bloggkommentatorerna

Västkust/Östkust
Linda Lindorff la upp det här inlägget på Instagram och frågade sina läsare varifrån kortet är taget. 

Många gissningar trillade in och en del visste precis. Falsterbo på Västkusten var rätt. 

En del gissningar var dock helt fel. Jag förstod snabbt att många inte kan se skillnad på östkustens och västkustens stränder. 

Något för geografiundervisningen? 

//Anna-Maria 


#1 - Ida

Falsterbo räknas inte till det som man brukar kalla västkusten (den börjar nånstans vid skälderviken kanske, ej säker). Som skåning reagerade jag på formuleringen, västkusten är så förknippad med Halland och Bohuslän för mig. Men Sveriges västra kust kan man kanske säga ändå :)

#2 - D

Vad är skillnaden? :) Mvh norrlänning

#3 - Sonja

Och jag i min tur är på Lindas hemort Vilhelmina just nu! Gött!! Fast så kallt just nu att man skulle behöva fingervantar.

#4 - Sara

Jag tycker inte heller att mitt älskade Falsterbo är Västkusten, snarare sydkusten i så fall :)

#5 - =)

Haha men VA, kan man se skillnad på väst och östkust? Trodde det var strand som strand, hav som hav.. Dagens chock ;) Måste googla nu :P

#6 - Erica

Falsterbo västkusten?! Det kan ni inte claima! ;) sydkusten ju

#7 - Jenny

Fast sådär ser det ut på Ölands nordvästra sida också (Böda). Och några stränder i Skåne/Österlen. Och nästan på Trouville på Sandhamn.

#8 - Jossan

Det hade kunnat vara Gotland också! Tofta eller Sudersand på Fårö exempelvis. Jag förstod snabbt att ni inte kan se skillnad på bloggarnas favoritstränder.

#9 - Petra

Jag som skåning blir nästan upprörd över att ni kallar Falsterbo för västkusten. Sydvästra Skåne är mer rätt men västkusten kallar man inte västra sidan av Skåne för. :) Och stranden skulle lika gärna kunnat vara vilken strand som helst i Skåne, Öland eller Gotland.

#10 - Skåning

Falsterbo är ju inte västkusten! Det är nästan sydkusten. Hela Skånes kustremsa från Båstad till Åhus ser ut sådär, sedan lite mer skärgårdsaktigt mot Blekinge. Världens lyx att ha så många fina sandstränder att välja mellan!

#11 - Emelie

Vad är skillnaden? Så ser nämligen stränderna i Åhus(östkusten) också ut.

#12 - Isabelle

Falsterbo-Västkusten?
Räknar du Isåfall Höga Kusten till Östkusten också? Tja, kanske finns det ett behov av utökad geografiundervisning.

#13 - Hanna Karlsson

Jag kan heller inte se skillnaden. För mig hade det lika gärna kunnat vara Tofta på Gotland.

#14 - Conny

Jag tycker också att västkusten känns helt fel att kalla det här nere i Skåne. Det är högre upp. Men visst ligger det väster om - i någon mening också.

#15 - Anonym

Kallar ni Falsterbo för västkusten? För mig är västkusten typ Varberg och uppåt. Visst, sett ur ett objektivt perspektiv ligger Falsterbo på den sydvästra kusten av landet, men därifrån till att påstå att det är västkusten blir ju konstigt/ västkustbo

#16 - Emma

Jag är uppvuxen på skånska östkusten och där ser det precis ut som på Lindas bild så jag är också nyfiken på vad det är som är så specifikt ”västkust” i den här bilden.

#17 - Josefin

Skuggan kanske?

#18 - Bella

Oj omöjligt att säga för en norrlänning😛Gotland, Öland, Simrishamn....tycker dom flesta ställen i södra sverige har stränder som liknar den där

#19 - Jessica

Varberg,Falkenberg, Lysekil, smögen osv-västkusten. Tror väldigt få inkluderar Falsterbo, iaf ingen som bor nedanför Stockholm, Sydvästra kusten möjligtvis.

#20 - A

Väntar fortfarande på svar på vad skillnaden är?