bloggkommentatorerna

Kroppsaktivism 2008
Detta som Egoina skriver om Tyra Banks kommer jag så väl ihåg! Dels bilden på baddräkten, där hon ansågs tjock, och dels hennes gripande motattack, som hyllades. 

 
Oj, nej, jag håller verkligen med Egoina om att det klippet inte står sig tio år senare. Liksom helt fel väg att gå, att ställa sig i baddräkt och posera för att visa att man visst är smal egentligen, men att man ibland kan råka stå lite tokigt.

Hon ville säkert väl, men det blev inte så lyckat. Hon själv vinner mer på detta brandtal själv, än alla vanliga icke-supermodeller. 

Däremot ger det mig en tankeställare om att även supermodeller blir ledsna av att bli kroppshånade. Kanske inte direkt oväntat egentligen, med tanke på att hela deras karriär bygger på ett skevt ideal och att deras kroppsmedvetenhet knappast är mindre än hos oss vanliga. 

//Mia
#1 - Cornelia

Tycker också det är lite tröstande faktiskt, att alla blir ledsna av "dåliga bilder" eller påhopp. Såg ett avsnitt av Kardashians (min stora guilty pleasure!) där Kim blir fotad i bikini och "ser hemsk ut". Hon får sån ångest och mår riktigt dåligt över sin kropp, och flera av hennes systrar håller med om att det är jobbigt att se sådana foton på sig själv. De alla tvivlar på sina utseenden, tom supermodellen Kendall. På något sätt känner jag mig lite tröstad av det, alla mår dåligt och tvivlar på sig själva ibland. Sorgligt men sant

#2 - Hanna Karlsson

Jag gillar fortfarande det här klippet. Jag tycker att hon står upp för kvinnors rätt att se ut som de vill utan att bli granskade och dömda. Visst det kanske kunde göras på ett ”snyggare” sätt men då är det ju vi som återigen dömer och inte tycker att det är bra nog. Fast hon försöker."