bloggkommentatorerna

Sen debutant
Tycker ni det är bakvänt att Therese Lindgren börjar blogga nu, när hon redan är megastor på YouTube? YouTube växer (eller? Har ingen aning faktiskt, men jag antar det) medan bloggläsande minskar. Hon har redan Instagram. Vad kan bloggen ge?
 
 
Personligen älskar jag ju det. Vi är ju bloggkommentatorer av en anledning: vi gillar bloggar. Har även skrivit tusen gånger att hur kul en vlogg än kan vara så är det extremt tidskrävande att följa ett par youtubers slaviskt. Särskilt eftersom många klipper så ineffektivt, så man tvingas höra en massa utfyllnad lika länge som ett normalt tv-program tar. 

Jag tycker om att ha Therese Lindgrens blogg som en bas, och sedan gå in och titta på klipp som verkar intressanta. Hon länkar ju, och ger en beskrivning. Exakt det som lockar in mig. Men, jag undrar verkligen hur många läsare hon kommer ha i längden. Hon har så unga fans, som inte ens kunde läsa när bloggarna var som störst. Och kanske eventuellt tycker det är lite jobbigt att läsa fortfarande. Det är en svår utmaning att skriva till både barn och vuxna. 

Det här inlägget som delvis handlar om Fredriks Reinfeldts bok tyckte jag till exempel var jätteintressant, men alla 10-åringar kanske inte hänger med. 

Personligen kommer jag se på fler av hennes klipp nu, men de som redan ser alla hennes klipp, kommer de börja läsa bloggen?

//Mia
#1 - Coco

Jag tror nog att hon har en del äldre publik (jag är 36:) och tycker bloggen är ett bra tillägg. Hennes insta och snap är mest reklam och blombilder medan på bloggen får hon grotta ner sig (som tex inlägget du nämner). I vissa videos upplever jag att hon måste förklara sig om och om igen för att de som tittar inte ska missuppfatta, för de som kommenterar är absolut i 10-årsåldern. Här får hon utlopp att skriva välformulerat om saker hon tänker och varit med om utan att lägga till "fattar ni hur jag menar?" hela tiden. Hoppas på fler såna inlägg.

#2 - Mandy

det ger henne väl antagligen en extra inkomstkälla skulle jag gissa på är anledningen! ännu en plattform där hon kan göra samarbeten och tjäna pengar på det och annonser...

#3 - Nana

Hur folk kan följa youtubers och vloggar öht är en gåta för mig. Hur hinner man? Jag blir rastlös av bara tanken.

#4 - Anna

Hur menar du att bloggläsandet minskar? Har du någon fakta på det? Jag tycker snarare känns som att fler och fler läser bloggar. Tror dock att storbloggarna tappar läsare medan fler och fler läser mer nischade bloggar efter sina intressen. T.ex . typ alla mina kollegor läser bloggar och jobbar med män och kvinnor mellan 20 och 50, och så var det inte för 5-10 år sen.

Svar: Det finns egentligen ingen tillförlitlig officiell statistik, men bloggportalen.se har ju alltid funnits, och jag antar att de mätt på samma sätt genom alla år. Nu finns inte alla stora med där längre, men Kenza leder fortfarande, på 350000 läsare i veckan, och när hon var som störst hade hon över en miljon enligt samma beräkning. //Mia
bloggkommentatorerna

#5 - Hanna

Jag tycker att det är skitkul att hon skaffar en blogg, det är något jag faktiskt tänkt på innan hon gjorde det. Jag tycker personligen bättre om bloggar än vloggar.

#6 - David

Det är jättemånga företag som av olika skäl letar efter bra bloggar. Youtube och Instagram är bra, men bloggarna har blivit färre och det finns starka anledningar till att just bloggar eftersöks. Vill man tjäna bra på sociala medier är kombinationen blogg+instagram+Facebook+youtube helt och hållet oslagbar. Vem som läser? Syns bloggen väl i Google (alltså om den är väloptimerad och uppdateras hyfsat ofta) och i bloggplattformar kommer bloggen att läsas av tillräckligt många för att även locka till sig företagen.