bloggkommentatorerna

Bloggtorka, bevattningsförbud och diktatur
Jag ska nu ta er med på några av gårdagens tankar som jag fick när jag läste bloggar. 

Vattenbristen är här och bloggtorkan likaså. Ingen ransonering i Kungsbacka ännu, utan bara bevattningsförbud. Några stollar har ringt till Kungsbacka kommun och frågat om de fick köpa vatten. 

De fick svaret: -Nej, för problemet är att vi inte har något vatten. 

Först tänkte jag att det var typiskt rika Kungsbackabor och att det var egoistiskt. Men sen tänkte jag att det är ju rätt dumt att ringa till kommunen om man är egoistiskt lagd, för det är ju bara att vattna på egentligen. Om man kan med då vill säga. Lite pinsamt att vara den enda med grön gräsmatta när alla andra har en gul. Lätt att skylla på någon sen när vattnet är slut. Gula mot gröna! 

På Gotland är det rätt vanligt med bevattningsförbud som jag har förstått det. Förra året skrev Alex Schulman en krönika i en lokaltidning på Gotland där han hade anlagt nytt gräs och vattnade satan. Han fick så mycket skit för detta. Grejen var att han skrivit krönikan INNAN bevattningsförbudet inträtt men att krönikan publicerades mitt under den värsta torkan. Jag skrattade högt åt detta kommer jag ihåg. Just det här minnet kom till mig igår när jag var i Isaberg och cyklade. Minnet dök upp när jag cyklade förbi just den plats där jag lyssnade på när Alex berättade detta. Mitt minne verkar vara väldigt hjälpt av associationer. 

Så när jag kom hem läste jag vidare att Gotland har ransonering av vatten nu. Det var House of Philia-Petra som skrev om det. Hon kunde bara snabbduscha varannan dag. Lite kul ändå att alla rika Stockholmare åker till Gotland och får leva ransonerat. Lyxliv med begränsningar. Karma! 

Sen gick jag in på Hannalicious blogg. Hon har varit i Kina  Hon hade hört innan att Instagram var förbjudet där men trodde inte riktigt på det. Är verkligen Kina en diktatur på riktigt? Tills hon kom dit och det verkligen var så det var! Märkligt ändå tänkte hon, att Kina är så bortkopplat från verkligheten. Jag tror att Hanna menar att kineserna är bortkopplade från det som sker på nätet. De lever ändå i verkligheten. I deras censurerade verklighet. 

Ja det är ju så det blir i en diktatur. När några bestämmer om vad som får finnas och inte. Då blir utbudet oerhört skralt och ensidigt. Lyssna på den här musiken. Det är den bästa! Lyssna på den här komikern. Det är den bästa! Och de enda. Med tanke på den debatt som nyss varit. Dit vill vi inte gå. Varken till debatten eller diktaturen. Så hejdå!

Det var en inblick i min blogghjärna från igår. 

//Anna-Maria 

(null)

#1 - Ida

Det var ingen krönika, det var ett sponsrat reklaminlägg från Clas Olsson i podden!

#2 - Jossan

Det är bevattningsförbud på Gotland men ingen ransonering. Skulle tro att HoP har egen brunn för när den är slut är det ju just slut och därför är en kanske extra sparsam.

Att Alex hade otur är bara skitsnack. Det är i princip alltid vattenbrist på Gotland och det har varit bevattningsförbud en period varje sommar i mannaminne ungefär. Har en grön gräsmatta efter mitten av juni är en inget annat än idiot.

#3 - Anonym

Hoppas är ok att länka.

Med tanke på den debatt (och olika drev) som precis varit om vad man får skämta om och angående sommarens torka, detta är roligt.

På twitter, kontoägare är Fadde eller ”Fadde”, den gamle dörrvakten på Stureplan.
Läs kommentarerna oxå.
Han skriver: ”Ok. Alla bönder som gnäller på torka och att det ej finns vatten.
Har dom aldrig hört talas om vatten kran? Finns sånt bara i stor städer?”

https://mobile.twitter.com/detkanvarafadde/status/1016332020253782016

En kommentar på tweeten:
https://mobile.twitter.com/hassebronten/status/1016655192199254016

Fadde kommenterar sin tidigare tweet, ang drev.
https://mobile.twitter.com/detkanvarafadde/status/1016644671852904448
Svar: Hahahaha! Det roligaste jag läst på länge! Tack!

//Mia
bloggkommentatorerna

#4 - Anonym

#3 fortsättning

Vet inte om länk funkar men twitterkontot är
Fadde Darwitch
@detkanvarafadde

I twitterteåden blir endel rätt arga eller sekundär arga, man får inte skämta tydligen för att många bönder och djur har det väldigt tufft nu pga torkan. Han särskriver nått enormt..... :)

#5 - Emma

#3 Haha, kul att folk går igång på ett fejkkonto! Älskar Faddes twitter, stor behållning med alla särskrivningar.

#6 - Anonym

#5
Ja det är så kul! Skrattade högt.
Endel blir riktigt arga och tycker han är så blåst.
Hans tweet: ”Ha Det finns vatten i sjö, hav & kran.
Senast jag kollade då bodde vi inte i Sara öken??”

Eller person svarar honom:
”På landet får man inte vatten centralt, utan har egen brunn. Den klarar inte den mängd som krävs för att bevattna stora åkermarke.”
Fadde: ”Just därför tar man vatten från kranen och inte brunnen!”

En till ska förklaaara för ”den stockholmsk blåsta dörrvakten”: ”Det är resarvoarerna för vattnet som håller på att sina, därmed kommer det inget vatten ur kranarna snart, tom så att du inte får ta vatten ur vattendrag vilket de flesta odlare gör via pumpar....”

Fadde svar: ”Jag har låtit min vatten kran rinna sedan 07:00 imorse. Har ej tagit slut än. Dvs fake news”

Fake news....alltså :D :D :D smäller av.

Inser att det är kämpigt och tufft för många bönder ändå skrattar jag åt ”Fadde dörrvakt”...

#7 - Cornelia

Promenerade i ett villaområde i Bromma idag där ett hus vattnade sin häck och gräsmatta med vattenspridare, som dessutom vattnade en stor del av trottoaren. Tänkte precis det, skäms de inte över att ha en så grön gräsmatta när alla andras är gula?? Det är liksom så uppenbart att man skiter totalt i andra då. Jag håller på med hästar och vi gör allt för att slösa så lite vatten som möjligt, men vissa "husare" (skämtsamt ord bönder använder för folk som "bara" äger hus och inte gård) verkar inte bry sig eller fatta alls.

#8 - Hmm

Du gjorde inte just jämförelsen med Kina och mr Cool?!?

Det borde vara en Godwins lag på det.

Och hade inte iaf Mia och jag kommit fram till att det faktiskt finns en gräns för när det t o m är olagligt att gömma sig bakom etiketten skämt även om vi nu inte höll med varandra om exakt var den ska gå?

#9 - T

Riktigt så var det inte, han sa själv att han ”inte visste” att det var bevattningsförbud de första dagarna när han var på Gotland det året och då lät vattenspridarna stå och pumpa ut vatten. Sen fick han höra om vattenbristen och slutade. Det är dock rätt kasst att inte vara medveten om vattenbristen när folk knappt kunde spola i toaletterna eller duscha för att kommunen sänkt trycket så mycket, och man vet ju redan på hösten om det är dåligt med grudvatten. Ignorant om man är husägare att inte ha noterat det i juni.

Det framgår av hans eget svar till tidningen: http://mobil.helagotland.se/samhalle/efter-kritiken-alex-schulman-tar-bort-inslaget-12744845.aspx

Sen vetefan om det är sant att han faktiskt använder vattenspridare bara för att han säger det i ett reklaminslag.