bloggkommentatorerna

Ensam i Stockholm
Här ligger jag på ett hotellrum i Stockholm och försöker att blogga. Jag har haft en trevlig kväll med mina kollegor men inte så bra kändisspaning. Får se hur det blir imorgon. Kanske bättre lycka då. 

Dagens händelse är väl ändå att IKEA:s grundare Ingvar Kamprad är död. Inredningsbloggarna skriver om det och Felix Herngren drar det så långt att han är den svensk som har gjort mest nytta för Sverige någonsin. Mycket nytta har han gjort det är klart. Nu får han vila i frid. 

Godnatt!

//Anna-Maria

(null)

#1 - Madeleine

Alltså hur mycket Ingvar än betytt för Sverige och inredningsbranschen så kan jag inte INTE tänka på hans nazistiska förflutna så fort jag ser hans ansikte alltså. Och gosh vad han gjort så mycket annat en verkligen borde ha i åtanke när en hyllar honom: https://www.expressen.se/dinapengar/ung-vanster-kamprad-byggde-ikea-pa-att-utnyttja-manniskor/
Menar inte att vara neggo bara för att vara neggo, men tror bara att det kan vara bra att keep in mind liksom :)

#2 - Fi

#1 Fast nu är han avliden och det var länge sedan. Tider, människor och värderingar förändras i takt med att man, och samhället, utvecklas, och Ikea jobbar ju aktivt för mångfald bland anställda etc, man får väl se det som hans sätt att göra rätt för sig. Ingen människa är eller har alltid varit perfekt och det du nämner är säkert inget han på senare år varit stolt över. Men vad vet jag, känner honom inte såklart. Tycker bara det känns så lågt att det i varje "hyllningsinslag" ska klämmas in vilken dålig människa han är, typ hurraa, Ikea blev bra för det har gynnat oss alla, men din person är inte värd att uppmärksammas i positiv bemärkelse. Säger inte att sådant bör undgå kritik bara för att det var längesedan, men det har funnits åratal att dra upp det till ytan och göra reportage om det, vilket möjligtvis gjorts också, ingen aning, men lågt att blåsa upp det så stort i samband med hans bortgång när det ej längre finns någon möjlighet för honom att bemöta kritiken.

#3 - Bella

Alltså, jag fattar att ni försöker efterlikna Bloggbevakning med att ha med bilder i era inlägg men då kan ni väl för i helvete i alla fall klippa rent skårmdumparna så man slipper se överkanten. Det här är höjden av lathet.

#4 - Bella

Alltså, jag fattar att ni försöker efterlikna Bloggbevakning med att ha med bilder i era inlägg men då kan ni väl för i helvete i alla fall klippa rent skårmdumparna så man slipper se överkanten. Det här är höjden av lathet.

#5 - A-M

#4 Nej tyvärr. Take it or leave it. Höjden av dryghet.

#6 - Bella

A-M, ja, om det är så här ni driver en blogg och bemöter kritik så förstår jag varför ni aldrig blev riktigt stora. Höjden av oproffsighet. Måste vara jobbigt att bli så totalt omkörda ...

#7 - hanna

Bella: Jag tänker att det handlar om bildrättigheter? Jobbade på tidning förut och vi publicerade ofta skärmdumpar för att det var juridiskt säkrare än att sno någons bild och beskära den som om det vore vår egen.

#8 - A-M

#6 Det är inte ett dugg jobbigt faktiskt. Men det är jobbigt att få dryga kommentarer och bli beordrad att göra något. Läs BB istället tänker jag.

#9 - Nn

Bella, var du också en eller flera av dem som skrev om Bloggbevakning i inlägget om H&A?

#10 - Lina

Men på tal om bloggare, att Kenzas pappa gått bort har ni inte uppnärksammat?