bloggkommentatorerna

Knyta kontakter och kämpa på
Elaine Eksvärd skriver här om hur jobbigt det var att vara på ett mingel utifrån en okänd människas perspektiv. Elaine hade nämligen med sig en kompis, en vanlis, och upptäckte att folk inte var intresserade av prata med vanliga människor, utan de sökte sig till kändisar. Kändisarna fick frågor, men ingen kändis ställde någon fråga tillbaka. Elaine blev deppig av den insikten, och tog hand om sin vän extra mycket den kvällen. 
 
Jag funderar på varför det blir så. 

En grej jag tänker på är att folk inte är så bra på mingel överhuvudtaget. Särskilt inte vanligt folk. På ett bröllop till exempel, när man står med ett glas bubbel innan brudparet anlänt, då pratar ju alla bara med dem de känner. Det är jättesvårt att gå fram och börja snacka om något med någon man aldrig träffat. Ser man en kändis så har man i alla fall ett ämne att prata om. 

Men det andra jag tänker är att det där scenariet som Elaine beskriver är resultatet av individualismen. Vi matas dagligen med hur vi ska armbåga oss fram i livet, genom att visa framfötterna, nätverka och snacka in oss. Elaine har själv pratat om hur man minglar och nätverkar. Självklart säger hon inte då att man ska ignorera typ butikspersonal eller förskolelärare om man stöter på dem på ett mingel, det säger absolut ingen, men det blir ju resultatet när alla vill fram och knyta kontakter med chefredaktörer, tv-producenter och Youtubers. Att prata med en vanlig människa om hur det är att jobba skift är att slösa bort tid från att försöka få in en fot på TV4. 

//Mia
#1 - Anonym

Precis så! Jag förstår att hon blev irriterad över att se detta, för det är ju inget schysst beteende men de allra flesta är juinte intresserade av det ordinära. Och inte orkar de flesta engagera sig sig i ett samtal tills man kommer till en intressant kärna. Det tror jag däremot att människokännarna och de med genuint människointresse gör men inte kreti och pleti. Tänker att de betalda influencerna är där på jobb och satsar på att nätverka med personer de har glädje av i sin verksamhet istället.

#2 - Sandra

Så sann reflektion. Var som mindre känd bloggare på ett mingel med några både mer och mindre kända bloggar. Särskilt streber-bloggarna var enbart intresserade av att prata och connecta med de mest kända, sånt gör en ändå ganska nedslagen - alla man pratar med ska ge något resultat.