bloggkommentatorerna

Fel fokus
Jag sitter här på en camping och ska fira midsommar på Smögen. Ska snart gå och duscha. Ser de andra fruarna piffa till sig till oigenkännlighet och karlarna går i samma kläder som igår och med en öl i näven. De kommer inte bry sig om utseendet mer idag. 

Går in på Paulas blogg och ser det här. En Paula som nyss gått på diet som säger till oss andra att vi duger som vi är. Lätt att säga när man har en idealkropp. När hos säger så vill folk ändå bara veta vad hon har för matprogram. De vill bli som henne. De vill inte vara som innan en diet. Efter den kanske de också kan stå och visa sin muskelmage och säga till andra att de är fina. Den onda cirkeln är igång. 

Jag försöker att ligga lågt med utseendekomplimanger. Det sätter sig på hjärnan. Hör jag att jag är fin eller snygg så blir jag extra medveten och måste upprätthålla det. Det blir en fixering. Inte bra. Jag älskar bekräftelse men det är fan farligt det där. Därför ger jag inte mer än nödvändigt utseendekommentarer. Bättre att ge komplimanger som har med egenskaper att göra. Som att någon är rolig, smart, snäll och så vidare. 

Nej. Nu ska jag gå och duscha. Ha en trevlig midsommar!🌸

//Anna-Maria


Lång dag i morgon
Det var nästan som att Blondinbellas kommentatorer hoppade över hit när jag skrev inlägget häromdagen, för åsikterna gick i stort sett i samma stil. Jag fattar inte, även om man är nöjd med det man har så måste man väl kunna inse att det finns fördelar med andra sätt att leva, och andra inte behöver känna samma som en själv hela tiden. Det skulle jag i och för sig vilja säga till Bella också.

Nåväl. 

I morgon är det midsommarafton, och det känns inte som att det är en särskilt stor helg på sociala medier. Det finns andra som är tydligare att blogga om instagramma om. Såsom jul och halloween. Dessutom ligger många lågt under sommaren. 

Men jag tror ändå att vi kommer få se en och annan supersnygg tjej i skir klänning och med en proffsgjord midsommarkrans på skallen. 

 
Den första midsommartjejen jag kommer att tänka på är Kenza. Det var inte svårt att hitta en bild på henne i full mundering. Och när jag går in på hennes blogg så skriver hon att midsommar är hennes favorithögtid. 

Det är absolut inte min. Inget fel på den, men den kan inte tävla med påsk eller jul. Själva då? Gillar ni midsommar? Varför?

//Mia
Västkust/Östkust
Linda Lindorff la upp det här inlägget på Instagram och frågade sina läsare varifrån kortet är taget. 

Många gissningar trillade in och en del visste precis. Falsterbo på Västkusten var rätt. 

En del gissningar var dock helt fel. Jag förstod snabbt att många inte kan se skillnad på östkustens och västkustens stränder. 

Något för geografiundervisningen? 

//Anna-Maria