bloggkommentatorerna

En Schulman mindre
Anitha Schulman har lagt upp på Instastory att hon ska byta efternamn. Jag vet inte, men det känns oetiskt att skärmdumpa folks instastorys, för att lägga upp permanent. I stories så försvinner de ju efter ett dygn. 

Hon skriver i alla fall att hon snart kommer heta Clemence i efternamn. Hon vill inte längre ha sina föräldrars eller exmäns namn, utan sitt eget. Hon kom till Sverige den dagen då Clemens hade namnsdag och blev ibland kallad det nä hon var liten. Men namnet fanns redan, så hon har ändrat stavningen. 

Allt detta läste jag idag och kände mig synsk. Jag visste redan allt detta. 

Såg sen att det stod i Hänt extra redan i vintras. 

//Mia
#1 - Anonym

Satt precis å funderade på varför hon inte gör sig av med det namnet. Synd bara att hon inte får heta samma som sina barn...

Svar: Det står i Hänt extra att barnen också ska heta så. Jag antar att de får dubbla efternamn, känns inte som Calle (eller typ någon man) att ge sig på den punkten.
//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Ingela

😄 till synskheten!

#3 - En funkig fink

Varför inte flink?

#4 - Emma

#3 är nog ingen höjdare att byta tillbaka till sitt ex ex mans efternamn 🙄🙄🙄

#5 - Tina

Hehe jag har döpt mina datorer efter dagens namnsdag. Alltså inte så att jag kallar datorn för nåt, utan själva datornamnet.

#6 - En funktig fink

Aha antog att det var hennes ursprungliga! :)

Men då, varför inte hennes ursprungliga? Föräldrar/adoptivföräldrars, måntro?

Undrar vilka namn det skulle vara :)

#7 - Lollo

Bra för henne. Fattar inte varför kvinnor byter och ger upp sina namn i första hand. Eller ännu värre byter inte men låter barnen få pappas efternamn. Då är det bättre att hitta på ett nytt gemensamt namn som kan hänga kvar efter skilsmässan.