bloggkommentatorerna

Försvarstal
Det som uttråkar mig mest av blogginlägg (förutom hur folk tränar, men det fattar jag ändå finns ett intresse av) är långa långa haranger som förklarar varför bloggaren valt att skönhetsoperera sig. 

Det förklarar ingenting mer än "jag tycker att den här kroppsdelen är ful, och jag vet hur man gör något åt det". Hur lång förklaringen än är så bidrar den inte med någonting annat tydliggörande än att det finns ideal, och det finns  skönhetsoperationer, och jag valde att genomgå en. 

//Mia 
#1 - Anonym

Men har ni missat M Graafs senaste. Haha bästa avhyvlingen nånsin.

#2 - Erica

Ingen som verkar prata om att Caroline Berg Eriksen den norska fotbollsfrun nu fixat större bröst? Eller det är kanske så pass old news? (Jag läser inte henne regelbundet)

#3 - Karin

Jo,MG gick ju bananas igår(och kallade dom som läser henne för motherfuckers som betalar hennes lån&lite andra grejer....)Med tanke på att hon skriver att sonen tjänar mer än henne och att hon tjänar dubbelt än sambon,så blev det en rätt konstig stämmning på hennes blogg igår/idag.👊

#4 - Anonym

Äh ingen konstig stämning alls hon syftade ju med "motherfuckers" på idioterna som kommenterar och antyder att hon skulle leva på sin man och inte ha några egna inkomster.... :-)

#5 - Pia-Maria

#2 tråkigt, hon kändes, trots att hon vikthetsade, ändå som någon slags motvikt till "du måste operera dig för att vara med i snyggklubben"-tjejerna, som i princip alla andra it-girls tillhör (utom typ Kenza som, nuförtiden, enda undantag? Haha. Eller har hon också fixat något?).

Mig veterligen har inte Fotballfruen(stavning?) inte gjort andra operationer eller ingrepp men kan ju ha fel för har inte så bra koll på henne.

Hur som. Hon gör givetvis som hon vill, och behöver inte förklara sitt val eller försöka passa in i någon förebildsroll som hon inte själv valt att ta på sig, men tycker ändå det är tråkigt att hon och så många andra känner att de VILL operera sig istället för att vara glad över hur man är. Till och med hon som redan, iaf i mina ögon, redan innan föll in i "perfekt"-mallen. Det säger ganska mycket om hur snäv den är.

BK brukar väl heller uppmärksamma bloggares skönhetsingrepp, tyvärr (tycker jag, då jag tycker debatten kring det är intressant och att prata öppet om sådant får mig personligen att känna mindre press att passa in i mallen, istället för tvärtom), iaf vad jag kan minnas. Det framgår ju redan i inlägget ovan att de (iaf Mia) tycker att det är ointressant.

#6 - Kourtney Yasmine Styles

samma här! såååå otrligt ointressant!!

#7 - I.

Jag tycker också det är trist att diskutera skönhetsoperationer. Har även tröttnat på påståendet att kvinnorna ifråga är dåliga förebilder. När är en är skyldig att vara en förebild - är bloggare det? Är jag som förskollärare och mamma en dålig förebild om jag gör ett ingrepp? Min barnlösa kompis som jobbar inom ekonomi, är det okej för henne? Jag tycker att det mest känns som ännu ett krav på kvinnor: tänk på andra, inte på dig själv!

#8 - Katja

I: Egentligen håller jag med dig. Men tyvärr så kommer ”förebildsansvaret” med den makten kändisskapet ger. Och så tänker jag också, att gör man någonting enkom för sin egen skull så måste man för all del inte redovisa det? Väljer man själv att berätta om något så känsligt ämne så får man bereda sig på att folks reagerar. Vad är annars poängen, tyst acceptans? Så funkar inte influencer marketing.

#9 - wigwag

.....Va..

#10 - Jennie

#7 problemet är att så många verkar hålla försvarstal för att de desperat vill hålla kvar sin status som förebilder trots skönhetsoperationer (liksom det som influence-grejen går ut på, att vara förebild så att folk vill göra samma sak som du). Därav försvarstalen och det ack så tröttsamma "jag ska bara återställa". Jag känner bara NEJ! ni som skönhetsopererar er är fortfarande goda människor men NEJ ni får fan inte fortsätta vara förebilder för min dotter så länge jag har något att säga till om. Min dotter ska inte behöva operera sig för att livet händer henne och jag tänker göra allt jag kan för att motverka det som "influencers" ställer till med vad det gäller påverkan. Operera er men jag personligen skiter fullständigt i argumenten om varför (därför att du är en svag individ som bryr dig om vad alla andra tycker är ALLTID svaret, sorry!)

#11 - Anonym

De får skära och injecera så mycket de vill så länge de inte samtidigt vill fiska likes på att det är viktigt älska sin kropp som den är. Då går det snett tycker jag.