bloggkommentatorerna

Hannah och Amanda är tillbaka
De är tillbaka innan de hunnit sluta med podden. Fredagspodden ersätts av Hannah & Amanda report, direkt efter Fredagspoddens avslutning. Jag har inte hunnit lyssna på dagens avsnitt än, så jag vet inte om de pratar om det där, men jag läser om det på Dagens media

Jag blir genast deppig när jag hör dem beskriva att om Fredagspodden var Hannah och Amanda inifrån och ut, så är den nya podden istället Hannah och Amanda utifrån och in. Jag vill ju bara ha inifrån-spaningar. Inget annat. Särskilt inte expertkommentarer om mode och skönhet. 

Men: det är verkligen inte fel med något nytt. De är ju proffs, så jag tror säkert att de kommer lyckas med något nytt. Jag inte är målgruppen bara. Men herregud, det finns många andra poddar för mig. Tillhör ni målgruppen, tror ni?

//Mia
 
#1 - Malin

Hade svårt för deras podd innan också, har verkligen försökt ge den en chans pga så många lyssnar så borde ju vara bra. Men nej, jag fixar det inte alls.

#2 - Johanna

Förr eller senare behöver alla programformat förnyas, så det är rimligt att de vill byta efter nästan 6 år med samma upplägg. Men de kommer garanterat tappa många lyssnare, då den där sortens varitéshower inte alls skapar en lika lojal följarskala. Men det är ett bra upplägg för att ragga annonsörer, vilket säkert är en av tankarna bakom nya programidėen.

#3 - Anonym

Nopp! Blir bara mindre hamna&Amanda för mig. Känns lite farligt att lämna fredags podden. Det va ju en fantastisk källa till reklam. Hur ska man nu bli sugen på att införskaffa deras böcker, viner, piller å allt annat? Hade det inte varit för fredagspodden hade jag inte vetat nåt om deras produkter

#4 - Cissi

Tror inte det är SÅ stor målgrupp som vill lyssna på folk som pratar i poddformat om mode och utseende? Tror genrellt folk som lyssnar på poddar gillar förtroliga samtal, ingående diskussion och att det känns som man kommer nära de som pratar.

Men de kan ju media och det kan inte jag, så jag har säkert fel och de helt rätt!

När jag lyssnat på fredagspodden har jag gillat allra bäst tonen de har mellan sig och hur de pratar med varandra. Tycker det är härligt!

#5 - Elsa

Jag älskade verkligen Fredgaspodden och har lyssnat på varenda avsnitt. Dock så har den ju blivit mycket sämre under en lång tid. Jag tycker att det är klokt att de provar ett nytt format då podden tappat sin gnista lite och de verkar ha brist på intressanta ämnen. Hoppas bara att det inte blir någon ytlig sponspodd, det tror jag de i så fall skulle tappa mycket på. Deras framgångskoncept består ju till stor del i deras unika systerrelation och sätt att kommunicera med varandra. Jag hoppas att de gör något nytt och fräscht och att podden inte bara blir ett sätt att sälja Daisy- Grace- beauty- livsstilsimperium- saloon. Helt ointresserad av "beauty", varför kan de inte kalla det skönhet förresten?? :)

#6 - Elsa

*salon :)

#7 - Petra

#4, #5 jag ser fram emot idén, bryr mig inte alls om att höra folks förtroliga, personliga samtal, men är väldigt intressant att höra på folk som pratar mode och stil bland annat. Tyckte deras förra podd hade för mycket vardagsbabbel. Men så är den enda podd jag fastnat för stilpodden med Ebba och Emilia! Ska bli roligt med ett komplement till den! Sådant är ju så individuellt och jag hör det gärna från fler perspektiv. :)

#8 - Eline

Jag älskade Fredagspodden när den var ny och några år framåt, Hannah och Amanda var som två fina vänner och mentorer och jag smygskrattade så att jag grät i min ensamhet med lurarna på tåget ibland. Det senaste, sen imperiet byggdes upp ytterligare (vilket jag absolut unnar dem, grymma affärskvinnor!), har podden blivit lidande. De är inte som två kompisar och mentorer längre. De är översittare som inte kan ta konstruktiv kritik kring sina produkter. Allt med Hers var ju en PARODI. Skämdes när jag lyssnade på hur de basunerade ut att folk hatar dem, att folk hatar kvinnor, att folk inte vill att kvinnor lyckas etc. För ett jäkla piller som Better you lurat på dem att vara ambassadörer för, för att tjäna mycket pengar på deras trogna följare. "Romanerna" var ju också ett skämt. De gled ifrån allt härligt de stått för så otroligt snabbt. Dagens avsnitt lämnade mig matt, när de pratade om er. Och allt falskt yadayada om sponsorerna: "Hannah, VET du vad jag har hittat?! Det är SÅ bra". "NÄÄÄE?! Fantastiskt!". Eh. Dumförklara oss inte och skådespela inte när vi redan vet och förstår att detta är ett avtal ni cashat in mängder med pengar på, inte bara "råkat hitta". När influencers (hatar det ordet) börjar föra sina följare bakom ljuset har det gått helt fel. Och sen allt detta om "beauty" är så tråkigt att jag bara blir matt. Självklart är det kul med skönhetsprodukter, men varför hamnar fokus för kvinnor just där? Är det verkligen det enda vi har att diskutera? Usch.

Så nej, det blir varken mer Fredagspodden eller ny podd för mig. Det känns verkligen som att ha förlorat två stora förebilder.

#9 - Johanna

Förstod mig inte alls på kritiken som de riktade mot er i dagens podd. Ert inlägg om nya podden var ju hur soft som helst. Sen att en del av oss som kommenterade hade synpunkter på deras nya upplägg och eventuella komersiella intressen är en annan sak. Förstår mig inte på dem alls, visst att de ogillar kritik, men tydligen kritiserar de gärna andra och dessutom är det tydligen fritt fram att basera kritiken på felaktiga grunder.