bloggkommentatorerna

Ynkedomens pronomen
Isabella skriver följande i ett inlägg om hur hon ser på varje dag som timmar att inhämta inspiration och gå plus på energi. 

Inspiration kommer inte gratis. Det går inte att sitta still eller leva ett inrutat liv där man får samma inputs från samma människor jämt. Man måste söka upp inspirationen. Ta till sig den. Den kan vara något en människa sa, ett quote, ett resmål, en beskrivning av en relation, ett mål. Vad som helst. Jag vill inte bara bli inspirerad i mitt jobb utan allt i livet. Allt som bidrar till att jag blir motiverad till att fortsätta framåt, det som ger energi.

På samma sätt som man måste se till att man får sin dos av inspiration varje dag måste man också vara uppmärksam på vad man tar in. Har du en dag där du lyssnar in människor som går runt och är irriterade över småsaker som inte betyder något, eller ältar samma saker om och om igen, Sedan går du över på att scrolla Instagram-feed som inte ger dig något för att du följer fel saker – Då har du en dag som bara kostar dig. Jag ser alltid till att gå plus med energin och inspiration varje dag. Det är så jag håller min motivation uppe.

Blanda inte in mig i dina måsten vill jag säga till henne. Använd inte man. Ynkedomens pronomen. Använd jag istället. Det är du Isabella som måste göra alla de där sakerna och umgås med rätt människor för att känna att du tar dig framåt. Inte jag. 

Det är väldigt skönt att inte se dagen som en prestation känner jag när jag läser det där. Att inte ta åt sig av alla "självhjälpsbokstankar" om hur man skall vara. Men jag har inte press på mig att få en massa företag att växa heller.  Fan vad skönt ändå. 

//Anna-Maria
#1 - Cassandra

Oh håller med! Skulle inte orka en dag av den kvinnans liv.

#2 - Ira

I synnerhet som hon byter riktning hela tiden... nä, hon behöver, inte man!
Och självhjälpsböcker trodde jag var 2017

#3 - Burgschki

Jag vill också optimera mitt liv, jag vill bli bättre, få mer djup och mer mening, vara inspirerad, fortsätta lära mig. Undvika ett brett liv utan djup. Jag vill må bra, vill att mina medmänniskor mår bra, motarbeta orättvisor osv. Men jag tror inte att det rika, meningsfulla eller djupa liv jag vill ha går att uppnås genom att undvika obehag eller tristess. Jag tror att genom att se allt det mångfacetterade i livet, acceptera det fula och det fina, det ljuvliga och det smärtsamma, att det är först då vi får en djupare förståelse för vad livet är. Finns ens pleasure without discomfort? Tja iofs om några år kommer nog även Bella börja söka det spirituella då kanske vi får svar

#4 - Hanna

Känner inte heller alls igen mig i hennes definition om hur man får inspiration. Jag får ofta inspiration när jag är ensam och med hjälp av mina tankar och fantasi och verkligen inte av inputs från andra människor. Jag förstår inte denna hets hon har av att hela tiden inspireras av någon annan person eller detta att se upp/imponeras av någon. Behöver inte heller söka nya platser för att få inspiration. För mig funkar det absolut inte så. Jag vet inte, men har inte den tankegången att jag hela tiden imponeras av andra. Andra människor kan inte påverka mig så lätt (varken positivt/negativt) och det är faktiskt väldigt skönt! Sedan med fantasi så kommer man väldigt, väldigt långt.

#5 - Sonja

Bra sagt.

#6 - Hanna

Jag får ofta inspiration när jag duschar. Antar att det är för att det är en få gånger på dygnet jag är ensam med tankarna? Ska skriva en bok om detta. Nä.

#7 - Anonym

Bella är en människa som egentligen inte vet vad hon vill därav ständigt byte av riktningar i hennes liv

#8 - Anonym

Bella är en människa som egentligen inte vet vad hon vill därav ständigt byte av riktningar i hennes liv

#9 - Anonym

Bella är en människa som egentligen inte vet vad hon vill därav ständigt byte av riktningar i hennes liv

#10 - Anna

Hennes beskrivning är klockren för en extrovert person d.v.s. hämtar inspiration utifrån. Medan introverta hämtar inspiration från inre tankar och känslor, t.ex. när man står i duschen som en här beskrev. Det ena är inte mer rätt eller fel än det andra. Folk är olika bara.

#11 - L

Exakt det jag alltid stort mig på med BB. Dessa instruktioner hon ständigt delat ut om hur man ska leva, samtidigt som hon smygklankar ner på alla andra som enligt hennes livssyn lever tråkigt och vanligt. Sen oups så ändras något i hennes liv och en helt ny livsstil är den perfekta och ska prackas på alla, medan den gamla ska på soptunnan.

Allt är BÄST och fantastiskt och perfekt till det tvärt tar slut då är nästa grej bäst och den förra inte vatten värd.

Tror seriöst inte man kan vara särskilt smart om man tror att alla får inspiration på samma sätt.

#12 - Alice

Så olika man kan tolka ett inlägg!
Jag ser det mer som en uppmaning att man skall göra det som fyller en med positiv energi och som får en att må bra. Inte några pekpinnar om att man måste göra precis som hon. Sen hur man gör det är inte själva kärnan i inlägget. Men ingen mår bra av att omge sig med energitjuvar, såna som bara gnäller över precis allt hela tiden. Får man energi av andra människor, eller att sitta och titta på en serie ensam eller av att stå i duschen, se till att prioritera så ni kan göra det.

#13 - Åsa Aabakken

Jag tror att man kan hitta inspiration i det lilla. Till exempel häromdagen när jag plockade solvarma persikor hos grannen då blev det ett inlägg till bloggen. Jag behöver inte resa eller gå på en massa events för att hitta inspiration. Hälsningar Åsa

#14 - Junitjej

Tur att jag inte delar hennes liv! Det hade jag inte orkat med. Om man kan hitta inspiration i det lilla, kan man oftare vara hemma och inte jämt på resande fot.

#15 - A-M

#12 Vi är alla energitjuvar någon gång i livet. Ska jag avfärda alla som kommer till mig och beklagar sig, gnäller eller mår dåligt så blir jag ganska ensam till slut. Hatar verkligen begreppet energitjuv.

#16 - Hanna Karlsson

#15 svar till A-M. Det är skillnad på att klaga någon gång ibland. Det tycker jag också är okej. Men sen finns det de här personerna som verkligen suger musten ur mig genom sitt gnäll. Jag har stött på flera energitjuvar och de är precis som de låter. Tjyvar av min energi och jag känner mig alldeles dränerad efter mötet med den personen.

#17 - A-M

#16 Det är nog mer att ni inte passar ihop än att den andre är en ”sämre” människa än vad du själv är i så fall.

#18 - Alice

A-M, det handlar inte om någon som beklagar sig ibland! Det handlar om såna personer som tar energi ifrån en, och det varierar väldigt från person till person. Tex en som alltid gnäller, som aldrig har något positivt att komma med. Det kan för min del handla om en person som pratar oavbrutet i ett och alltid avbryter och aldrig låter en prata till punkt. En person som du känner tar energi från dig.
Självklart är inte såna personer sämre på något sätt, vart fick du det ifrån? Min bästa vän tillhör den kategorin och jag älskar henne och vi har umgåtts sen vi var 5 år, men hon är en sån som jag om jag kan välja träffar kortare stunder och skulle aldrig resa bort med henne eftersom hon pratar konstant och jag känner mig helt slut efter ett par timmar i hennes sällskap. Men sen är jag en introvert människa också. Så ja, något kan tjuva energi utan att på något sätt vara en sämre människa! Jag är säker på att det finns de som tycker jag tjuvar energi från dem på något sätt också, det gör vi nog alla från någon.
Slutsatsen jag försökte få fram men tydligen misslyckades med, för att ladda energi undviker jag såna som JAG anser vara MINA energitjuvar.

#19 - Petra

Haha, läste Bellas inlägg idag och kände på mig att det skulle finnas en kommentar på det här.. Och visst gör hon så ofta, uppmanar till något som tydligen är vägen till att bli lyckligast i världen men som i mina öron låter mer som att springa genom hela livet med eld i baken och aldrig få stanna.. ;)