bloggkommentatorerna

Mäktiga Bella
Det känns kul att på Internationella Kvinnodagen uppmärksamma att Isabella Löwengrip utsetts till Årets mäktigaste näringslivskvinna, av Veckans Affärer. Galan var igår och hon fick gå upp och ta emot pris, tillsammans med Tredje AP-fondens VD Kerstin Hessius.

Bella blev rörd av utmärkelsen, men meddelar i inlägget efter att hon inte ger sig förrän hon är en av världens mäktigaste kvinnor. En av världens mäktigaste människor, hoppas jag i så fall, för jag har ändå någon sorts tro på att enskilda kvinnor kommer kunna ha lika mycket makt som enskilda män, där uppe i toppen, inom en snar framtid. Hur det blir för resten av kvinnosläktet är en sak som antagligen dröjer mycket längre. 

 
//Mia
#1 - Alexandra

Förhoppningsvis tar vi oss dit, att vi inte ska behöva prata om världens mäktigaste kvinnor men just nu är vi där och då är jag så sjukt impad av Isabella! HEJA!

#2 - Anna

Men HUR kan ni hylla hennes vinst? För det första är vinsten KÖPT. För det andra så har hon LJUGIT sig fram till toppen vilket har bevisats om och om igen. VARFÖR granskar ingen hennes trovärdighet? VARFÖR fortsätter människor hylla en person som gång på gång trampar på andra för att nå fram. Är det sådana värderingar vi ser upp till i dagens samhälle? Är det modellen vi förhåller oss idag? Att en lögnare är vägen att gå? Att det är så man uppnår framgång? För varje hyllning ni ger är det en bekräftelse för Bella att LÖGNER och LUFTSLOTT är vägen att gå fram. Är det råden ni skulle ge era barn? Om de blir stora och säger, mamma, jag vill bli som bella? Skulle ni säga, okej, då måste ni börja ljuga och försköna er verkliget. Tryck ner andra och lyft er själva. Kränk människor som har det värre ställt. Låtsas att ni kämpar för kvinnofrågor, men se till att trampa på andra kvinnor under tiden. Glöm inte att starta 10 olika projekt och avsluta inga.

Genom att hylla henne så är det, det budskapet ni förmedlar.

#3 - Anonym

#2: word