bloggkommentatorerna

Otrohet
Hugo svarar på frågan "Varför är man otrogen?" i bloggen. Hans svar är det gamla vanliga. Att man inte tar hand om relationen man är i och att det leder till att man vill hitta sex och kärlek någon annanstans. Hugo drar för stora växlar på det tänker jag.

Jag tror att det är fel i de flesta fall. 

De flesta som är otrogna är det på fyllan och av en slump. Det är ett misstag helt enkelt. Ofta händer det inte igen med samma person. Det kan hända även om personerna har bra relationer med sina respektive. Sen kan det så klart bli så att de blir kära i varandra men de flesta vill nog undvika det för att inte behöva genomgå en skilsmässa, med allt vad det innebär. 

Jag rättfärdigar det inte men jag tror att det sker mycket mer oplanerat och slumpvis än vad Hugo menar och att man inte behöver ha en dålig relation för att vara otrogen och inte heller en bra för att undvika det. 

//Anna-Maria, er nya självutnämnda relationsexpert. 

Kom och tänka på Martina Haags bok nu som handlar om otrohet. I början av boken anar hon att något är fel. En sak är att hon märker att ett stearinljus har varit tänt på landet. Det hade jag också reagerat på. Min sambo skulle aldrig tända ett ljus om han var själv. Eller jag har nog aldrig sett honom tända ett ljus någonsin. Jag hade fattat direkt att det var kvinnlig fägring inblandat. Så jävla dumma de är otrogna karlar. 

(null)#1 - Ulrika

jag tänker att det är olika fenomen av otrohet. Sånt som händer på fyllan eller sånt som händer genom tex förälskelser på jobbet som fördjupas och någon går vidare. Det senare tror jag definitivt ökar i risk om man är missnöjd i relationen, att man söker en väg ut. men sedan tror jag också det finns individer som är mer benägna att vara otrogna (tex pga anknytningsmönster eller annat som hänt tidigare i livet). Det är inte så enkelt att den som blivit utsatt för en otrohet skulle ha "kämpat lite mer för relationen" eller inte "tagit partnern för givet" om den otrogna är någon med helt kass självkänsla och relationskompetens typ.

intressant ämne!

#2 - Anonym

Tror jag med! Slump och plötslig attraktion är nog lika vanligt bland de med bra förhållanden som de som ”inte tagit hand om sin relation”. Det som håller tillbaka är bog ofta att man inte orkar göra värsta grejen och dela upp barn och hushåll och förlora halva barnens uppväxt och halva sin släkt. Och de första känner ju ändå djup samhörighet och vänskap efter alla år tillsammans, även om man inte är särskilt sprudlande tillsammans, hehe. Låter kanske deppigt men det är ju mänskligt!

#3 - CHarlotte

Jag tänker att otrohet är vanligt på jobbfester? Ngn man småflörtat med lite halvt på skämt på jobbet oh mvh efter lite dricka så hånglar man i kopieringsrummet - förutom jag då som är straight och jobbar med 46 andra kvinnor😂