism.

#5 - Anna

Tycker de är så osköna. Så fort någon inte håller med allt de säger blir de kränkta. Och ska ”hämnas” med att säga elaka saker. Har de någonsin svarat sakligt på någon form av kritik?

#6 - Eline

Har älskat dem i många år men nu är de patetiska och skitlöjliga. Deras respons på Hers-debatten var bland det pinsammaste jag varit med om. Nej tack. Jag hittar nya förebilder nu.

#7 - Anna

Det är verkligen helt meningslöst när de är så fruktansvärt osakliga. Och när de kommunicerar att det skulle vara en motsättning mellan att känna och att vara analytisk. Ni lyckas ju ypperligt!

#8 - Ella

Alltså, jag är hemskt ledsen att jag regnar på er parad men det var Bloggbevakning de menade men det är inte första gången någon gör det. Sorry!

#9 - Anonym

#8, de nämnde ju bloggkommentatorerna och att de funnits på Stureplan.se innan, så jag tror att de menade BK. Deras rant om er var så töntig. Har ocksp gillat dem förut men nu tycker jag att de är vääääldigt löjliga och tråkiga som säljer allt så himla fult.

#10 - Johanna

#8 Det var som sagt Bloggkommentatorerna de menade. Förutom Stureplan så nämnde de andra saker som de påstått innan om BK, som att BK aldrig gillat dem/bara skriver negativt. Bra svar hursom av er! Ni är jätteduktiga på att kommentera på ett nyanserat och reflekterat sätt, vilket jag tror kan vara till hjälp för många bloggare om de vill utveckla hur de kommunicerar med sina följare.

#11 - A-M

#8 Det var oss de menade. Bloggbevakning skriver inte om dem vad jag vet. Det är väldigt många i Stockholm som är i mediabranschen som inte vågar kritisera de stora. De är rädda på grund av att de har så mycket makt. Därför är det bra med oss outsiders som aldrig kommer jobba i Stockholm. //Anna-Maria

#12 - Anna

Jag tycker det är lite uppfriskande med nån som ba "nej men JAG tar ingen kritik! Varför skulle jag?" Antagligen pga jag själv HATAR att få kritik -konstruktiv eller ej. Känner mej påhoppad och blir ledsen. (skulle säkert växa som människa bla bla om jag "kunde ta kritik" men är verkligen inte där. Har SÅ svårt att identifiera mej med människor som ba "åh tack för att du sa så nu får jag ju chans att bli bättre" när en annan bara vill gå hem o grina. )
Med det sagt. DERAS kritik förstår jag inte alls. Upplever inte BK alls som syrliga och elaka utan roliga och analytiska.
Heja er! 😘

#13 - Anonym

Min styvmamma tycker att hon "bara ger positiv kritik" när hon säger att jag passar mycket bättre i mörkt hår än i ljust. Man ba tack :))) har jag ens frågat dig om din åsikt....?

#14 - Anna

Bloggbevakning hade ju världens debatt om Amanda i veckan så de menar nog även den bloggen i alla fall. Det var ju hundra kommentarer som sågade henne (och delvis Hannah) till fotknölarna.

#15 - Ellen

Nej de menar INTE Bloggbevakning - även om de säkert kommer att kasta lite skit åt det hållet också. "Ta ingen kritik" ???? Herregud så omoget och barnsligt och oprofessionellt. Från att för flera år sen ha tyckt att Hanna och Amanda var lite roliga att höra på tycker jag numera definitivt att de är två riktigt ohärliga självcentrerade personer.

#16 - Elle

Det är klart de menar Bloggbevakning. Hon bevakar hela ”Schulmanklanen” som hon kallar dem. Ni har inte tillräckligt mycket läsare för att de ska mena er.

#17 - Elle

Det är klart de menar Bloggbevakning. Hon bevakar hela ”Schulmanklanen” som hon kallar dem. Ni har inte tillräckligt mycket läsare för att de ska mena er.

#18 - Elsa

Nej, det är inte bloggbevakning de menar. De har talat om er tidigare också innan Bloggbevakning ens existerade.

#19 - X

Jag tror svaret är att de blandar ihop bloggbevakning och bloggkommentatorerna. Det tror ju Bloggbekaknings-CamCam också så ingen anledning att vara dryg om det:p

Svar: Varför skulle de blanda ihop oss? Och varför skulle CamCam veta det?
bloggkommentatorerna

#20 - Juni

Förhoppningvis svarar Hannah och Amanda på Bloggbevaknings fråga på Instagram. 😂

#21 - X

Jag skulle tro att de blandar ihop er (alltså menar båda bloggarna men talar om det som en) för att det nog inte läser allt själv utan hör det i andra hand, på sin höjdklickar sig in någon gång.

Ni har dessutom skrivit om samma inlägg från H & A på senare tid. Hon skriver ju massor om dem, och går dessutom väldigt hårt åt resterande Schulamns, så tror inte hon är rädd för dem.

Exakt varför CamCam drar den slutsatsen vet jag inte, men fråga henne.

#22 - Carolina

Men de är så över och förbi. Föredettingar.

#23 - Sofia

Otroligt barnsligt, töntigt, löjligt av Hannah och Amanda att hålla på som de gjorde i senaste avsnittet. Först och främst drog de alla sina lyssnare över en kam och dissade dem! Sina trogna följare som, liksom jag och mina vänner och bekanta, ställer sig aningen skeptiska till det nya poddkonceptet... (Vad hände med webtidningen?). Vilken målgrupp riktar de in sig på nu egentligen? Känns som de gått från 25-45-årig följarskara till att byta till 13-18-åringar? (Mode, skönhet, hallå?). Sen reagerade jag också på att de hade helt felaktig bild av Bloggkommentatorerna och vad ni skriver om i största allmänhet och i synnerhet om Hannah och Amanda. Nä, dom fick allting HELT om bakfoten och gjorde bort sig å det grövsta. Ush.

#24 - Ellen

Det har varit intressant att följa Hannahs och Amandas uppgång men det ska bli minst lika intressant att följa deras fall.. De har ju gjort stort spektakel av sin medverkan på Stockholm Fashion Week med sina kläder från Daisy Grace tidigare. Men också fått mycket besk kritik från "modevärlden". I år är de inte med och har inte nämnt tillställningen med ett ord. Fick de inte vara med längre tro?

#25 - Anonym

Hörde det precis. Va tråkigt att de har blivit så barnsliga. De borde förstå att man gör produkten för sina användare och att när något ändras så kommer vissa bli missnöjda. Kan det va så att de är osäkra själva på sin nya produkt? Varför ens kommenterar det? Är det för att trycka ner folk? De gick ju rätt hårt åt de som klagar.

Jag tänkter inte följa med till deras nya pod av orsaken till att jag tröttnat. Inte för att jag är rädd för förändringar (som de beskrev att de personer som klagar är). Tvärtom, jag behöver förändringar. Och jag behöver nya människor att lyssna till. Förut var de genuina och inspekterande. Nu är det mest gnäll och reklam. Enligt mig alltså. Andra passar det säkert. Men jag behöver nån annan. Och nåt mer upplyftande. Förändring helt enkelt 😁. Däremot kommer jag lyssna på sista avsnittet. Förhoppningsvis kan det va riktigt bra och jag hoppas på att man kan få en känsla av det genuina de en gång hade. Så man kan skiljas med en skön känsla. För de är ju grymma!! Jag har nog bara växt i från dem och blivit så där trött på dem. Å då börjar man ju störa sig. Vi den punkten är det dags att göra slut.

#26 - Anonym

Genuina och inspirerande skulle det stå 😊