bloggkommentatorerna

Jobbigaste renoveringen
Jocke och Jonna har verkligen fått mig på kroken nu, i och med köpet av den där superstora villan full med en massa dolda fel. Pranksen, spökena och alla sjukdomar har inte lyckats fånga mitt intresse, men en överdådig lya som inreds på samma sätt som barn pimpar Sims-hus med fusk-pengar, det är verkligen en tittarmagnet för mig. 

Huset köptes för nästan nio miljoner och tycktes innehålla allt man kan önska sig. Öppen spis, pool, golfbana och jaccuzzi, men på rundturerna förklarade de nya ägarna att allt ska renoveras. Nya ytskikt som golv, lister och tapeter överallt. En massa spotlight som ska flyttas, murar som ska byggas om, någon vägg som ska rivas, ett par badrum som ska ändras, ett kök som visserligen inte är prio ett att blåsa ut, men som paret ännu inte satt den prägel på som de önskar. 523 kvadratmeter, ungefär 20 rum som ska bli "gym, eller något", "gästrum", "walk in-closet", "studio" och "rummet där Jonna ska hålla på med sitt hemliga projekt". Verkligen The Sims för "vuxna"!

Redan där är jag fast. Jag har visserligen en ohälsosamt hög puls efter att ha lyssnat på renoveringsplaner i ännu ett 25-minutersavsnitt, och tankarna snurrar rejält när jag tänker på vad fakturan kommer landa på när bygget är klart. Det är trots allt ett gigantiskt hus som ska göras om, och fyllas med möbler. Och arbetet med det kommer bli slitsamt. Renoveringar brukar ju inte heller gå förbi helt smärtfritt. 

Och smärtfritt brukar det ju verkligen inte gå när Joakim Lundell är inblandad. Alltid är det något som går snett, och i det här fallet är det dolda fel, en uppeldad, aggressiv tvist med säljare och försäkringsbolag, samt en gravid fru som plötsligt inte får vistas på den mögeldrabbade övervåningen. 

Under några dagar är stämningen mer stressig än vanligt, och både Jocke och Jonna intygar att de mår piss och är panka. De ska stämma säljaren. De ska häva köpet. De ska flytta Jonna. Detta vänder lite då och då, och ibland är det inte alls den fara för Jonnas hälsa som det flaggades för nyligen, men sedan är allt värre än värst igen. 

Samtidigt sitter småbarnen och tittar på detta och oroar sig för sina idolers liv och lycka. Det startas en insamling där barnen kan skänka sin veckopeng till Jocke och Jonnas lyxrenovering, men JJ betackar sig för pengarna och uppmanar dem att titta på videosarna istället. Videos där Jocke panikartat frågar hur någon kan låta en gravid kvinna leva i ett mögligt helvete. 

Jag sänker tillfälligt min puls genom att pausa och inse att precis varenda händelse är uppförstorad till max för att folk som jag ska fortsätta titta. Dessutom är det ju fenomenal marknadsföring för alla hantverkare, som kommer klara av att göra den här renoveringen MOT ALLA ODDS och skapa ett drömhus med en massa onödiga rum fulla med sponsorgrejer. Det är ju inte så stor skillnad mot alla tv-producerade realityserier som blåser upp varenda problem för att ge engagemang, men eftersom Jocke och Jonna pratar direkt till tittaren och ger intryck av att ingen lösning finns i sikte, inget tv-team kommer steppa in och hjälpa till, ingen avtal med någon kanal kommer skydda dem, utan de enda som är på deras sida är du som tittare, så är det ganska lätt hänt att tioåringar tror att de måste kliva in och göra vad de kan för att hjälpa till. 

Det är intressant att följa utvecklingen med realityprogram på YouTube, men jag känner mig också lite rädd när jag tänker att mina barn snart kommer tillhöra den primära målgruppen. 

//Mia
#1 - Lotta

Är ju röd varningsignal på framför allt Jocke. Ursäkten han kör med varför han har solbrillor inne är ju ren bullshit, brillorna döljer nåt annat helt klart. Oerhört skrämmande att barn har dessa två som idoler

#2 - johanna

Vilket bra inlägg Mia!! Läsglädje liksom.

(Blir också sugen på att kolla på den där renoveringen nu...)

#3 - Sara

Solglasögonen är helt förståeligt. Han har förklarat det som att han är ljuskänslig och har svårt för att titta människor inögonen pga hans aspberger diagnos. Har en släkting med samma diagnos och som använder solglasögon av samma anledning. Finns ju 100 miljoner andra saker som skulle kunna vara mer skrämmande än hans solglasögon???!!