bloggkommentatorerna

Vardagslyx
Det är så många som "unnar och göttar sig" hela tiden på sociala medier. Äter på restaurang, dricker vin och bubbel, åker på trevliga och lyxiga resor. Själv framstår jag som en fakir i jämförelse. Lätt att få för sig att man inte är värd det och så vidare. Man börjar tänka på folk som har det värre och på växthuseffekten och sånt. 

Men hur gör man för att utan dåligt samvete och utan att ruinera sig själv unna sig mer? Vi kan damma av det gamla uttrycket vardagslyx här tycker jag. 

Hur blir man bättre på det? Vad och hur gör man? Era bästa tips, tack!

//Anna-Maria#1 - J

Tänker att det inte behöver handla om konsumtion. Packa ner middagen och ät den ute nånstans. Ha barnvakt en vanlig vardagskväll nån timme. Plocka några vilda blommor och sätt i vas hemma. Kolla på en film med barnen en vardagskväll och poppa lite popcorn. Lämna vardagskaoset och gå ut med en podcast i öronen. Gå och simma med en kompis och snacka skit i bastun. Gör en pannkakstårta med barnen när ni ändå ska äta pannkakor. Ta ett bad med lite tända ljus och en podcast. Skit i att göra middag och käka gröt istället. Förbered nån god frukost dagen innan. Klä upp dig lite extra en vanlig dag. Börja med matlag där man träffar en annan familj och turas om att laga middag. Cykla till sjön och ta ett dopp. Boka in hångel med nån du gillar.

#2 - Lola

För mig handlar det nog bara om att inse vad jag gillar och att sedan prioritera det. Jag har en kass lön så jag måste lägga budget, men som tur är har jag ju ändå kanske 2000 kr som kan gå till "enbart kul grejer" varje månad. :) Jag gillar inte att resa så istället för att spara pengarna på ett resekonto gör jag annat. Älskar att äta ute och dricka bubbel faktiskt så det gör jag med extrapengarna. Inget dåligt samvete för varför skulle jag ha det? :) Måste ha kul i livet också, inte bara pensionsspara och donera till WWF.

#3 - Vanja

Håller med till fullo! Vi måste börja tänka på vår planet! Har slutat flyga och tänker mig alltid för innan jag köper något nytt! Finns det på second hand? Behöver jag verkligen det här?

#4 - Louise

Igårkväll satte sig jag och min kille på balkongen med kvällskaffet och tog fram en kortlek och spelade Gin Rummy. Kostade noll kr (förutom kaffet då men ja) men gav oss verkligen en semesterkänsla, så härligt!

#5 - Pethra

För mig är vardagslyx sånt som jag kanske bara gör på helgerna men plötsligt kan göra på en vardag istället för att tvätta, laga mat, plocka/städa. Behöver inte vara något som kostar pengar.

#6 - Katja

Lycka till att stoppa folks från att konsumera! ;) Nä men skämt åsido handlar det väl om att göra sånt man normalt inte gör… och att få lata sig och gotta sig ifred - gratis eller mot betalning hehe.

#7 - Maria

Tycker man ska unna andra mer. Fråga någon hur den mår om personen behöver hjälp med något. Sådant har blivit mer sällsynt i samhället. Hoppas det kan ändras på.

#8 - Josefine

Håller med alla ovanstående om vardagslyx. För mig kan det vara att spela sällskapsspel med mannen efter barnen somnat en vardag, lunch på stan med vänner en gång i månaden eller packa ihop middagen och äta på stranden. Skönt att leva så modest att typ allt är lyx!

#9 - Jenny

#8 vilka sällskapsspel spelar ni då på bara två? Är riktigt spelnörd men inte hittat ett enda som jag tycker passar för två personer. Och då har jag ändå köpt ganska många som är just för bara två pers. Så tips tack :D

Svar: Jag gillar ”När då då?”. 🤓
bloggkommentatorerna

#10 - Johanna

#9 Ger mig in i speldiskussionen här! Mina och min killes favvo är bland annat Böhnanza, sänka skepp och yatzy. Inte mer avancerat än så ;) Även På spåret-spelet funkar bra som tvåmanna. Risk, Catan och Cluedo däremot gör sig bäst med fler inblandade. Men jag tar gärna emot fler tips, vi har ju en lång balkongsommar framför oss! :)

#11 - Anna-Maria

Tack för massa tips! 💕

#12 - Josefine igen

Vi spelar Ticket to ride, yatzy och sänka skepp. Tycket Alfapet också funkar på två men det spelas sällan hos oss.

#13 - C

Jag firar saker, vad som helst så fort jag får en chans. Kan vara med bubbel, extra ”lyxig” mat, en god kaka, äta lunch med kollegor.
Men stort som smått. Men att få glädjas åt saker ihop med andra. Det är nog det bästa jag vet.