bloggkommentatorerna

Pinsamt med selfies?
Förr i tiden (för sju år sedan) kunde man fortfarande läsa om att bloggare tyckte det var pinsamt att bli fotograferade bland folk. De medgav att de hellre tog en selfie när andra människor hade gått, och att outfitbilden fick tas lite snabbt för att folk stirrade. Nu hör man sällan det. 

Tror ni det beror på att bloggarna/influencerserna/ungdomar i största allmänhet har vant sig vid att bli fotograferade, så de bryr sig inte längre om att någon stirrar? Eller att människor numera är så vana vid såna plåtningar att de har slutat att stirra?

Jag tror helt klart på alternativ ett. Jag tar bild på folk ibland (eftersom jag skriver för olika tidningar och många tidningar inte längre använder sig av fotografer) och då blir vanliga människor ganska obekväma, just eftersom folk stirrar. "Jaha, vad händer här då? Är det någon sorts kändis det här? Eller är det teveinspelning på gång?!" tänker folk och vrider nacken av sig när de går förbi. 

En professionell bloggare som låter sig fotograferas tio gånger om dagen, med hundra bilder per gång, låter sig inte bekommas. Inte ens när de går runt mitt på stan och pratar rakt in i sin mobil om vart de är på väg. Jag hade skämts ihjäl, men det gör inte dom. 

Men nu skrev i alla fall Kissie att en hel parad med hundratals poliser till häst, var för mycket även för henne. Känns sunt ändå. 

//Mia
#1 - Hanna

Jag har sett Margaux förlossningsfilm flera gånger, senast igår, och tänker på att hon pratar helt ogenerat på 7/11 och på gatan. Imponerande.