bloggkommentatorerna

Maldiverna igen

Det var ett jävla tjöt på mig om Maldiverna tänker ni nu. Ja! Vad är det med mig?! Jag märkte det själv igår att mina senaste inlägg hade bilder därifrån. Utan att jag hade tänkt på det. 😬 

Två saker . 

Det första: I helgen satt jag och pratade med en av innebandymammorna i min dotters lag om hur dyrt det är att åka till just Maldiverna och sa till henne att jag nog hellre åker skidor. Men innerst inte var jag lite bitter över att jag aldrig kommer iväg någonstans med min familj. 🙈

Det andra: Jag började googla resor till Maldiverna igår. Som en besatt. Det slutade med ännu mer bitterhet över hur dyrt det är. Men sen började jag googla igen och tänkte att jag skulle agera egen resebyrå och sno ihop en resa själv. Jag slutade när jag som flygrädd förstod att det billiga alternativet var att flyga med Aeroflot som har en av världens högsta flycrashstatistik. Är det värt att mista livet? Sen ska man ju flyga med små sjöplan också och så alla farliga djur som min dotter kommer att pilla på. "Mamma kolla jag har hittat en pilgiftsgroda". 😱

Hugo Rosas skrev idag i bloggen att om man åker till Maldiverna så vill man aldrig mer åka någon annanstans. Det skulle vara ett av argumenten faktiskt till att åka dit. Man gör en resa till Maldiverna och sen är man klar med alla resor. Allt annat är sämre. Då är det inte så dyrt. 🤣 

Sen är det ju den lille redige som sitter på ena axeln och säger till mig att jag är dum i huvudet som vill åka dit. Hugo skriver att man ska passa på att åka dit innan öarna ligger under vatten på grund av att havsnivåerna stiger. 😂😂😂 Ja! På grund av att folk flyger dit ja. Så ska jag dit och vela också så att det går ännu snabbare innan öarna försvinner.

Det kommer inte bli något av det. Men drömma sig bort kan man göra. Tänkte lägga mig i en sån där "skattkista som man blir brun i" för att citera min dotter och drömma mig bort. Finns det förresten solarium med VR-glasögon? Bra affärsidé annars. 

Slut på svammel. 

//Anna-Maria

Strumporna då? 👇 

(null)
#1 - Mandis

Kan muntra upp med att jag nyss va på Maldiverna på bröllisresa och jäklar vad tråkigt det var. Fint jo men det finns sååå många länder att se innan!!

#2 - Hanna Karlsson

Jag drömmer inte om en resa till ett varmt land. Jag drömmer om att åka på pilateskonferens i Boston i November och det är verkligen svindyrt. Kanske att jag kan åka nästa år.....

#3 - Therese

Aeroflot är lika säkert som alla andra stora flygbolag. De hade många krascher förr när de fortfarande flög Antonovs men det är över 20 år sedan de började fasa ut de planen. Idag består flottan i princip bara av Airbus och Boeing, samma flygplan de flesta andra flygbolag har. Det är nog större risk för en bilolycka på väg till flygplatsen än att planet kraschar.

/ Flygnörd som föredrar aktiv semester (men så har jag heller inte varit på Maldiverna än...)

#4 - emma

Mina vänner som varit där säger att det var det tråkigaste resmålet ever. Ser fint ut på bild men finns inget att göra. Alls. Och de skulle aldrig åka dit igen. Så med det perspektivet står det inte högt på min lista över resmål.

Svar: Jag tycker att det låter underbart att det inte finns något att göra. Bada, sola, snorkla, äta, läsa och sova. Mer än så behöver jag inte göra. 😍
bloggkommentatorerna

#5 - Maria

Vi har funderat på Maldiverna(att inte göra nåt annat än sola och bada är ju själva definitionen av paradiset för en annan), men vi försöker få barn så vågar inte pga Zika-risken. Det verkar dock inte va något som oroar bloggare va det verkar!?

De enda jag känner som varit på Maldiverna va inte så förtjusta heller. De menade att hon inte kände sig bekväm utanför hotellområdet eftersom invånarna är djupt religiösa och hon inte ville ha heltäckande kläder. Har inte hört nåt om det från annat håll så vet inte om det stämmer?

#6 - Lisa / Livet från den ljusa sidan

Som tur är så finns det fler ställen... även om Maldiverna säkert är just... Maldiverna. Jaja.
Skrev just om alla världens vackraste stränder i bloggen.
Och alltså - om det finns ett som är cirka 80% lika vackert som Maldiverna men kostar 20% av priset... Då är det ju en enkel match?

Säg till om du vill ha hjälp att hitta biljetter. Har värsta superkapet på g till höstlovet (utifrån vad man får)... kan ge en inside om du är snäll ;)

/resebloggare och rese-poddare (Att resa-podden)

#7 - Gravid

Vågar inte heller åka till Maldiverna pga zika-risken men undrar precis som #5 kommentaren här om att bloggarna inte verkar bry sig så mycket om det?

#8 - Anna

Finns ju billigare ställen att åka till även om man bara vill sola, snorkla, bada och slappa. Man hamnar ju hyfsat isolerat på någon ganska liten ö så även på plats är allting väldigt dyrt. Tror all inklusive är vanligast. Då får man ju bara hoppas på att maten är god eftersom det inte finns några alternativ på samma ö!

#9 - Anonym

Här är Maldivern också en drömresa. Eller Aruba. Jisses, ser ut som himmelriket på bilderna! Har du kollat med Ving? Nu vet jag inge hur många barn du har men tyckte inte de var så värst dyra. Vi är en familj på 2 vuxna och 1 barn 3 år gammalt och en resa dit med halvpension skulle kosta strax över 40.000. Är inte så farligt då vi nästan gav så mycket för en resa till Dubai. Det är inte lika dyrt som det var för 5-6 år sen t.ex, då kunde man knappt hitta något under 100.000. Men drömma kan man ju :)

#10 - Evs

Jag besökte Maldiverna förra året. HERRE GUD- vilket paradis. Vi bodde på en "lokal ö", istället för lyx öarna. 5 dagar gick på runt 2500 för två personer med boende, mat och utflykter. Så sluta dröm...;)