bloggkommentatorerna

Fin tanke
I helgen var jag på konfirmation. Prästen sa en sån bra sak till konfirmanderna som jag har funderat en del på. Han sa att man ska göra det man vill och det man tycker är kul. (Han sa att Gud har en plan för oss och att man ska följa sitt hjärta och sin magkänsla.) Just det med Gud tror jag inte på dock. Sen tog han en nunna som exempel som hade hjälpt flyktingar. Någon hade frågat nunnan:

-Är du bäst på det här?

Hon svarade:

-Nej, men jag var här. 

Prästen menade alltså att även om man inte är bäst på det man gör så ska man göra det ändå. Huvudsaken är att du gör det. Nunnan fanns där för flyktingarna och det var så klart jätteviktigt för dem. 
Det kan handla om vad som helst egentligen tänker jag. Att spela fotboll, lära ut svenska, springa, skriva, prata engelska, jobba på förskola eller vad det nu kan vara så ska man göra det om man vill göra det. Huvudsaken är att man gör. 

Jag gillar den här tanken mycket. Många är jätterädda för att göra saker för att de inte tror att de är tillräckligt bra. Man behöver inte vara Mariah Carey för att sjunga och man behöver inte vara Einstein för att vara mattelärare. (Finns bara en Einstein och Sverige behöver lärare.)

När Isabelle Strömberg skrev det här så tänkte jag på detta. Hon behöver bara finnas där för sina läsare/tittare. Det gör inget om det tar lite tid mellan videosarna. Bara hon är där. 

Ett fint sätt att tänka på människor på. Så jävla värmande. ❤️ 

Du behöver inte vara bäst. Bara du är där. 

//Anna-Maria#1 - P

Fint <3 Ska försöka ta till mig det!

#2 - Conny

Jag tycker prästen ska stå längst fram.

#3 - Anonym

Verkligen kloka ord! Jag var såå rädd för att våga prova på att jobba inom äldreomsorgen för jag var orolig för att jag inte skulle vara tillräckligt bra för att ta ett så stort ansvar över utsatta människor på det viset.
Men min familj puschade mig att prova för de tycker att om det är någon människa som är omhändertagande och har empati och respekt för andra så är det jag.
Och jag provade och jag trivs så bra! Och många boende tycker så mycket om mig och mina kollegor uppskattar mig. Jag som trodde att jag bara var kapabel till att ta hand om mina 3 egna barn men att det tog stopp där, typ. Jag fyller 29 i år och har aldrig "hittat rätt" varesig med yrke eller hobbies just för att jag alltid känner att alla andra gör det jag gör bättre och gått vidare helt enkelt.
Självklart är jag inte bäst på mitt jobb på äldreboendet, men jag är bra och det räcker!

#4 - P

#3 Heja dig det är just precis sådana som du som behövs ❤️💕 jag slår vad om att de äldre är väldigt glada över att ha just precis dig där! :)

#5 - Carolina

#3 jag blir alldeles varm i hjärtat. Du är precis vad de äldre behöver. Någon som trivs och vill jobba där. Fantastiskt att höra!