bloggkommentatorerna

Brandinsats
Jonna Jinton är tydligen en av alla de som hjälpt till att släcka bränder den senaste tiden. Hon berättar här om hur det gick till när hon volontärarbetade vid elden i Brattsjö, som lyckligtvis är släckt nu. Så fruktansvärt obehagligt det måste vara att bo så att man ser rök och/eller känner röklukt från sitt hem. Det måste kännas som en mardröm.
 
 
Jonna jobbade med eftersläckning och kontrollerade att glöden i marken inte tog ny fart. 

Jag föreställer mig att Sverige unisont skulle jubla om det kom ett ordentligt regnväder just nu.

//Mia
#1 - P I X E L I E – Erica Pettersson

Ja, usch för alla dessa bränder!

Här i Piteå kom det ett rejält åskoväder igår (söndag) och en ordentlig regnskur i eftermiddags (måndag).

#2 - A

Jag bor i Jämtland och första dan som brandröken nådde hit var det alldeles dimmigt ute och luktade förfärligt. Men äntligen så kom det regn häromdan.

#3 - A

(Och jag bor 7 mil från närmsta brand)

#4 - Åsa Aabakken

Beundrar alla frivilliga som jobbar med bränderna, fantastiskt jobb ni gör.

#5 - thatswedishmama

Vi bor i Ventura, CA där det brann så hemskt i höstas och när röken började rulla in över vårt område förstod man verkligen hur allvarligt det var. Myndigheterna gav direktiv att packa evakueringsväskor, alltid ha radion/nyheterna på, sova i skift och hålla oss inomhus så mycket det gick. Vi slapp evakuera men jag hjälpte kompisar som bodde närmare och annars körde vi bara rundor och hämtade upp donationer som vi sen lämnade vid olika uppsamlingsplatser. Så hemskt att se människor förlorar allt, och att se de som inte hinner undan, förloras. Måtte det regna snart.