bloggkommentatorerna

Nej till SD
Jag älskar att Hannah och Amanda har börjat uppmana Fredagspoddens lyssnare att rösta på något annat än SD. Jag älskar att de är så tydliga, och jag älskar att Sverigedemokraternas anhängare i kommentarsfältet blir så upprörda. Jag tycker att Hannah och Amanda i och med detta gör ett viktigt jobb i kampen mot att normalisera rasism. #nejtillSD

Och man kan tänka två saker samtidigt. Samtidigt som vi häromdagen sympatiserade med de mexikanska flyktingarna och alla utsatta barn som led vid USA:s gräns, kan vi idag heja på svenska landslaget när de möter Mexiko klockan 16. Det ska bli så spännande. Går det åt helvete tänker jag aldrig mer se på fotboll. 
 
//Mia
 
 
#1 - M

Vore intressant att höra vad ni tycker att man ska rösta på om man ander att invandringen bör begränsas kraftigt. För SD får man ju enligt er inte rösta på. Men man måste väl få vara invandringskritisk. Eller är man automatiskt rasist då?

#2 - Emma

Till #1

Jag vet inte vad du menar med att begränsa invandringen kraftigt men faktum är att Sverige just nu har ett av EU:s hårdaste regelverk för uppehållstillstånd vilket röstades igenom med bred majoritet i riksdagen (var väl bara V som röstade emot). Det regelverket innebär att endast de som har flytt krig och liknade får asyl här i Sverige. Anhöriginvandringen till personer som fått skydd i landet är starkt inskränkt. Den hårda lagstiftning vi har nu i Sverige är en miniminivå utifrån de internationella konventioner som reglerar rätten till uppehållstillstånd. Det skulle alltså krävas att de ändras (här pågår förvisso arbete inom EU) för att ett parti ytterligare skulle kunna skärpa reglerna för invandring.

#3 - Anonym

Fredagspodden? Är inte den nedlagd?

#4 - Dessa två

#3

Ja, den VAR nerlagd, de sålde biljetter till sin hejdå-turné mm. Och bestämde sig någon månad senare att starta upp den igen så nu säljer de biljetter till sin "vi är tillbaka"-turné...... 😴😴😴

#5 - Helena

Ja M (#1), om du trots det som Emma (#2) skriver tycker att invandringen bör begränsas så ja, då är du rasist.

#6 - Anonym

Helena pratar i nattmössan. Skit i henne, M.

#7 - Sandra

Eh, nej, jag tycker nog att Helena har helt rätt. Om M inte vet vad hen står för mer än att vara "invandringskritisk" lite generellt sådär så är det nog rätt illa.