bloggkommentatorerna

Lägga ner
Under det förra inlägget var det två som kommenterade att vi borde lägga ner. Det började med att en kommenterade att vi är sämre än Bloggbevakning och undrade varför vi inte skriver bättre än vad vi gör. Vi beskrevs också som oengagerade. 

Ja. Det är vi. 

Tänker inte försvara det. Jag tänker att det är så här det blir när man har fullt upp med annat. Bloggen kommer längre ner på priolistan. Mitt jobb och min familj tar oerhört mycket kraft. Den lilla tid jag har över lägger jag helst på träning för att inte bli galen och för att orka och få egentid. Det dåliga samvetet över bloggen finns där varje dag. 

Sen är det roligare nu för tiden att skriva om olika ämnen än att dissikera bloggare. Den tiden är nog lite förbi faktiskt. Lusten för att skriva måste finnas där och för min del måste jag känna att jag brinner för det jag skriver om. Jag måste känna drivet. Det gör jag ibland, men inte så som det var förr. 

Vi har bestämt att ge det en tid för att känna efter. Jag behöver sommaren och ledig tid för att veta om det bara är tidsbrist eller oengagemang från min sida. Ni som kommenterade att ni tycker att vi ska lägga ner kanske har rätt? Ni gav oss spiken och hammaren för att slå den sista spiken i kistan. Frågan är bara när den kommer att slås i? Om ett par månader eller flera år. Vi får se. 

Sen har ni fel ni som säger att den här bloggen kommer att försvinna om jag och Mia fortsätter att vara så kassa som ni tycker att vi är nu. Den försvinner när jag och Mia beslutar oss för att sluta. 

Ni måste förstå att det är oerhört känslomässigt det här med bloggen. Det är inte bara att lägga ner något som har gett oss så mycket de senaste tio åren. Vi har alla bloggare att tacka för det och er läsare. Ni som har läst oss i alla år vill nog också ha ett slutdatum om vi bestämmer oss för att sluta tänker jag. Speciellt eftersom vi vet att många har läst oss sedan start. 

Ha en fin lördagskväll!

//Anna-Maria
#1 - Cornelia

Nej nej nej!! Inte lägga ner, er blogg är så himla bra! Stör mig inte att ni bytt inriktning till att diskutera ämnen istället för bloggare, gillar era åsikter och vinklar på det som händer. Hoppas ni fortsätter länge till!

#2 - Anna

Jag gillar verkligen er blogg. Fortsätt!

#3 - E

Neeeej!! Lägg inte ner!! Er blogg är den enda som jag har följt från start! Älskar er och era analyser!

#4 - Karolina

Men nej! Har läst er blogg i tusen år och tycker den är underhållande och bra! Sååå mycket smartare, klokare och vettigare än bloggbevakning. Anledningen till att jag aldrig kommenterar är typ att det sällan blir någon diskussion här tyvärr, och kommentarerna är inte så lätta att svara på. Tycker verkligen om er dock!<3

#5 - Anonym

Åh nej, snälla lägg inte ner!!! Tycker bara det är intressant när ni diskuterar andra ämnen lite utanför vad bloggare skriver om. Förstår självklart att drivkraften måste finnas där men skulle sakna er blogg såååå mycket om den försvann. Era analyser behövs!

#6 - Åsa Aabakken

Jag gillar er genomlysning av bloggosfären, ta semester och kom tillbaka starkare efter sommaren. Ni behövs ❤️✌️

#7 - Anonym

Den stora skillnaden är att ni kommenterar, reflekterar. Bloggbevakning är ren och skär mobbing många ggr.. väldigt ointressant, med mobbing alltså :)

#8 - Fnulan

ÅH NEJ inte jämföra er med Bloggbevakning... Jag älskar att ni arbetar med journalistik i er blogg! Fortsätt göra det så länge det är roligt och ger er något. Mobbing och skit kan andra så syssla med, och de läsarna som gillar sånt kan ju läsa där det finns istället.
Ta semester och kom tillbaka när det finns ork och tid, vi som gillar er väntar
Kram

#9 - Camilla

Måste man blogga regelbundet? Räcker det inte med att blogga när andan faller på? Hoppas ni fortsätter!

#10 - Åsa

Håller med Fnulan!!

#11 - Signe

Jag tycker om att ni inte är så hetsiga som bloggbevakning. Här får man kommentarer på det nödvändigaste - inte på ALLT. Och som fellow lärare är jag helt förstående för att det går upp och ned med engagemanget beroende på hur mycket tid som finns över.

#12 - Erika

Jag har också läst er jättelänge. En av alla dessa som verkligen gillar er blogg, även om jag långt från alltid håller med.

Jag tycker att ni på sistone ibland är ännu bättre än vad ni varit. När ni svävar ut och inte riktigt skriver om boggar utan om annat (som bloggar får er att tänka på). Det tycker jag är er styrka.

#13 - Emma

Nej, lägg inte ner! Det här är ju den enda bloggen jag bryr mig om. Och så identifierar jag mig med Mia som jag inbillar mig är precis som jag, bara lite bättre på att formulera sig...

#14 - Sofia

Jag har läst er blogg länge. Gillar att ni inte är influencers, att ni är vuxna och att ni har ett djup och allvar likväl som humor i inläggen. Stör mig inte alls på om ni inte uppdaterar ofta eller för skvaller vidare finns så många andra bloggar för det. Plus skönt att läsa korrekt svenska och bra skrivet ...inte många bloggar som är bra på det skrivna språket direkt Fortsätt snälla!

#15 - Sara

Neje, lägg inte ner! Om man vill läsa blogg-dissekerande i realtid kan man ju läsa bloggbevakning som komplement helt enkelt 😊

#16 - Marie

Men alltså, alla ni som kommenterar att de inte ska sluta. Vad är det ni kommer sakna? Inläggen är ju numera totalt innehållslösa och jag tycker ofta att man kan känna en bitter underton i det ni skriver, som att ingen av er är särskilt nöjda med era liv och liksom blivit för gamla för den här världen.

Jag tycker att det är dags för er att stänga ned iaf, förut läste jag er varje dag men nu går jag in nån gång i månaden och man blir lika besviken varje gång. Ni har gjort det bra men jag tror att sagan är över för er del!

#17 - A-M

#16 Är det inte bara för dig och de andra som tycker att vi skriver innehållslöst att sluta läsa? Varför är vi tvungna att sluta blogga helt? Ibland kan jag känna att jag skriver inlägg för min egen skull och inte för att det är andra som läser. Det kan vi fortsätta med så länge vi känner att vi vill. Det låter faktiskt mer som om du vill tysta ner oss på ett lite obehagligt vis när du formulerar dig som du gör.

#18 - C

#16 jag gillar att de är allt Bloggbevakning inte är det vill säga; sakliga, analyserande, mogna, medvetna, kunniga m.m

Jag behöver inte det drama och de sensationer Bloggbevakning försöker skapa om PRECIS allt t.ex vilka skor och kläder olika influencers har på sig.

Dessutom är de bra på att formulera sig. Att försöka tyda ett inlägg Bloggbevakning är som, ja jag vet inte vad.

Jag gillar er! Mycket!

#19 - Anna

Nejje! Älskar er blogg! Skarp, smart, rolig, analytisk. Helt egen! Älskar också de små glimtarna man får av era liv. O att man "känner er" såpass väl efter att ha hängt här sen start typ att man vet vem som har skrivit varje inlägg utan att kolla. Kommentaren om att ni är "för gamla för denna värld" - 😂😂😂😂😂 älskar när ni är sarkastiska och lite sura. Man är ju det ibland liksom.
Önskar er en fantastisk sommar (ni verkar ju på Sveriges vackraste sommarställe???) och att ni känner när ni har vilat upp er att ni visst vill fortsätta.
Heja er! 💪🏻❤️

#20 - Ellie

Om ni vill - lägg ner. Men känn inte att ni måste göra det för att det är innehållslöst. Jag gillar att se er dyka upp i min feed eftersom jag vet att det ni skriver är välformulerat och genomtänkt. Nej, ni är inte en skvallerblogg som bloggbevakning - och det är bra! Ni skriver bra, underhållande och vältänkt om saker och ser linjer och skeenden på ett bra sätt. Jag ser gärna att ni fortsätter, men såklart ska ni lägga ner om ni vill. Kram!

#21 - Elin

Jag tycker att ni är allt annat än innehållslösa. Många roliga analyser som är helt på pricken. Skulle sakna er massor om ni slutade.

#22 - Kristin

Varför skulle ni låta två läsare bestämma att ni ska sluta? Jag älskar er blogg. Ni är väldigt skarpa, roliga och intelligenta. Att de som kommenterar säger att de hellre läser bloggbevakning, de säger ju mer om dem än om er? Ni har annorlunda perspektiv som behövs! Så det handlar inte bara om att ni känner att ni skriver för er skull. För mig är ni verkligen en viktig röst i bloggvärlden. Jag tror bristen på kommentarer beror på er höga standard och era läsares höga standard, jag tycker det är svårt att kommentera här när jag vet att jag kommer få vältänkta mothugg av nån annan läsare med en annan uppfattning :)

kram!!

#23 - P

Hoppas verkligen att ni inte slutar, ni är den enda blogg jag dagligen läser, så hade saknat er väldigt mycket!

Det är okej att inte vara på topp jämt eller att inte alltid känna att man har något spännande att leverera, det är mysigt att läsa om helt vardagliga, vanliga icke-kontroversiella saker också. Men gillar också att ni kan ta i och öppna upp för debatt när ni känner för det.
Hoppas att ni hittar inspirationen och suget att blogga vidare ❤️

Ang. Bloggbevakning, varför gör de sig så lustiga över Petra tungårdens gucciskor och ger henne öknamn pga dessa? Får verkligen obehagskänslor varje gång jag hamnar på deras blogg.

#24 - Claudia

Har läst er blogg i ca 8 år. Utan er hade jag inte fått upp ögonen för feminism.

Ni är otroligt viktiga och jag genom er blogg och reflektioner får jag alltid nya intressanta perspektiv som får mig att fundera på mitt sätt att resonera.
tack vare er blir jag än mer övertygad om vad jag tidigare tyckt eller så omvärderar tidigare tankesätt. Men ni får igång nånting inom mig.

Tack Anna-Maria och Mia!
Ni är så viktiga och jag hoppas denna bloggen fortsätter läääääänge till.

#25 - Anonym

#16. Men låt bli att läs bloggen då. Att be någon att sluta blogga känns extremt otrevligt. Hur kan du ens med?? Majoriteten av oss läsare gillar faktiskt bloggen.

#26 - Anonym

Håller med alla som har positivt att säga här ovan. Lyssna inte på de två som hellre läser bloggbevakning, era inlägg är så mkt bättre på alla nivåer. Visst hade jag önskat fler inlägg men förstår att ni inte har tid och ork, vi håller till godo med det ni ger. Tack för det ni gör och har gjort! A-M fick mig också att verkligen ta tag i mitt cellprov som jag skjutit upp hela livet när hon delade med sig av vad hon gick igenom så tack för det! Ibland kan man göra skillnad, säkert fler än jag som gjorde slag i saken.

#27 - Nora

Neej sluta absolut inte, jag älskar er blogg och det är definitivt en av mina favoritbloggar! Tycker att ni alltid kommer med så skarpa och briljanta analyser.

#28 - Johanna

#23
Du är ju för rolig. En snabb sökning ger att senaste gången Bloggbevakning skrev om Petras Gucciskor var i maj 2017. Alltså över ett år sen. Tycker nog att du kanska bör ha mer på fötterna om du nu ska uttala dig. Och öknamn? Vilket öknamn?

#29 - Sanna

Jag älskar er blogg! Jag har läst er i 10 år eller vad det kan vara. Ni är kloka, roliga, förnuftiga och mysiga! Tycker ni är duktiga på att utgå från händelser och i det fånga upp strömningar och liksom "större grejer", det blir en vuxen ton i det. Ställer detta i motsats till att fokusera på små detaljer om vem som sa si och vem som sa så (syftar på skvaller).

#30 - Igen

#28 fast det stämmer ju inte, kanske senast hon skrev OM skorna men är rätt säker på att hon har hänvisat till dem/öknamnet (som hade något med skorna att göra) vid fler tillfällen. Och det kanske beror på min ålder (28) men jag tycker inte att ett år är särskilt lång tid sedan 😂 och obehagskänslorna kom inte pga detta, just om skorna rätt harmlöst i sammanhanget, haha, men hela den där hetsar-stilen som nästan skapar drev som påverkar människors privatliv tycker jag är obehagligt. Uttryckte mig något klumpigt ser jag då jag skrev ihop allt och det framstod som att mobbningen av Petras skor var väldigt traumatisk. Det tyckte jag ej, jag undrade mest bara varför Petras skor var så provocerande för henne! :)

#31 - Anna

Jag gillar (gillade?) er blogg väldigt mkt och vissa inlägg är ff toppen. Men jag har oxå fått intryck av en viss ”trötthet” de senaste månaderna. Det är givetvis ert val, men jag tänker att ni skulle kunna pausa. Känn efter om ni saknar bloggen. Våga ”let go” 😉 Lycka till!

#32 - M

Det skulle vara oerhört tråkigt om ni slutade skriva! Jag skulle sakna er blogg. Jag tycker generellt att ni skriver mer kvalitativa inlägg medan bloggbevakning mer står för kvantitet.

#33 - Sabina

Jag älskar er blogg! Jag följer bloggbevakning också men er blogg är ju mysig och snällare såklart! Jag gillar att ni bevakar ur ett annat sorts perspektiv. Så jag hoppas ni fortsätter.

#34 - Sonja

Men vad var det där för troll? Gillar man inte en blogg så ber man den inte att lägga ner, man slutar läsa den haha! Den här/de här personerna beter sig som världen borde kretsa kring deras tycke & smak.
Anywayyyss så hoppas jag att ni inte lägger ner, den här bloggen är helt klart en av mina favoriter. Ni rapporterar om bloggvärlden på ett bra, intressant och vuxet sätt. Jag står inte ut med bloggbevakning som har en subtil hånfull och elak underton.
Nä jag hoppas som sagt på att ni fortsätter men fattar om ni tröttnat/vill nåt annat efter alla dessa år!

#35 - Katja

Nä, ni får inte försvinna. Ni är fantastiska. En av de allra bästaste och mest intelligenta bloggen, och då läser jag inte ens 10 % av de bloggarna ni brukar diskutera. En paus är alltid bra, sedan väntar skapandet på en.

#36 - Ellen

Nej, fortsätt :) Ta inte in det minsta i beaktning att ett par stycken inte gillar vad ni gör, så är det ju alltid vad man än gör. Hoppas ni fortsätter länge till!!!

#37 - Sabina

Här är en till som uppskattar er blogg! Jag tror många slutat läsa den här bloggen för bloggkommentarerna och snarare läser den för att den är bra och ärligt skriven.

#38 - Elin

NEJ!! Lite eller mycket gör inget bara ni finns kvar!

#39 - Sanna

Åh NEJ inte lägga ner bloggen. Även fast ni inte uppdaterar lika flitigt längre så är varenda inlägg välskrivet och det märks att ni lägger ner tid på det ni skriver. Ni verkar så skarpa och roliga och det lyser igenom bloggen. Gillar verkligen er!

#40 - Anonym

Neeej! Ni är ju bästa bloggen!

#41 - Jeanette

Nej! Inte lägga ner! 😊

#42 - Anonym

Nej! Skit i de där idioterna. Jag gillar allt ni skriver om, behöver inte handla om bloggare.

#43 - Frida

Åhhh DET om något skulle nog kännas som bloggdöden för mig, om ni två eller Kenza la ner. Jag har läst sen start!

#44 - hanna

har läst er sen jag var 16 och är 24 nu, tycker fortfarande att det är lika intressant nu som då. har inte med bloggarna ni skriver om utan snarare era texter. tycker inte ni blivit sämre nånstans!! ni skriver så sympatiskt och klokt men samtidigt underhållande <3

#45 - Helena

Nej, lägg inte ner!! er blogg har ju fått så mycket mer tyng och innehåll på sista (åren) tiden. Visserligen älskar man ju de lite mer ytliga inläggen om blondinbellas hårfärg oxå, men de feministiska inläggen och era tankar kring viktiga ämnen är så viktiga. sluta inte!