bloggkommentatorerna

Avslappnat
Lady Dahmer fick en kommentar (jag läste detta på Instastory) där det stod: "Varför ser du alltid ut att må dåligt på alla bilder?"

Och hon svarar: "Jag ser ut såhär."

Bild:

(null)

Hahaha! Men man SER ju ut sådär! Ni vet hur det är när man råkar vända mobilkameran mot en när man inte är beredd. Då syns man dessutom underifrån, vilket är en vinkel vi inte är vana vid att se av vare sig oss själva eller på andra bilder, men framförallt så är inte ansiktsuttrycket på plats. Så fort man möter sin blick i spegeln, eller när ett foto tas så skärper man till ansiktet, höjer upp det som går att lyfta och lägger in den min man genom tusentals erfarenheter lärt sig är ens mest fördelaktiga. 

När mobilkameran utan förvarning är vänd så är ögonbrynen lätt rynkade samtidigt som mungiporna pekar neråt. Man ser vare sig nöjd eller lycklig ut. Man ser ut att må lite dåligt. Kanske man gör det? Eller så är det vårt naturliga ansiktsuttryck. Lady Dahmer har sett till att det normaliseras litegrann. 

Saknar hennes blogg nu förresten. 

//Mia
#1 - Hanna Karlsson

När jag inte tänker på mitt ansiktsuttryck så ser jag både lite sur och olycklig ut. Maken frågar ofta om jag är ledsen. Men nej, jag ser bara ut så. Så jag tror att hon ser ut som folk gör mest faktiskt.

#2 - Linnea

Men vad menar du nu? Har hon slutat blogga eller bara ett längre uppehåll?

#3 - Bella

Jag tänker att det nästan bara visas bilder ute i vårt samhälle på kvinnor som ler och är sminkade, piffiga osv. Vi är vana att se glada kvinnor så en bara helt vanlig kvinna som inte ler är folk inte så van vid att se på bild och då är det lätt att tänka "oj vad sur hon ser ut, hon mår nog inte bra"

#4 - Erika

jag kommer ihåg när Foki hade en kompis på besök som var med på ganska många bilder i bloggen. då klagade läsarna i kommentarerna att hon såg så sur ut. Alltså, hon såg helt normal ut! bara att hon inte var van vid att posa och le gulligt på alla bilder. då blev jag verkligen varse hur stark le-och-se-snäll-ut normen är för kvinnor i många bloggar (men kanske särskilt fokis).