bloggkommentatorerna

Tur i oturen
Kissie är på Surf Camp på Bali, med sin kille. Hon tränar, surfar och festar, och passar naturligtvis på att ta snygga bilder till bloggen, när hon ändå är i ett paradis. Otur att hon sladdade med moppen och skrapade upp ena sidan av kroppen. Ont har hon nu också, i nacke, höft och rygg, vilket är illa nog, men det syns i alla fall inte på bilderna. 
 

Hon kallar sig oturfågel i inlägget, men jag tycker nog ändå att hon hade tur som inte drabbades värre i olyckan. Lustigt uttryck det där med "otursfågel", för det säger man bara om folk som drabbas ganska lindrigt. Lite småtabbar liksom. Aldrig någon som säger såhär: "Min syrra var en riktig otursfågel. Hon ramlade av mopeden och dog."

//Mia
#1 - Anonym

Skrattade rakt ut av sista meningen

#2 - CHalrotte

Säger man inte olycksfågel?

Svar: Jo, man (jag) säger olycksfågel, men jag kan ju inte felcitera Kissie. Dessutom fattar jag vad hon menar. //Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Diana

Ja det är verkligen tur att hon inte hamnade i värre faktiskt men lite otursfågel känns det som.. att man bara gör illa sig hela tiden. Allt behöver ju inte vara så dramatsikt som Ipren själva säger haha. :D

#4 - Conny

Till Charlotte: "Olycksfågel" ger 54 0000 träffar i sökning på Google medans "Otursfågel" bara ger 4 950 träffar. Det visar att båda uttrycken används men att betydligt frler väljer att säga, eller i alla fall skriva, olycksfågel.