bloggkommentatorerna

Konkurrerande bloggare bör teama
Paula berättar om en pinsam situation där hon mötte en person som snackade skit om en kollega som Paula hade anlitat. 

Paula tycker att det är dåligt att hålla på så, och menar att inom vissa branscher är det väldigt vanligt att tävla och vara missunnsam mot kolleger. Jag har intervjuat väldigt många företagare och har inte direkt sett någon röd linje. Det verkar förekomma skitsnack i de flesta branscher. 

Däremot menar Paula att det finns ett bra samarbete och teamkänsla bland influencers. Det vet jag inte så noga egentligen, eftersom vi sällan träffar några, men jag hoppas verkligen att det stämmer. Det borde stämma i alla fall, för influencers har i nuläget inte särskilt mycket att förlora på att baktala varandra. 

Skäl till att bloggare/influencers bör hålla ihop: 
1. Det är en ny bransch som byggs upp av oss alla. Vi är ett lag. 
2. Många är redan skeptiska till sociala medier. Vi vinner själva på att folk får en mer positiv bild. 
3. Det viktigaste, som skiljer oss från tex tandläkare och bilskolelärare är att vi är ganska tåliga för konkurrens. Lyssnar man på fem poddar, läser tio bloggar och följer hundra instagrammare så har man plats att följa en till. Vi förlorar inte automatiskt en följare för att den börjat följa en annan. Snarare kan några riktiga stjärnor få upp intresset för hela fenomenet och höja statusen. 

//Mia
#1 - Diana

Håller med! Vi borde vara mer enade, men sen är vi kvinnor också och därmed kommer snacket, avundsjukan och all den där löjliga backstabingen som alltid funnits och förmodligen alltid kommer att finnas bland kvinnor. Sällan backar vi varandra, men allt för ofta känner man av en eller annan kniv i ryggen... #kvinnorbordevaraenade

#2 - Anna

@#1 #inteallakvinnor

#3 - Carolina

Håller inte med om punkt tre. Om jag hittar en ny intressant pod/blogg så väljer jag bort någon annan. Jag vill inte lägga mer än någon timme om dagen på sociala medier vilket gör att jag väljer bort det som för tillfället är minst intressant samt avföljer på Insta.

Jag tycker att de flesta livsstilspoddar/bloggar/Instakonton liknar varandra. Så jag följer de som leverar högst kvalité. Följer kanske inte fler än 5 sådana konton på Insta åt gången, eftersom jag vill ha ett varierat flöde. De flesta av mina vänner gör likadant.

Så jo, ni konkurerar definitivt med varandra.

Men håller absolut med om att ni borde hålla varandra om ryggen och lyfta varandra. Missunnsamma människor är det värsta som finns.

#4 - Enks

Håller verkligen med #3, byter frekvent ut bloggare jag läser mot mer intressanta bloggar. Vissa har hängt med från start eller tidvis fått återkomma, andra är tillfälliga men lyckas inte "fånga mig", utan byts ut när något mer intressant dyker upp, och så försvinner de. Sen har jag några jag går in hos typ 1 ggn per halvår ca. Har verkligen inte tid eller ork att kolla mer än ca 4-7 bloggar. Förstår att det är annorlunda för er som jobba med det. Vi "vanlisar" måste välja vilka vi ska lägga vår tid på.