bloggkommentatorerna

Vad läser ni för böcker?
Det är alltid lika svårt när man står i bokhandeln, och ska bestämma sig för vad man ska köpa. Jag är nog en allätare egentligen, men om jag måste välja en typ av böcker, så väljer jag nog precis som Johanna Bradford, blåa böcker

 
Gröna böcker känns ganska fräscht också. Passar extra bra nu i och med vegantrenden. En sak är dock säker: röda böcker är jag helt klar med. Jag brände upp dem i en bokbål redan på annandagen. Så skönt, nu är jag redo för flott blått!

//Mia
#1 - Emelie%20

Hahaha 😂

#2 - Anna

Hahahaha, roligaste ni skrivit på länge 😂😂😂😂

#3 - Ida

Haha tänkte samma när jag såg bilden. Helt sjukt var inredningsvärlden är på väg. Hoppas innerligen att hon har färgkoordinerat och har andra färgen i hyllan

#4 - Hanna

Gud vad roligt!!!!!!!

#5 - Stilla undran

Varför har alla människor i hela visa världen boken ”Jack” i bokhyllan?

#6 - Anita

Hahaha! <3

#7 - MD

Såsom väldigt hängiven bokmal så tar jag faktiskt illa upp av folk som behandlar böcker som en inredningsdetalj :D :D :D Köpa böcker pga färg... Det är illa nog med folk som köper böcker och, även om de läser och uppskattar dem, sedan organiserar dem i bokhyllan efter färg. Böcker är viktiga saker! Organisera böcker på ett vettigt sätt, männska!
Eh ja, lite skadad är jag

#8 - Sofia

Som svensklärare skulle jag nog också välja blåa böcker! Sedan är de antologier vi använder i undervisningen oftast vita av någon anledning, så vita böcker får väl anses vara bra också, hehe.

#9 - Zara

Haha! Kanske ska föreslå att de kategoriserar böcker utifrån färg i bokhandlar så slipper man leta ihjäl sig efter den perfekta nyansen...

#10 - Anna

Jag jobbar som bibliotekarie och det där systemet skulle verkligen underlätta när låntagarna kommer in och säger ”jag vill låna en bok, minns inte vad den heter eller vem som skrivit men jag minns att den är blå.” :)

#11 - Pam

Haha jag likadan och sorterar enligt färg :P Att sortera enligt kategori eller bokstavsordning skulle jag aldrig få för mig. Sorterar dem i storleksordning före det. Det ser så oroligt och stökigt ut i hyllan med bokstavsordning, blir nervös av att gå förbi och se det, så jag letar hellre lite längre än har dem i annan ordning. Snyggt går före praktiskt i det här fallet 😂 sorry not sorry

#12 - I.S

Jag har löst det genom att bara köpa pocket och vända all ryggar in mot väggen så att du bara ser sidorna. Jättepraktiskt!

#13 - Harmagedon

Ahhh! Folk som vänder bokryggen in mot väggen borde slänga böckerna istället.

#14 - Carolina

Jag älskar böcker men sorterar efter hur de ser ut ihop, t.ex alla halv franska bokband ihop, etc. För mig är det inget problem att inte ha sorterat efter författare, eftersom jag har en förmåg att minnas precis allt och därför vet vart precis varenda bok står.
Skulle lätt se om någon varit och flyttat på någon bok.

#15 - JB

Hur kan man inte sortera böckerna i bokstavsordning!? Har man välfyllda bokhyllor måste det ju ta hundra år att leta upp en bok. Fast minns man färgnyansen så kanske... Jag föredrar dock att ha alla böckerna i bokstavsordning. Jag älskar böcker, och välfyllda bokhyllor ser så hemtrevligt och mysigt ut tycker jag! Läste någonstans någongång om en person som bara hade de "snygga" böckerna framme, resten fick bo i källaren. Stackars böcker!

#16 - Lisa

Jag har alltid haft böckerna sorterade enligt (det nu gamla) bibliotekssystemet, likadant var det hemma när jag växte upp och flera av mina vänner gör det samma. Inredarna skulle väl få en chock om de kom hem till oss :)

#17 - Lina

Haha!
Har försökt sortera böckerna på färg men blev förbannad på att jag inte kunde hitta och ledsen när böcker i samma serie (ex mina HP-böcker) var tvungna att dela på sig. Sedan det misstaget sorterar jag återigen på kategori och/eller författare och/eller storlek.

#18 - Ajlin

Som svar till #15 - jag har mycket böcker och sorterar dem efter eget, intrikat system. Nya böcker trycker jag inte in hela vägen utan låter bokryggen sticka ut nån centimeter från övriga böcker. När jag läst den trycker jag in den hela vägen. :)