bloggkommentatorerna

Bloggdöden
Lustigt nog skriver Sandra Beijer ett inlägg  m bloggdöden just idag. Jaja, hon länkar oss också i syfte att tipsa om bra bloggar, men jag HADE faktiskt tänkt att skriva om hennes inlägg ändå. 

Hon skriver att det kanske inte är bloggläsarna som försvinner i och med bloggdöden, utan snarare bloggarna. Förr bloggade ju alla som ville synas. Sen började de istället satsa på sina Instagram. Och så vidare. Men det kan ju vara bra när de sämsta lägger av. De som inte trivs och inte är särskilt bra. De är ämnade åt något annat. 

Generellt har jag svårt för saker som "alla" gör. 

//Mia
#1 - Ulrika

Ja. Jag tänker att kvar blir de som kanske faktiskt vill använda bloggmediet för att uttrycka något. Eller, att det blir fler sådana i alla fall. Vill man bara visa sitt liv på ett ytligare plan funkar ju instagram typ lika bra? men vill man ha berättelser som får ta plats är bloggmediet givet.

tycker förresten mycket om det ni gör - också på en mer lågmäld nivå som nu. Det finns en skärpa, och samtidigt en tendens att inte värja sig från ämnen där man kan tycka olika, som jag saknar i andra liknande bloggar.

#2 - Tanya

Sandra är en av få bloggar jag läser idag. Och ni då! ;) Tycker många har blivit i princip modemagasin. Massor av bilder på kläder och allt är så polerat och snyggt. Inte alls som för bara 5-10 år sedan när man faktiskt fick en inblick i någons liv och personlighet. Det var mkt mer intressant upplevde jag.

#3 - Ida

Ni är de vassaste skribenterna i den här branschen, både vad gäller språk och analys. Har fascinerats länge av er pga er och ofta får ni mig att tänka och resonera kring saker jag aldrig hade tänkt på annars.

Med det sagt tror jag att ert läsarantal och engagemang började sjunka i takt med flytten av bloggen och med den borttagna funktionen att kunna läsa kommentarer och svara i en tråd. Jag kommenterade flitigt förut men inte längre just pga detta.

Era analyser skulle platsa på vilket stort magasin som helst. Antigen storsatsar ni eller lägger av helt, vilket vore fruktansvärt tråkigt pga er enorma potential.