bloggkommentatorerna

Fascinerande Isabella
Jag är lite förvånad över att det enda våra läsare tycks vilja diskutera efter Bella hos Schulman Show är huruvida hennes skratt var hysteriskt eller inte. 

Låt oss inte fastna där, hon sa ju mycket annat som var intressant. 

Men ändå känns det ganska tomt efteråt. Eftersom Isabella Löwengrips nuvarande strategi är att vara helt öppen med att precis allt är en strategi, så finns det inte mycket att tro på. Hon är ju en människa men det vi ser är eventuellt bara ett skal som representerar vägen till målet, som tydligen är att nå en miljard på fem år. Det gör faktiskt att jag inte orkar skriva om allt hon säger. Jag inser ju att det faktum att hon har ett stab runt sig som gör allting inte enbart handlar om att underlätta hennes liv, utan också om att bygga ett varumärke. Därför är det lite synd att snacket kring tjänstefolket upptog så stor del av intervjun. Att hon påstår att hennes policy på jobbet är att folk gärna får komma förkylda men inte sura tror jag inte på. Går hon runt och kontrollerar folks attityd och skickar hem dem om de är gnälliga? Gud vad jag skulle få mycket fritid om jag jobbade där... Vad händer sen? Får man sparken om man varit sur i tre dagar på raken? 

Förresten är jag väldigt förvånad över hatet som hon berättar att hon utsätts för. Att hon så ofta mottar dödshot, och att folk gör sig omaket att leta upp hennes bil för att sätta hotfulla lappar på den. Är hon Sveriges mest utsatta kändis? Kan det vara någon enstaka person som har hakat upp sig på just Blondinbella och ligger bakom allt? 

Men det jag tänkte mest på är att hon beskriver sig som en person som alltid mår bra, som aldrig är ledsen, alltid glad och energifylld. Hon drivs ju av sina mål och älskar att jobba. Hon har råd att delegera ut allt som tar fokus från jobbet och verkar leva sin dröm. Ändå har hon fått för sig att nära relationer till andra människor är det som gör en lycklig. Det insåg hon när hon fick barn, för då blev hon också varse att hon aldrig varit någon annan människa riktigt nära. Hon går nu i terapi för att lära sig att släppa in folk. Då tänker jag: 1. Ingen relation går att jämföra med den man har med sina barn. Det är inte konstigt att hon inte känt något liknande innan. 2. Om Bella mår skitbra och alltid är glad och energifylld, samtidigt som hon absolut inte har tid att lyssna på något som inte ger henne någon nyttigt, så fattar jag inte varför hon har fått för sig att nära relationer är allt. Hon verkar lyckligare än alla jag vet. 

 
Det är skitjobbigt med relationer. Om Bella ändå klarar sig bra utan en timmes skitsnack i telefonen varje kväll, med bästa kompisen om hur värdelös ens kille är så tycker jag att hon ska satsa på att nå TVÅ miljarder istället. 
 
//Mia
#1 - Anonym

Jag pratar aldrig om att min kille är värdelös, av den enkla anledningen att han inte är det minsta värdelös.

#2 - A-M

#1 Vad roligt för dig. Mia tog ett exempel på vad man kan prata om med sin kompis.

#3 - Carro Blomqvist

Jag har inte lyssnat på det där, vet ärligt talat inte om jag orkar. Men jag tycker att det här inlägget var bra skrivet, så jag nöjer mig nog med det faktiskt.

#4 - Hanna Hanna

Jag gillar henne ändå. Hon är lite som Sveriges svar på Kim Kardashian. Som de ju snuddade vid i snacket med Alex, att hon lever i en bubbla och är aningens verklighetsfrånvänd. Hon är ju så väldigt långt från att ha fötterna på jorden vilket borde göra det omöjligt att ha nära relationer. Hon lever ett liv som ingen annan gör och dessutom, vem orkar hänga med nån som talar om att det man pratar om är ointressant. Men fascinerad, det är jag.

#5 - Elina

Säga vad man vill om henne, men hennes taktik verkar ju uppenbarligen fungera. Här sitter vi och skriver om henne, och hon skrattar hela vägen till banken (vilket jag tycker är bra, jag gillar verkligen när unga kvinnor lyckas!). Och jag menar, VEM skulle inte vilja få all mat serverad, bli sminkad och fönad varje morgon och få hemmet städat? De flesta av oss kommer aldrig ens i närheten av det. Fick jag välja skulle jag nog välja att få all mat serverad. Nyttig mat som jag automatiskt blir snygg av.

Svar: Verkligen! Hatten av, alltså. Hon vinner. //Mia
bloggkommentatorerna

#6 - Hmm

Elina:Allt kommer med ett pris och det hon betalar vet jag inte om jag tycker är värt det hon vinner....

#7 - Carolina

Men hur kan man förvänta sig att bygga nära relationer när man tycker att andra människor och det de har att säga är helt ointressant?

För mig så bygger alla relationer på samtal. Det är väl det enda man gör? Förutom den man är tillsammans med som man även har den fysiska biten med.

Men hur har man en nära relation om man på rikigt inte vill prata om något annat än jobb?
Jag förstår inte det.

#8 - :(

Ja det hon sa kan man ju tycka är intressant att diskutera, jag undrar hur hon tänkt långsiktigt med t ex avslöjanden om hur regisserat allt är? Hennes blogg borde väl bli väldigt mycket mindre intressant när man vet det? Nu t ex, det nostalgiska hon skrev om Moccamastern... Första tanken blir ju "jahapp, positiv våg på ingång", då vet man, Bella satsar på en mysig, varm och familjär känsla över inlägget, visar på att hon också är mänsklig och sentimental, som alla andra, när hon tänker på hur hennes mamma köpt den och hur Sally står och kollar på den... Nylansering av någon produkt snart alltså?

#9 - Maria

Jag tycker isabella är fantastisk, så cool människa. Håller inte med om din analys. Hennes policy på jobbet handlar naturligtvis om ett mindset och är inte skrivet i sten, många arbetsplatser har den tanken .
Att välja den gröna bollen, gå in med positiva tankar. . Såklart är Bella väldigt annorlunda mot de flesta av oss andra, men det tror jag många väldigt framgångsrika människor är. Jag hejar på henne (genuint), så häftigt om en ung svensk tjej kan bygga ett imperium!
Tycker intervjun va befriande och rolig!

#10 - Ida

Jag mår helt ärligt dåligt av att höra om Bella och hennes liv. Jag förstår att hon älskar det, men jag får lättare ångest av det. Att allt verkar handla om pengar och göra karriär och jobba. Visst vill jag också ha pengar, men inte till vilket pris som helst och inte hyr mycket som helst. Jag måste få komma hem från jobbet och känna att jag är ledig, att jag bara kan vara jag utan press på mig att prestera. Jag behöver kunna ligga i soffan och spela Candy Crush i en timme efter att barnen somnat, kunna ta sju veckor ledigt i rad till sommaren (som jag LÄNGTAR!) och ägna en hel söndag till att läsa en bok eller ha långfrukost med mina kompisar. Och jag gillar mitt jobb, det gör jag verkligen. Men där behöver jag prestera och utvecklas och det vill jag inte göra 24/7.
Jag är nöjd med att vara medelklass i en småstad och inspireras verkligen inte av Bella. Det finns inget i hennes liv som för mig är eftersträvansvärt.
Men jag förstår ju att det finns andra där ute som inspireras och då är det ju bra om hon är transparent med hur mycket hon får offra för att leva som hon gör (även om det verkar som att hon vill få det att framstå som att hon inte offrar just någonting).

#11 - Jenn - forever abroad

Det var en ganska intressant och fascinerande intervju ändå tycker. Fantastiskt när de läste upp kommentarerna ur hennes blogg - blir så tydligt hur OTROLIGT ABSURT det är när man läser upp det så.

Som vissa kanske gör några hundår på jobbet kanske Bella tänker göra några år med detta, stå ut och sen luta sig tillbaka och stänga ner allt i offentligheten? Vem vet... :)

#12 - Anonym

Hon påminner mig om ett skenande tåg...

#13 - :(

...och där kom nylanseringen! :)

#14 - Malin

Alltså det hon har åtatadkomlit är ju fantastiskt, men jag kunde önska att hon var mer genuin. I mina ögon borde hon istället lyfta det hon faktiskt är duktig på, att vara strategisk i hur hon slår sig fram. När hon använder ord och ett språk som inte känns som henne så låter det bara fel, som stt någon gett henne små meningar att lägga in. Jag är väldigt myclet äldre än henne och det ömmar i mig att se. Känns som hon alltid har andan i halsgropen och axlarna vid öronen.
Hon ÄR otroligt grymt begåvad, men det hade varit så uppfriskande att vara öppen med alla de bitarna och låta sig bli hyllad för det istället för något som bara känns som att man är på kontoret och leker. Är det mindre värt att vara duktig på de bitarna i folks ögon?
Hennes sätt att planera och lägga upp sin strategi, vilka hon samlar kring sig (som gör det så kallade riktiga jobbet) är ju det spännande.

#15 - B

Så fruktansvärt det hon berättar om hoten. Hur kan man leva i en sådan vardag? Just när det gäller ens barn också. Vänjer man sig? Jag har en gång blivit utsatt för hot via mitt jobb och var tvungen att prata med barnens förskola om att vara lite extra uppmärksam. Den perioden höll på att knäcka mig totalt, speciellt skuldkänslorna över att jag ”utsatte” min familj för detta. Också sorgligt att hon gett upp att polisanmäla och litar mer på ett privat vaktbolag än på Polisen.