bloggkommentatorerna

Tvåsamhetsnormen regerar
Bella skriver om hur mycket lättare hon har att hitta balansen i livet nu när hon inte är gift längre. 

Jag blir väldigt förundrad över hur stark tvåsamhetsnormen är, när jag läser kommentarerna. Jag märker nog inte av det så ofta, eftersom jag själv är stadgad sedan länge. Men många blir verkligen provocerade av att Bella säger sig ha mer tid för sig själv sedan hon separerade. "Vad säger din nuvarande kille om det?" "Det är DU som har problem att kompromissa, jag och min man har det jättebra!" "Du kommer ändra dig!" "Du fick det inte att funka, men för mig funkar det perfekt att vara ihop med en kille som ställer upp för mig." 

Jag förstår inte denna upprördhet, för nästan allt annat Bella skriver provocerar mig mer än det här.

Visst, hon kanske ändrar sig. Hon kanske bor ihop med en kille om ett år, eller om tio år, vad vet jag, jag bryr mig inte, för hon ändrar sig hela tiden. Men om hon nu säger att det är gött att kunna göra som hon vill efter jobbet så förstår jag det. Jag tror inte på folk som säger att det inte krävs några kompromisser när man är ihop, för att båda två helt frivilligt av sig själva tar precis det ansvar som krävs för att livet ska gå ihop, utan att den andre någonsin behöver rucka på sina intressen. Kanske, KANSKE, om man inte har några barn och båda två har exakt lika stort eller litet behov av att göra saker på varsitt håll. Kanske ett par på miljonen aldrig behöver tänka tanken: "Nej, det blir nog lite surt om jag är ute med kompisarna för tredje helgen i rad, särskilt eftersom min killes mamma fyller 75 år på lördag." utan bara: "Ja, jag drar ut. Min kille unnar mig att må bra, så han går precis lika gärna själv på 75-årsmiddagen."

Hatar att säga detta, men är det avundsjuka som ligger bakom kommentarerna hos Bella?

//Mia
#1 - Estelle

Jag är lycklig singel sedan många år tillbaka och JA - det provocerar både heterosexuella kvinnor och män oerhört, att kvinnor väljer singellivet. Varför? Jag tror tyvärr att det är avundsjuka från kvinnornas sida. Det är ingen myt att kvinnor som flyttar ihop med och skaffar barn med män, ofta blir deprimerade och tar till både piller och alkohol för att ens kunna känna lycka. Tycker mest synd om dem.

#2 - Harmagedon

Hmm,, jo jag skulle ha mer tid för mig själv om vi separerade och hade varannan vecka. Då skulle ju varannan vecka vara barnfri/barnlös. Men man behöver ju inte sitta i soffan och titta på serier bara för att man bor ihop med en man. Det är väl sånt som får en del att protestera mot Bella. Det blev så för henne och hennes X men det är ingen naturlag.

#3 - Mila

Nej, detta handlar inte om avundsjuka! Gud så tröttsamt när folk drar till med det där... Bella har ett typiskt sätt att provocera på och det handlar om att hon enbart till 100% utgår från sig själv. När hon upplever ett lyckligt äktenskap så tjatas det om hur underbart att få leva med sin soulmate och ha det mysigt och slippa dejta för usch och fy vad jobbigt med drinkar och höga klackar! Myyycket trevligare att få mysa med make, tacos och slappebyxor... Singlarna känner sig då trampade på och gapar "Jamen inte jag! Jag är lycklig singel! Sluta anta alla är som du, Bella!"
Ett år senare slår det om helt: Ååh vad underbart med egentid för att lägga ansiktsmask och göra akrylnaglar. Så skönt att ha en piga och slippa en jobbig karl som bara stökar ner och gör en fet! Såå lyxigt att få dejta i Italien med en hunk och muskort kjol och svindyra höga klackar! Härligt att slippa det trista familjelivet!" Och denna gång går ju parfolket i taket: "Nää inte jag! Jag är ju lyckligt gift och lycklig i låga fula skor!"...

Det är såhär hon alltid fungerar. Hon är skitkass på att göra det tydligt att hon har sin egen situation utan det blir alltid som en stor diss mot alla de som lever på ett annorlunda sätt.

#4 - JUNITJEJ

Jag är lyckligt gift och kan inte tänka mig att leva ensam.

#5 - Bella

Jag tänker att vi är så olika, dom flesta trivs kanske bäst i ett förhållande, att inte bo ensam och tycker att det är värt anpassningen/uppoffringen medan vissa trivs bäst som singel/särbo och njuter av det. Ingen är ju lika och alla har olika behov men det verkar som att dom flesta vill leva tillsammans med någon annan. Eller så är vi bara hjärntvättade till tvåsamhet :p
Tycker iaf att det är konstigt att så många går igång på hennes inlägg? Hur kan folk inte genomskåda hennes sätt att driva bloggen efter typ 10 år av samma grej? Provocera = ökar läsarantalet/fler kommentarer....

#6 - Carin

Alltså Estelle det var nog det dummaste & samtidigt roligaste jag hört- avundsjuka..? Blir deprimerade av att bli sambo och skaffa barn och måste knapra piller ..??! 😂

#7 - Anonym

Jag känner så om barn, att de med barn är avundsjuka på oss som inte har några. Barn är väl en större börda än en karl?

#8 - Anonym

Men hur kan någon med normalt antal hjärnceller gå igång på NÅGOT Bella skriver? Är man född igår och inte fattar vad hennes blogg går ut på eller? Fattar inte hur folk beter sig alltså.

Sedan är även jag övertygad om att MÅNGA kvinnor med barn är avundsjuka på barnfria kvinnor. Livet med barn målas inte upp som något kul öht, och detta av mammorna själva ska tilläggas...!

#9 - Jenny

#7 Anonym - Att barn är en börda? Haha! Visst kan det stundom vara jobbigt men glädjen, värmen och kärleken jag känner och upplever går inte att jämföra med "friheten" av att vara singel och barnfri.

#10 - Hehe

#9 & #7, det kanske är individuellt hur man känner ang det där :)

#11 - Elsie

#7 Precis så! Går inte att gå till frissan eller nämna att man tog sovmorgon en dag utan att någon sliten arg småbarnsmorsa fnyser och fräser om att hon minsann inte har tid med sådant ytligt trams... Hehe ok...

#12 - Lollo

Att döma av det här kommentarsfältet verkar toleransnivån vara rätt låg när det gäller förståelse för att andras livsval kan skänka dem glädje, trots att det hade varit pest för en själv.

Jag tror en del blir glada av att ha män, en del av att ha barn, en del av att ha hundar och en del av att leva själv med masa tid för mingel. Man kan tycka hunden/ karln/ bebisen är skitjobbig, och ändå tycka att den höjer ens livskvalitet.

#13 - Agnes

#3 Helt korrekt analys av Bellas blogg!