bloggkommentatorerna

Hundratals mail
Många bloggare har sedan urminnes tider skrivit om hur många mail de betar av hela dagarna. Jag har alltid undrat hur de gör när de betar av dem. 

Det är fysiskt omöjligt, om man inte bara svarar ja eller nej på ett mail, att besvara mer än ca 50 mail per dag. Om man ska göra det ordentligt och bara sitter med mailen hela dagen alltså. Det gör inte bloggare för de måste ta på sig kläder, fota, äta, fota, gå på möten, fota, gå på event, fota, hämta paket, fota och så vidare. De kan omöjligt hinna med att få flera hundra mail per dag. 

Men jag tänker att många av de där mailen kanske är skräpmail? Jag kan också säga att jag får många mail varje dag. Men hur många måste jag svara på? Inte många. 

Jag kan ge er ett råd ni bloggers därute. Om ni får över 50 erbjudanden om dagen som innebär inkomst så anställ en assistent. Då behöver ni inte sitta och svara på mail själva. Det hinner ni inte. 

//Anna-Maria

#1 - Ulrika

Tror det är exakt som du är inne på - att mängden mail som "betats av" gäller hur många olästa mail som blivit lästa/hanterade. Det kan alltså säkerligen innebära att bara radera, notera en bekräftelse på överenskommelse som inte behöver vidare svar, osv.

#2 - Jenny

Jag har läst er blogg i flera år, men inte nu längre. Ni hänger ju inte alls med i vad som händer i bloggvärlden. Inte en kommentar om allt som hänt med Blondinbella, inte en kommentar om allt som Cissi Wallin råkat ut för. Ni har nästan inga kommentarer längre under inläggen, vilket jag förstår. Varför anstränger ni er inte lite? Er blogg kommer ju inte finnas om något år, den kommer bli helt utkonkurrerad av Bloggbevakning, som är helt grym! Varför inte skriva lite mer ingående om olika bloggar än bara sex oengagerade rader? Jag läste er varje dag för bara något år sedan, men något har hänt, ni verkar inte engagera er alls i bloggen längre. Tråkigt, för jag tyckte ni var bra.

#3 - Cami

Jag jobbar pa en resebyra och nar vi kor kampanjer blir det MANGA mejl per dag. Manga kan man ju "autosvara" med ett fardigt format. "Betar av" kanske 20-30 mejl forsta timmen pa jobbet, sen chattar vi aven pa fejjan, svarar pa whatsapps osv och har anda tid att oversatta det jag ska oversatta (spanska till engelska). Sa 100 mejl ar langt ifran omojligt eftersom man bara klistrar in ett autosvar pa manga, galler nog aven bloggare.

#4 - Line

#2 Mia & Anna-Maria har ju andra jobb vid sidan om bloggen till skillnad från Camilla som jobbar med Bloggbevakning på heltid. Jag är imponerad (och glad!) att Mia & A-M faktiskt tar sig tid att fortsätta med den här bloggen och orkar publicera inlägg varje dag.

#5 - Jeanette

Jag håller med #4! Jag har bara läst bloggen ett år ungefär och det är en av mina favorit-bloggar! Gillar tonen i bloggen, tycker inte att den känns skvallrig trots att det är kända personer den handlar om. Jag vet inte hur gamla A-M och M är men det känns som att de är äldre än 20+ och det gillar jag! Jag tycker det är kloka texter och bra analyser, det märks att en är lärare (eller båda..? jag har fortfarande ingen koll på författarna av bloggen). Gillar också att författarna känns som helt vanliga människor med vanliga liv. Egentligen är jag inte särskilt intresserad av diverse bloggar, har några få jag följer, men jag läser bloggkommentatorerna för att jag gillar hur texterna är skrivna. Keep up the good work!

#6 - Carro

#2 nej. Det finns inget som är ”helt grymt” med Bloggbevakning. Person med mindre självinsikt får man leta efter länge.
Tror att de är stor skillnad på personer som gillar Bloggbevakning och oss som uppskattar Bloggkommentatorerna. A-M och M, håller inte alltid med er. Men tack för sakligt innehåll utan skvaller och påhopp samt riktigt bra analyser. Tre saker som andra liknande bloggar saknar helt.

#7 - P

Jag är också en av dem som läser er varje dag, tycker verkligen om er blogg, även om jag inte alltid håller med er. Men är enig om att man kan sakna de perioder då ni tagit upp lite "hetare" ämnen, som genererat i ett aktivt kommentarsfält med debatter och olika åsikter, mm. Det ger bloggen liv och man engageras mer i det ni skriver, men förstår såklart att ni har ett liv vid sidan av, och att det inte heller alltid är lätt att hitta debattvänliga ämnen att skriva om då ni är så beroende av vad andra bloggat om! :)

Med det sagt så klickar jag aldrig in hos bloggbevakning "frivilligt", har endast gått in på deras blogg när någon hänvisat dit härifrån, och av det lilla jag läst har jag snabbt kunnat konstatera att jag helt klart föredrar er och ert "sätt" före deras/hennes (?)..... :)

#8 - Ingela

Jag kan sakna fler inlägg i er stil, men tycker absolut inte ni ska ta efter bloggbevakning. Jag förstår att ni har egna liv utanför bloggen, och fortsätt hellre som ni gör! Och #2, varför skulle de ta efter bloggbevakning? Varför skulle vi vilja ha två bloggar som skriver likadant och om samma saker? Jag är glad att slippa hennes stil här inne.

#9 - Nomi

#2: Jag håller med om att det är tråkigt att det inte uppdateras oftare eller att det är så få kommentarer, men kom igen! HUR är Bloggbevakning en BRA blogg som andra ska jämföras med? Den är dåligt skriven och formatterad (jag hänger oftast inte med i vem som skrivit vad i hennes inlägg), skvallrig och alltför ofta hetsande. Visst klickar jag mig in då och då för att se om hon tagit upp en grej men stannar sällan kvar länge och känner mig bara smutsig efteråt. Man får ge henne att hon uppdaterar ofta, men that’s it.

#10 - Hjärta

Har läst den här bloggen ända sedan den startade och jag gillar den fortfarande ( oftast, inte alltid ) . Jag läser Bloggbevakning också, men är ibland chockad över hur mycket Camilla verkar njuta av att sätta dit folk. Precis som #9 skriver är känslan just hetsande därinne. BB är skitbra när inläggen är gjorda med humor och värme, men alltför ofta är de dömande och hetsande med lite för tydlig hint av skadeglädje för att kännas bra.

#11 - Elin

Håller med #2 i det mesta förutom att man ska ta efter Bloggbevakning för därinne verkar bara hjärndöda människor hänga.

Förstår inte längre vitsen med denna blogg, ni verkar totalt oengagerade. Varför inte bara lägga ner helt? Varje inlägg numera känns så menlöst och blahablaha tyvärr.

#12 - Anonym

När jag började läsa Bloggkommentatorerna för sju åtta år sen var bloggen faktiskt riktigt skvallrig och lite elak. Och kommentarerna var delvis riktigt illa med mycket snack om invandring och SD. Men det var ändå en livlig och aktuell diskussionsplats och det är Bloggbevakning just nu också. Och det känns som att den börjar bli mer städad. Men då kanske den också blir tråkig? Hur som helst är jag glad att kunna ventilera mina tankar just nu, både Blondinbella och Virtanenframställningarna i traditionella medier visar ju på nåt sjukt ruttet i den lilla svenska medieankdammen.

#13 - Anonym

Håller helt med #9. Synd att ni inte uppdaterar oftare. Bloggbevakning ät verkligen en världsfrånvänd liten grupp av människor som hetsar varandra (oftast, ibland är det bra saker) och som inte förstår varför människor utanför gruppen inte bryr sig om Isabellas siffror etc. påminner mkt om SD svansen, hur upplysta de är och alla som inte håller med är bara oupplysta.