bloggkommentatorerna

Orimligheten i utseendehetsen
Lady D (låter så flott) skrev så bra om det här med att vi kvinnor förväntas stå still i ålder och att den åldern vi förväntas vara i är så som vi såg ut i 20-30års åldern. Det är tio år av vårt liv. De första 20 är vi typ barn och ser ut som ynglingar och sen kommer de tio åren som skall förfölja oss hela livet. Det är ju inte så att en 60-åring håller på och kämpar för att se ut som 50 resten av sitt liv. Eller att vi försöker se ut som när vi var fem år när vi är 40. Det är orimligt. Lika orimligt och dumt som det är att tro att så som man såg ut mellan 20-30 är så som man skall se ut. Efter 30 kan man leva typ 50-60 år till (om man har tur) vilket betyder att man kommer att vara "ful" i samhällets ögon en väldigt stor del av sitt liv. Så "get used to it", som en säger. Annars kommer du att knäckas psykiskt. 
 
Natascha skriver också det här idag vilket hänger ihop med det ovanstående och jag kan inte mer än att hålla med om allt. Jag har varit inne i hela den där ätstörningssvängen länge, så jag vet hur den lurar en att tro att det är hälsa när det är utseende man vill åt. 
 
Mitt tips till att komma ur det är att följa kroppsaktivister. Att själv bli en kroppsaktivist. Att inse vad som betyder något i livet. Att försöka skita i vad andra tycker och att de som tycker att du är ful är små lortar. Att se till allt annat i livet förutom utseendet. Vad har jag? Vad är jag? Att fokusera på hjärnan och inte på kroppen. 
 
Skitsvårt men värt ett försök. <3
 
//Anna-Maria
#1 - karin

Njae, jag vet inte.... Har fött 3 barn på 2 år (en son 2016 och tvillingar 2017) och jag jobbar då stenhårt för att komma i form efter mina graviditeter. Jag har som mål att vara i mitt livs form om 1 år då jag fyller 36. Jag vill känna mig stark, smidig, vältränad och ja... snygg. Jag kommer dessutom jobba hårt för att hålla min hy fräsch och slät, nu och i framtiden. Jag blir inspirerad av snygga och vältränade tjejer och snygga mammor! Kan känna ibland att ingenting om utseende och yta är pk längre att uttala sig om.. =)

#2 - Jossan

Fast jag håller inte alls med. Ser ofta kvinnor i min omgivning som är gissningsvis 40-60 år och fantastiskt vackra. När jag tänker efter är den gemensamma nämnaren fysiskt aktiva kvinnor som ser stolta ut snarare än diverse fejk-attribut.

#3 - Elsa

I vilket avsnitt av Alex & Sigge talar Sigge om empati och sociala medier? Om hur vi blir enkelspåriga av för mycket empati med en sak. Och någon sång om hur folk får empati med något som de ser på sociala medier men glömmer bort det efter en kort tid.

#4 - Anneth

När jag hittade min första kroppsaktivist/body positivist @bodyposipanda på instagram så blev jag så rörd att jag började grina. Hon kör ofta en sorts inlägg under taggen #donthatetheshake där hon dansar, och jag tyckte hon såg så himla glad ut "trots att" (tyckte jag då) hon var stor, kroppen dallrade och celluliter exponerades. Det var en sån frihet att se! Nu följer jag många liknande konton och lär mig att skönhet ser ut på så många olika sätt.

#5 - Anonym

Ja det är märkligt det där. Trots att jag både är smal och relativt vältränad så mår jag inte bra av tex många instagramkonton. Jag borde väl inte påverkas eftersom jag själv är en del av idealet eller vad man ska säga. Har rensat hårt bland de jag följer. Av någon anledning så vill jag inte ha några "konsumtionsgalningar" heller i mitt flöde. Så skönt att slippa se dem med nya kläder, nya ansikten, nya resor, nytt, nytt....

#6 - Katja

ÄNTLIGEN ett inlägg om det jag tjatat sedan typ 10000 år tillbaka. Vägen till lyckan går via skallen snarare än kroppppen 👍🏽👍🏽👍🏽