bloggkommentatorerna

Pappa får skäll
Tror att män generellt får mindre skit för hur de sköter sina barn. Kanske delvis för att kvinnor i högre utsträckning sköter sina barn... Men också för att det ställs så höga krav på mammor. 

Nu har dock Måns Zelmerlöv haft det ganska jobbigt på Instagram. 

(null)

Den här bilden genererade i ganska många menande frågor av typen: "Var är flytvästarna?" och: "Skulle inte den lille må bra av en skyddande hatt?" 

Måns avstår från att svara. Jag tror det är bäst. Läsarna är nog nöjda bara de får ställt sin fråga. Eller? Jag vet inte hur de tänker? Tror de att de räddar en bebis från att skållas i solen?

//Mia
#1 - Sonja

Jag visste inte att han har fått barn! Det barnet kan inte va så mkt yngre än mitt.
Tycker man kan lägga fram det snällt om man tror personen kan ha missat det och ingen lagt fram det före. Förstår inte varför man skriver samma sak som andra redan påpekat :) För det händer ju att man som förälder missar saker? Jag har iaf fått tips på mina kanaler som jag inte har tänkt på. På snälla sätt (kan iaf inte komma på nåt elakt just nu). Minns tex en gång när nån sa att jag skulle spänna åt bärsjalen mer och se till att barnets ben låg i M-form eftersom det är bäst för barnets kropp. Jättebra råd som jag haft nytta av !

#2 - Conny

Måns ser ut att har det härligt. Jag tror att han känner sig Champion! Att han kommer att komma i land och mysa till det med lite goa våfflor med sylt och grädde - chvs100.

#3 - Ellie

Haha Jag tror det finns sjukt många bilder som faktiskt enbart är arrangerade foton. Minns nyligen ett foto på Yoga Girl och hennes man, hund och barn i baksätet på en bil. Folk ballade ur och undrade varför inte barnet sätt baklänges men jag är rätt mer på att de bara fotade och sedan satte sig tillrätta. Men folk älskar att få gnälla. Att få känna sig bättre än alla andra. Därav succén Lyxfällan på TV - en timme då man får känna sig överlägsen.

#4 - Ida

Sanna Lundell har ju varit väldigt utsatt för dessa "välvilliga" kommentarer sedan hon fick yngsta barnet, som att det ens behövs när hon har tre barn sedan tidigare? Värst var de som gick bananas för att hon lagt en bukett Gullvivor bredvid (observera - bredvid) barnet i vagnen. För Gullvivor är tydligen GIFTIGA!

#5 - Sofia

Hsr ni följt alla kommentarer till följd av Ebbas säker stil podd där de outade att de har barnflickor? Blivit många kommentarer, jag o många andra tycker inte själva barnflickorna är en stor grej utan mer att deras män inte verkar närvarande så mkt att de mer måste rodda allt själva liksom o de verkar tycka det är helt ok(eller iaf inget konstigt eller ngt att ta upp till diskussion..) vore intressant att höra vad ni tycker om hela den debatten!

#6 - ira

Trodde han kanse skulle få kommentarer att han smular på barnet.

#7 - Anonym

Ira: Haha, bästa kommentaren jag läst på länge!
Det sorgliga är att de rabiata mammorna säkert skulle kunnat gå igång på smulor, om nu bebisen skulle haft solhatt och flytväst.

#8 - Johanna

Minns när jag råkade tappa min mobil i huvudet på min son när han ammade och jag tog ett varv på www. Tur jag inte är Måns.

#9 - Anonym

Det jag reagerade över i diskussionen om barnflickorna och Ebbas / Emilias podd i säker stil är att vi alla (gemensamt) tycks normalisera ett liv i konstant arbete utan vila. Är det rimligt att inte kunna ta semester? Är det rimligt att vi ska vara anträffbara dygnet och året runt? Är det vettigt att influencers inspirerar till den livsstilen? Varför blir vi inte upprörda över det istället för att några normaliserat barnflickor medan andra tycker det är hemskt. Vi jobbar tydligen lika orimligt hårt i alla samhällsklasser nu. Är det sunt att vi inte ens tillåter oss semester på kvällar, helger och några sommarveckor?

#10 - Bella

Men ska inte bebisar ha hatt på sig i solen 😛? Har inga barn men tycker att dom jag ser har både hattar och uv-dräkter på sig

Svar: Mina barn har aldrig haft på sig en uv-dräkt. Hatt är nog bra, särskilt på bebisar, men om den bara är ute i solen i en minut så fixar den säkert exponeringen.
bloggkommentatorerna

#11 - Frida

Till Ellie: med tanke på att de flesta stolar utomlands är framåtvända från steg två (dvs efter babyskydd) så är förmodligen yoga Girls bild helt korrekt tagen. Är relativt unikt att sitta bakåtvänt så länge som i Sverige.

#12 - Ellie

Frida: Japp läste det idag på hennes Instagram stories :) Vekrligen ingenting jag själv skulle hänga upp mig på i vilket fall som helst. Den vilde jag menade var för ganska länge sedan och dottern satt dock i knät på en av föräldrarna. Men som sagt så tror jag det var för fotot och inte så de faktiskt åkte runt sedan.

#13 - Malin

Haha jag är en sån jobbig mamma som får ångest av bilden och vill springa fram med något som skuggar. Skriver ingen kommentar till föräldern om det, men får fan slå mig på fingrarna för att låta bli. Inte för att jag vill mästra eller ”sätta dit” någon utan min moderliga beskyddarinstinkt går på overload.
(Ja vi bor vid vatten och har flytväst, solskyddsfaktor och uv-dräkt vid bad. Bebisen har uv -solskydd på vagnen och jag har både våtservetter och handsprit med mig.) 😄